یارانه جدید | ثبت نام یارانه جدید | واریز یارانه جدید

خبر مهم درباره واریزی جدید دولت | جاماندگان یارانه جدید رمضان بخوانند

در کمتر از 24 ساعت بعد از اعلام واریز یارانه جدید رمضان بیش از 5000 نفر در رابطه با دریافت نکردن این یارانه شکایت کردند.

خبر مهم درباره واریزی جدید دولت | جاماندگان یارانه جدید رمضان بخوانند
کدخبر : 6810
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

گمانه زنی هایی که در مورد  یارانه جدید و افزایش یارانه ها شده بود برخلاف وعده مسئولین عملی نشد. تاکنون هیچ مسئولی در رابطه با پرداخت یارانه جدید موضوعی را مطرح نکرده است اما بر اساس صحبت کارشناسان  پرداخت یارانه جدید به سال آینده موکول شده است.  یارانه جدید به گفته برخی از نمایندگان به صورت کالا پرداخت خواهد شد.در ادامه به آخرین اخبار از یارانه جدید می پردازیم.

به دستور رئیس جمهور، در راستای حمایت از اقشار آسیب پذیر، یارانه کمک حمایت معیشتی ماه مبارک رمضان به مبلغ ۱۵۰ هزارتومان به ازای هر یک از اعضای خانواده به حساب سرپرستان ۱۱ میلیون ۳۸هزار۵۲۰ سرپرست خانوار واریز می‌شود.

بر اساس این گزارش قرار بود ساعت ۲۴ جمعه ۲۶ فروردین‌ماه ۱۴۰۱ این یارانه به‌حساب سرپرستان خانوارهای شناسایی‌شده واریز شود.

این در حالیست که عده‌ای هنوز یارانه را دریافت نکرده‌اند و باید تا آخر امروز منتظر بمانند.

این مبلغ به مناسبت ماه مبارک رمضان به‌حساب سرپرستان شناسایی‌شده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که غالباً از دهک‌های اول تا چهارم به انضمام افراد تحت پوشش و مستمری‌بگیران سازمان‌های حمایتی نظیر کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی کشور هستند .

همچنین تمام کسانی که به هر دلیلی از دریافت سهام عدالت جا مانده‌اند مشمول این، واریز خواهند شد.

اما کدام بانک‌ها یارانه رمضان را واریز کردند؟ بر اساس پیام‌های مخاطبان، بانک صادرات، سپه، مسکن، کشاورزی، رفاه و ملت واریز یارانه را آغاز کرده‌اند و برخی از مشمولان یارانه رمضان را دریافت کرده‌اند. اما برخی از بانک‌ها هنوز واریز را آغاز نکرده‌اند، از جمله بانک سامان، پست بانک و بانک ملی.

بنا بر دستور ابراهیم رئیسی و همزمان با ماه مبارک رمضان، قرار است مبلغ ۱۵۰ هزار تومان تحت عنوان یارانه کمک معیشتی به حساب بیش از ۱۱ میلیون سرپرست خانوار واریز می‌شود.

خانواده مددجویان کمیته امداد، سازمان بهزیستی جزء نخستین گروه‌های دریافت‌کننده یارانه کمک معیشتی ماه رمضان خواهند بود همچنین زنان سرپرست خانوار نیز مشمول دریافت این یارانه خواهند بود.

افرادی که در دهک‌های یک تا چهار و همچنین به احتمال زیاد جاماندگان دریافت سهام عدالت بخش دیگری از کسانی هستند که یارانه کمک معیشتی ماه رمضان را دریافت خواهند کرد.

 مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده نگری سازمان برنامه و بودجه، گزارش پژوهشی «برآورد اثرات اعطای یارانه‌های نقدی جدید بر شاخص‌های توزیع درآمد خانوارهای شهری در سناریوهای مختلف» را منتشر کرد.

گزارش برآورد اثرات اعطای یارانه‌های نقدی جدید بر شاخص‌های توزیع درآمد خانوارهای شهری در سناریوهای مختلف منتشر شد.

 مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده نگری سازمان برنامه و بودجه، گزارش پژوهشی «برآورد اثرات اعطای یارانه‌های نقدی جدید بر شاخص‌های توزیع درآمد خانوارهای شهری در سناریوهای مختلف» را منتشر کرد که خلاصه آن به شرح زیر است؛

یکی از بحث‌هایی که در دو یا سه سال‌ اخیر در حوزه سیاست‌های حمایتی از خانوارها مطرح شده است، پرداخت یارانه نقدی جدید به ‌منظور نگهداشت سطح رفاه و کمک به معیشت خانوار می‌باشد. این موضوع به‌ویژه با تشکیل مجلس یازدهم قدرت بیشتری گرفت.

جنبه مهم پرداخت یارانه نقدی، کمک به هموار شدن توزیع درآمد و کاهش نابرابری‌ها است. مسلماً این جنبه توسط پرداخت همگانی یارانه نقدی نه‌تنها به‌سختی حاصل می‌شود، بلکه می‌توان گفت که پرداخت همگانی، سوی مخالف عدالت در توزیع قرار دارد. با عنایت به فضای حاکم بر کشور در حوزه سیاست‌های حمایتی و توجه نمایندگان محترم مجلس و تصمیم‌گیران دولتی به این موضوع، در گزارش حاضر به اثرات پرداخت یارانه جدید بر شاخص‌های نابرابری و توزیع درآمد برای خانوارهای شهری توجه گردید.

جنبه مهم پرداخت یارانه نقدی، کمک به هموار شدن توزیع درآمد و کاهش نابرابری‌ها است.

این گزارش در ۴۵ صفحه و با موضوعات متنوعی از جمله: معرفی بعضی از شاخص‌های نابرابری، وضعیت انواع مخارج و درآمد، تحلیل وضعیت مخارج کل و توزیع آن در حالت پایه و … منتشر شده است.

پس از واگذاری اختیار حذف یا حفظ ارز ۴۲۰۰تومانی به دولت توسط مجلس، حال مسئولان دولتی اعلام می‌کنند هنوز زمان حذف این یارانه مشخص نیست و گفته می‌شود دولت هنوز درباره روش بازتوزیع آن به اجماع نرسیده است.

در شرایطی که دولت هنوز برای حدف ارز ۴۲۰۰تومانی و روش بازتوزیع یارانه آن تصمیمی نگرفته است، یک کارشناس اقتصادی با تاکید بر لزوم حذف این رانت، از بهترین شیوه پرداخت یارانه آن به عموم جامعه گفت.

پس از واگذاری اختیار حذف یا حفظ ارز ۴۲۰۰تومانی به دولت توسط مجلس، حال مسئولان دولتی اعلام می‌کنند هنوز زمان حذف این یارانه مشخص نیست و گفته می‌شود دولت هنوز درباره روش بازتوزیع آن به اجماع نرسیده است.

در همین رابطه، زهرا کاویانی، پژوهشگر اقتصادی در گفت‌وگو با اقتصادآنلاین گفت: ارز ۴۲۰۰تومانی ناکارایی زیادی داشته است؛ هم به تولید داخل آسیب زده، هم موجب رانت و فساد شده و کسری بودجه شدید و تورم زیادی داشته است و هم حساب و کتاب بانک مرکزی را خراب کرده است و در مجموع باید حذف شود و غیر از حذف نمی‌توان کاری کرد و حرفی زد.

وی ادامه داد: کالاهایی که ارز ۴۲۰۰تومانی دریافت می‌کنند و تعدادشان خیلی کم است و با احتساب گندم، ۶ قلم کالا می‌شوند. هرچند به مرور از ۲۱کالایی که در سال ۹۷ ارز ۴۲۰۰تومانی دریافت می‌کردند تعدادی حذف شده که خب افزایش قیمت خود را تجربه کردند اما این ۶ قلم هم که حذف نشده در صورت حذف، افزایش قیمتی خواهند داشت.

این کارشناس افزود: هر چند این افزایش قیمت، متناسب با ما به التفاوت ارز ۴۲۰۰تومانی و آزاد نخواهد بود و ۴برابر نمی‌شود؛ زیرا بخشی از کالاهای نهایی این‌ها مثل روغن و مرغ و .. بخش زیادی از افزایش قیمت خود را تجربه کردند و اگر حذف شود افزایش قیمتشان کمتر خواهد بود؛ اما باز هم روی گروه‌های پایین درآمدی اثرگذار خواهد بود و نیاز به حمایت دارند.

به گفته کاویانی، درحال حاضر به واسطه ارز ۴۲۰۰تومانی به گروه‌های بالای درآمدی یارانه داده می‌شود، چون مصرف بیشتری دارند.

این کارشناس ادامه داد: حال که این قصد وجود دارد که این یارانه حذف شود، دولت اگر بخواهد تمام آن را یارانه بدهد اثر تورمی که پیش از این داشته را ایجاد خواهد کرد و ما می‌خواهیم در اثر این حذف بخشی از این کسری بودجه پوشش داده شود تا تورم کنترل شود.

کاویانی افزود: اما آن بخش دیگر به نظر من لازم است در ۲ یا ۳ سطح توزیع شود؛ اول اینکه تمام یارانه‌های نقدی که در حال حاضر پرداخت می‌شود با این یارانه جدید تجمیع شده و در یک نوبت پرداخت شوند و به بخش زیادی از جمعیت حدود ۶۰ میلیون نفر پرداخت کنیم که تمام این یارانه‌ها با هم به حدود ۲۰۰هزارتومان می‌رسد.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه