سهام عدالت | سهام عدالت جاماندگان

واجدین ثبت نام سهام عدالت چه کسانی هستند؟ | چه کسانی برای سهام عدالت ثبت نام کنند؟

​ غلامرضا مرحبا درباره تصمیمات دولت و مجلس برای جاماندگان سهام عدالت اظهار داشت: طبق احکام قانون بودجه سال ۱۴۰۱ باید جاماندگان سهام عدالت پوشش داده شوند و دولت موظف و مکلف به اعطای سهام به جاماندگان تا پایان سال جاری است.

واجدین ثبت نام سهام عدالت چه کسانی هستند؟ | چه کسانی برای سهام عدالت ثبت نام کنند؟
کدخبر : 6933
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

سهام عدالت گونه‌ای یارانه است که بنابر نظر دولت نهم (ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد)، از طریق شرکت‌های تعاونی عدالت استانی به مشمولان آن واگذار شد.در اواسط دهه ۱۳۸۰ دولت سهام خود را در ۴۹ شرکت بین مردم تقسیم کرد که با این کار بیش از ۴۹ میلیون نفر از جمعیت کشور مشمول دریافت سهام عدالت شدند. دولت، هدف از عرضه سهام عدالت را گسترش سهم بخش تعاون در اقتصاد ایران اعلام کرد. بنابر طرح سهام عدالت، بخشی از سهام شرکت‌های دولتی معین، به قشرهای کم‌درآمدتر فروخته می‌شود.در ادامه آخرین خبر از سهام عدالت را می خوانیم.

سهام عدالت

سخنگوی کمیسیون اقتصادی گفت: در مرحله اول پوشش جاماندگان سهام عدالت اولویت با تحت پوششان کمیته امداد، بهزیستی و رزمندگان است که دولت باید در فاز اول تا پایان سال این اقشار را صاحب سهام کند.

غلامرضا مرحبا درباره تصمیمات دولت و مجلس برای جاماندگان سهام عدالت اظهار داشت: طبق احکام قانون بودجه سال ۱۴۰۱ باید جاماندگان سهام عدالت پوشش داده شوند و دولت موظف و مکلف به اعطای سهام به جاماندگان تا پایان سال جاری است.

وی با اشاره به اولویت بندی پوشش سهمیه جاماندگان سهام عدالت ادامه داد: در مرحله اول اولویت با تحت پوششان کمیته امداد، بهزیستی و رزمندگان است و دولت باید در فاز اول این اقشار را صاحب سهام عدالت کند.   

سخنگوی کمیسیون اقتصادی با بیان اینکه ۵ میلیون نفر در اولویت دریافت سهام عدالت هستند، گفت: امسال به آنهایی که در اولویت قرار دارند، سهام عدالت تعلق می‌گیرد و ثبت نام این افراد باید تا پایان سال جاری انجام شود.         

مرحبا افزود:‌ مجلس شورای اسلامی طرحی برای پوشش جاماندگان سهام عدالت در مرحله آماده‌سازی نهایی داشت اما همزمان بحث این موضوع در لایحه بودجه ۱۴۰۱ مطرح شد، از این رو طرح مجلس درباره تعیین تکلیف جاماندگان سهام عدالت متوقف ماند تا به صورت همکاری با دولت این موضوع مورد رسیدگی قرار بگیرد و باید تا پایان امسال بخشی از جامانده‌ها از سهام عدالت را پوشش دهد.

وی گفت: البته تا به امروز آیین‌نامه و شیوه‌نامه مورد نیاز از سوی دولت نوشته نشده است. و هرچه سریع‌تر دولت نسبت به تدوین آیین نامه اقدام کند و اگر مجلس این روزها دغدغه جاماندگان سهام عدالت را دارد به این دلیل است که دولت به انجام اقدامات تعریف شده سرعت ببخشد.     

سخنگوی کمیسیون اقتصادی درباره با اشاره به منابع تامین سهام عدالت اظهار داشت: طبق قانون دولت موظف و مکلف است از محل دارایی‌هایی که مشمول اصل ۴۴ قانونی اساسی هستند، برای جاماندگان سهام عدالت تامین کند و باید دید دولت تا پایان امسال چه سهامی را برای پوشش جاماندگان تعیین می‌کند. به هر حال تا پایان امسال جاماندگان باید مشمول سهام عدالت شده باشند. 

سهام عدالت

محمد خزائی‌کوهپر  در مورد آخرین خبرها از معاملاتی شدن سهام عدالت گفت: تا زمانی که آئین‌نامه اجرایی سهام عدالت به اتمام نرسد که این آئین‌نامه در حال اصلاح و تدوین است و همچنین تا زمانی که شورای عالی بورس در مورد معاملاتی شدن سهام عدالت تصمیم نگرفته باشد، معاملاتی شدن سهام عدالت درکار نیست، در حال حاضر نماد معاملاتی سهام عدالت متوقف است، چون اگر در این شرایط باز شود، باعث متضرر شدن سهامداران عدالت می‌شود.

دبیرکل کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت گفت: معاملاتی شدن سهام عدالت منتظر اصلاح آئین‌نامه معاملاتی سهام عدالت و بعد از آن تصویب در شورای عالی بورس است.

محمد خزائی‌کوهپر  در مورد آخرین خبرها از معاملاتی شدن سهام عدالت گفت: تا زمانی که آئین‌نامه اجرایی سهام عدالت به اتمام نرسد که این آئین‌نامه در حال اصلاح و تدوین است و همچنین تا زمانی که شورای عالی بورس در مورد معاملاتی شدن سهام عدالت تصمیم نگرفته باشد، معاملاتی شدن سهام عدالت درکار نیست، در حال حاضر نماد معاملاتی سهام عدالت متوقف است، چون اگر در این شرایط باز شود، باعث متضرر شدن سهامداران عدالت می‌شود.

وی افزود: آئین‌نامه اجرایی سهام عدالت در حال بررسی و اصلاح است تا کنون جلسات زیادی برگزار شده این آئین‌نامه در کارگروهی در زیر مجموعه شورای عالی بورس مرکب از 8 نفر شامل نماینده‌ای از کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی، اتاق تعاون، اتاق ایران، سازمان بازرسی کل کشور، وزارت تعاون، وزارت اقتصاد، سازمان بورس و سازمان خصوصی‌سازی بررسی می‌شود.

وی در مورد اینکه تا کنون چه تعداد از بندهای آئین‌نامه اجرایی سهام عدالت تصویب شده است، گفت:‌همه بندها به هم ارتباط دارند و مراحل تدوین و اصلاح آئین‌نامه جلو می‌رود، امیدواریم هر چه زودتر این آئین‌نامه اصلاح شود، بعد از آن باید جلسه شورای عالی بورس تصمیم بگیرد که در صورت تصمیم جلسه شورای عالی بورس، معاملاتی شدن سهام عدالت آغاز می‌شود.

دبیرکل کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت در مورد سود 13 شرکت غیربورسی حاضر در پرتفوی سهام عدالت گفت:‌ کارگروه زیرمجموعه شورای عالی بورس در مورد این مسأله مذاکره داشت، تعدادی از شرکت‌های غیربورسی سهام عدالت افزایش سرمایه داشتند، قرار شد با موافقت سازمان خصوصی‌سازی این شرکت‌ها از محل سود به دست آمده اقدام به افزایش سرمایه کنند، اما سود بقیه شرکت‌ها باید در شورای عالی بورس تصویب شود که چگونه واریز شود.

خزائی کوهپر گفت: 4 شرکت از شرکت‌‌های حاضر در پرتفوی سهام عدالت که غیربورسی هستند، سودده بودند، حدود 4 شرکت زیان‌ده و 2، 3 شرکت نیز نه وضعیت سوددهی و نه زیان‌دهی داشتند. به هر حال تلاش می‌شود سود برخی از این شرکت‌ها برای افزایش سرمایه شرکت‌ها و رونق آن‌ها استفاده می‌شود، برخی از این شرکت‌های غیربورسی باید وارد بورس شوند، قبلا قرار بود این شرکت‌ها در قالب هلدینگ وارد بورس شوند، اما در آئین‌نامه جدید که در حال اصلاح است، قرار شده است شرکت‌ها به صورت جداگانه وارد بورس شوند و آنهایی که وارد بورس نمی‌شوند، باید از پرتفوی سهام عدالت خارج کنیم.

دبیرکل کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت در مورد اینکه این شرکت‌ها در پرتفوی سهامداران عدالت قرار دارند، چگونه می‌خواهید آنها را خارج کنید،‌گفت: اگر تصمیم بر خارج شدن این شرکت‌ها باشد آنگاه باید به جای آن سهام بورسی در پرتفوی سهام عدالت قرار گیرد.

وی گفت: برخی از شرکت‌های بورسی راکد هستند، تلاش می‌شود آنها را از پرتفوی سهام عدالت خارج کنیم و از ابتدا قرار بود فقط سهام شرکت‌های بورسی وارد سهام عدالت شوند.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه