قیمت بنزین | قیمت بنزین سهمیه ای
تصویب افزایش قیمت بنزین در مجلس؟ | جزییات جدید از افزایش قیمت بنزین
افزایش قیمت بنزین بحث حاکمیتی است. حتماً باید مصوبه مجلس یا مصوبه سران سه قوه باشد تا افزایش قیمت صورت گیرد.
قیمت بنزین این روزها به یکی از مباحث روز تبدیل شده است چرا که اعلام اجرای طرح بنزین برای همه تغییر قیمت بنزین نیز به یکی از خبرهای دنبال کننده چند وقت اخیر تبدیل شد. مسئولان در اظهار نظرهای متفاوتی موضع مشخصی در رابطه با کاهش یا افزایش قیمت بنزین اعلام نکرده اند. مهمترین خبر منتشر شده در باره قیمت بنزین قیمت واقعی آن که 20 هزار تومان اعلام شده است. در ادامه به آخرین خبر درمورد قیمت بنزین می پردازیم.
کمبود کالاها و گرانیهای روزانه بر روی کالاهای اساسی مردم را نگران تر از همیشه کرده است. بسیاری از گران شدن بنزین و افزایش بیشتر قیمت ها صحبت میکنند. در خصوص شرایط پیش روی مردم رحیم زارع، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس گفت: افزایش قیمت بنزین بحث حاکمیتی است. حتماً باید مصوبه مجلس یا مصوبه سران سه قوه باشد تا افزایش قیمت صورت گیرد.
تا صحبت از گرانی کالا در بین مردم میشود، برخی میگویند هنوز بنزین گران نشده است. نگرانیها در خصوص افزایش بیش از این قیمتها تلاطم را بین مردم و بازار بیشتر کرده است. رحیم زارع، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در خصوص احتمال افزایش قیمت بنزین گفت: قیمت بنزین یک مسئله حاکمیتی است. ما خودمان تولید کننده بنزین هستیم و تا امروز هیچ ارادهای برای افزایش قیمت بنزین نیست.
وی افزود: باید افزایش قیمت بنزین به شکلی باشد که اتفاقاتی که در گذشته برای همین مساله افتاد دیگر تکرار نشود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات با بیان اینکه یارانه پنهان بالایی بر روی بنزین میپردازیم، توضیح داد: ایران جزء کشورهایی است که بیشترین یارانه را در بخشهای مختلف پرداخت میکند. ولی افزایش قیمت بنزین بحث حاکمیتی است و حتماً باید با مصوبه مجلس یا مصوبه سران سه قوه باشد تا افزایش قیمت صورت گیرد.
زارع درباره افزایش قیمت کالاهای اساسی در ماههای اخیر عنوان کرد: در بحث کالاهای اساسی، تقریباً در دوران کرونا یعنی از سال ۲۰۱۹ تا به امروز، قیمت جهانی کالاهای استراتژیک و مصرفی مثل گندم، غلات و ... افزایش پیدا کرده است.
نماینده مردم فارس در مجلس ادامه داد: از سوی دیگر به دلیل محدودیتهای کرونایی سطح مصرف افزایش پیدا کرده است. در ایران نیز علاوه بر افزایش قیمت جهانی و سطح مصرف، بحث قاچاق این کالاها هم مطرح است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس در مورد تصمیم مجلس شورای اسلامی در این شرایط گفت: مجلس اختیار کامل را به دولت داده و عنوان شده است که دولت اختیار دارد در هر زمان که لازم دانست، کالاهای اساسی مورد نیاز را از طریق واردات تامین کند.
وی خاطرنشان کرد: مجلس پیش بینی کرده است که میزان ۱۳ میلیارد دلار واردات در این زمینه صورت گیرد، اما با در نظر گرفتن افزایش قیمت جهانی کالاها این رقم قابل توجهی نیست و من فکر میکنم اگر بیش از ۵ میلیارد دلار قرار باشد از طریق ارز تخصیصی تامین شود، این به معنای هدررفت منابع است.
در ادامه تصریح کرد: دولت در بحث آرد گام اول را برداشت و یارانه صنف و صنعت را از ۲۷۰۰ به ۱۶ رسانده است؛ اما برای نان مردم هیچ افزایش قیمتی در دستور کار قرار ندارد. این کار میتوانند در کیفیت، کاهش مصرف و قاچاق تاثیر بگذارند.
رحیم زارع سوء مدیریت را یکی از علل گرانی مطرح کرد و در ادامه توضیح داد: البته برخی از گرانیها از اراده دولت خارج است. مثلاً همیشه ما در تامین گوجه فرنگی در فرودین ماه مشکل داریم حل نشدن این موضوع هم از سوء مدیریت است. اما برخی کالاها به دلیل افزایش قیمت جهانی رشد قیمتی داشتند و از ید اراده دولت خارج است. این افزایش به خاطر دوران کرونا است. البته من فکر میکنم با کاهش همهگیری به نوعی قیمت ها کاهش پیدا کند و دولت هم برنامه بهتری داشته باشد.
فعال رسانه ای از استدلال وزیر جهاد کشاورزی برای آزادسازی قیمت نان انتقاد کرد.
سعید خسروشاهی فعال رسانه ای نوشت :
وزیر کشاورزی گفته برای اینکه جلوی قاچاق آرد را بگیریم آن را گران کردیم!
خوب با این استدلال بعید نیست وزیر نفت هم چند روز دیگر بگوید برای اینکه جلوی قاچاق بنزین را بگیریم آن را لیتری ۱۰ هزار تومان کردیم!
پورابراهیمی درباره برخی گمانهزنیها از احتمال افزایش قیمت بنزین در سال جاری توضیح داد: بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۱، در سال جاری، بنزین افزایش قیمت نخواهد داشت و لذا این موضوع از نظر ما منتفی است.
موج تورم و افزایش قیمت کالاهای اساسی در ایران که هر روز شاهد آن هستیم، تبدیل به یکی از اصلی ترین موضوع های این روزهای گفت و گو با مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس شده است. با این وجود این روزها علیرغم همه دستورات دولتی مبنی بر ثبات قیمت کالاها و تلاش برای کنترل بازارهای مختلف، روند صعودی افزایش قیمت همچنان به مسیر خود ادامه می دهد.
محمدرضا پورابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در مورد افزایش قیمت کالاهای مصرفی با اشاره به اینکه این موضوع در دستور کار مجلس قرار دارد، گفت: نمایندگان مجلس و اعضای کمیسیون اقتصادی در ستاد تنظیم بازار حضور پیدا میکنند. از ابتدای سال تا به امروز هم دو جلسه با وزیر داشتهایم و در پی آن هستیم که همه موضوعات را با قوت کافی پیش ببریم.
پورابراهیمی درباره برخی گمانهزنیها از احتمال افزایش قیمت بنزین در سال جاری توضیح داد: بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۱، در سال جاری، بنزین افزایش قیمت نخواهد داشت و لذا این موضوع از نظر ما منتفی است.
او با بیان اینکه اگر دولت بخواهد اقدامی در خصوص بنزین انجام دهد، طبیعتاً باید آن را در چارچوب ضوابط قانونی به مجلس ارائه بدهد، عنوان کرد: بر این اساس دولت باید در خواست خود را در قالب لایحه و یا یک اصلاحیه ارائه کند و یا از ظرفیت قانونی که پیشتر داشته است، استفاده کند. بر همین اساس در حال حاضر هیچ برنامهای از سمت دولت مبنی بر افزایش قیمت بنزین، وجود ندارد.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس در مورد افزایش قیمت کالاهای مصرفی تصریح کرد: نکته حائز اهمیتی در این میان وجود دارد و آن اینکه بخشی از افزایش قیمتها متاثر از افزایش قیمت جهانی است. با توجه به جنگ در جریان میان روسیه و اوکراین، بخش عمدهای از مواد غذایی، مخصوصاً بحث غلات که در این منطقه تولید میشود، با شرایط خاصی روبرو شده است.
وی با تاکید بر اینکه به طور متوسط بین ۳۰ تا ۷۰ درصد افزایش قیمت جهانی را در این اقلام شاهد هستیم ادامه داد: این مساله ارتباطی به تورم در کشور ما ندارد. اگرچه که نمیتوان انکار کرد بخشی از گرانیها هم به دلیل بلاتکلیفی و عدم تصمیم قاطع دولت در نحوه مواجهه با ارز ترجیحی یا اختصاص یارانه به انتهای چرخه مصرف است.
پور ابراهیمی با اشاره به اینکه دولت از نظر ما تعیین تکلیف نکرده و باید موضع خود را درباره ارز تخصیصی سریعتر مشخص کند، تاکید کرد: گرچه در قانون بودجه از هر دو مسیر به دولت اجازه هر کاری را دادهایم، ولی در هر صورت باید همه چیز شفاف شود و تعیین شود که دولت میخواهد مسیر قبلی را طی کند یا قصد حذف ارز ۴۲۰۰ و انتقال آن را به انتهای چرخه مصرف دارد.