رتبه بندی فرهنگیان | افزایش حقوق معلمان
جزئیات مهم درباره رتبه بندی فرهنگیان غیر رسمی | رتبه بندی معلمان به کجا رسید؟
طرح رتبه بندی فرهنگیان دغدغهای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.طرح رتبه بندی فرهنگیان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.طرح رتبه بندی فرهنگیان یکی از طرح های پر سرو صدای این روزها در مجلس است . زیرا با انجام طرح رتبه بندی فرهنگیان حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت.در ادامه به آخرین اخبار از طرح رتبه بندی فرهنگیان می پردازیم.
رئیس کمیته آموزش وپرورش کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی از جمع آوری بیش از ۷۰ امضا برای بررسی اولویت دار طرح «ساماندهی نیروی انسانی آموزش و پرورش» در صحن علنی مجلس خبر داد و گفت: معلمان غیررسمی و غیردولتی آموزش و پرروش با تبدیل وضعیت به واسطه طرح مذکور وبرابرضوابط مشمول قانون رتبه بندی معلمان نیز میشوند.
مهدی اسماعیلی ضمن تبریک و گرامیداشت هفته معلم با اشاره به قرار گرفتن طرح ساماندهی کارکنان آموزش و پرورش در دستور کار صحن علنی مجلس، اظهار کرد: در طرح تهیه شده که قرار است در صحن علنی مجلس مورد رسیدگی قرار گیرد، تمامی معلمان اعم از خرید خدماتی، برون سپار، حق التدریس، نهضت سوادآموزی،قرآنی، پیش دبستانی و مدارس غیردولتی که بار بزرگی از نظام آموزشی را بر دوش دارند ، با برخی ملاحظات وضرایب سنواتی تعیین تکلیف استخدامی شوند.
نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مخاطب این طرح تمام نیروهای آزاد و غیر رسمی آموزش و پرورش هستند اظهار امیدواری کرد که درآینده نزدیک کمبود نیروی انسانی آموزش وپرورش مرتفع گردد.
اسماعیلی یادآور شد: این طرح حاصل چندین ماه کار کارشناسی در کمیسیون آموزش است تا علاوه بر رفع نیاز و جبران کمبودهای نیروی انسانی آموزش و پرورش، به جذب و بکارگیری معلمان باتجربه وبا کیفیت منجر گردد.
وی یاداورشد به موجب این طرح همه افراد علاقه مند به شغل معلمی میتوانند به موجب مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در آزمون مربوطه (ماده ۲۸) شرکت کنند.
اسماعیلی اضافه کرد: اما این طرح برای افرادی که سابقه کار معلمی در آموزش و پرورش دارند در آزمون استخدامی ضرایبی ویژه در نظر میگیرد تا صلاحیت حرفهای این معلمان در آزمون استخدامی لحاظ و شانس قبولی آنان افزایش یابد.
رئیس کمیته آموزش وپرورش کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این طرح شامل 9 ماده بوده گفت: این طرح با امضای بیش از ۷۰ نماینده مجلس در اولویت رسیدگی در صحن مجلس قرار دارد و انتظار میرود با اعلام هیأت رئیسه مجلس، احتمالا تا ۴۵ روز آینده در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گیرد.
آنطور که وزیر یوسف نوری گفته ۸۵۰ هزار معلم مشمول طرح رتبهبندی معلمان میشوند. البته پیش از این علیرضا منادی سفیدان، رئیس کمیسون آموزش مجلس گفته بود ۷۳۰ هزار معلم مشمول این قانون میشوند.
پس از گذشت حدود شش ماه هنوز تکلیف اجرای قانون رتبهبندی معلمان مشخص نیست. حالا یک نماینده مجلس میگوید رتبهبندی شهریور ماه اجرا میشود.
شش ماه از تصویب لایحه رتبهبندی معلمان در مجلس میگذرد. اسفندماه سال گذشته نیز شورای نگهبان آن را تائید کرد. مدتی بعد هم ابراهیم رئیسی این قانون را برای اجرا به وزارتخانه آموزشوپرورش و سازمانهای مربوط ابلاغ کرد.
با این حال پس از کشوقوسهای فراوان و وعدههای مقامات، این قانون هنوز به مرحله اجرایی نرسیده است. در جدیدترین وعده حالا یک نماینده مجلس میگوید شهریورماه به فاز اجرایی میرسد.
حالا هم نوری، وزیر آموزشوپرورش میگوید طرح رتبهبندی معلمان دوشنبه هفته آینده در کمیسیون دولت مطرح و بلافاصله وارد دولت میشود.
ولیالله بیاتی، نماینده تفرش، فراهان و آشتیان در مجلس گفت: «در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، بالغ بر ۲۵ هزار میلیارد تومان به طرح رتبهبندی معلمان اختصاص داده شده که از شهریورماه امسال پرداخت خواهد شد.»
اظهارات درباره بودجه اختصاصی برای اجرای این قانون اما کمی متناقض است. بر اساس گفتههای وزیر آموزشوپرورش، ۶٨ هزار میلیارد تومان اعتبار برای رتبهبندی معلمان اختصاص دادند. از این میزان ۳٨ هزار میلیارد تومان آن در سال جاری اختصاص پیدا میکند.
آنطور که وزیر یوسف نوری گفته ۸۵۰ هزار معلم مشمول طرح رتبهبندی معلمان میشوند. البته پیش از این علیرضا منادی سفیدان، رئیس کمیسون آموزش مجلس گفته بود ۷۳۰ هزار معلم مشمول این قانون میشوند.
حالا اما به گفته صادق ستاری فرد، سخنگوی وزارت آموزش همه معلمان از جمله نومعلمان مشمول رتبهبندی میشوند. اما آنها که به عنوان نیروی اداری استخدام شدهاند مشمول قانون نیستند. اگرچه در آییننامه وزارت آموزشوپرورش پیشنهاد شد که این گروه هم مشمول رتبهبندی شوند.
بر اساس آییننامه تدوینشده آموزشوپرورش، معیارهای عمومی نظیر داشتن روحیه جهادی و تحولگرایی، رعایت حجاب و پوشش اسلامی، انگیزه معلمی، رفتار احترامآمیز با دانشآموزان و اولیا، تعهد سازمانی و… با ۳۰۰ امتیاز تأثیر بسزایی در افزایش رتبه معلمان دارد.
بعد از آن هم شایستگیهای تخصصی همچون مدرک تحصیلی با حداکثر ۷۵ امتیاز، پژوهشهای مرتبط با بهبود عملکرد با حداکثر امتیاز ۳۰، تألیف کتاب و مقاله با حداکثر امتیاز ۲۰ و… قرار میگیرد.
یکی از موانعی که برای اجرای قانون رتبهبندی اغلب روی آن تاکید میشد، نبود بودجه و منابع مالی بود. حالا باید دید آیا این مانع تا شهریورماه رفع میشود یا معلمان باید همچنان با وعده امروز و فردا سر کنند. بر اساس این قانون قرار است کف حقوق معلمان حدود هشت میلیون تومان و سایر معلمان نیز بیش از این دریفات کنند.