یارانه کالایی | ثبت نام یارانه جدید
خبر خوش برای بازنشستگان | یارانه کالایی این بازنشستگان 3 برابر شد
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: براساس گزارش وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، امسال شش هزار میلیارد تومان از بدهی وزارت دفاع به بخش خصوصی پرداخت میشود.
وعده یارانه کالایی در زمستان ۹۲ از سوی دولت روحانی تحت عنوان «توزیع سبد کالا» اجرا شد.سپس پیشنهاد پرداخت یارانه کالایی توسط مجلس به ۶۰ میلیون ایرانی مطرح.در این طرح پیشنهاد شده بود ۴۰ میلیون ایرانی یارانه کالایی ۶۰ هزارتومانی و ۲۰ میلیون ایرانی یارانه ۱۲۰ هزارتومانی به صورت ماهانه اخذ کنند.طبق پیش بینی ها برای یک خانواده 4 نفره یارانه کالایی 240 هزار تومانی در نظر گرفته شده است.در ادامه به آخرین اخبار از یارانه کالایی می پردازیم.
محمود عباس زاده مشکینی در گفت و گویی درخصوص جلسه مشترک کمیسیون امنیت با وزیر دفاع و معاونان این وزارتخانه اظهار داشت: امیر محمد رضا آشتیانی در این جلسه گزارش کاملی از برنامه های آتی وزارتخانه متبوعش برای سال ۱۴۰۱ را ارائه کرد.
عباس زاده مشکینی تصریح کرد: درخصوص نحوه تامین بودجه دفاعی کشور برنامه ریزی های خوبی شده است و با توجه به تهدیدهای جدید و نیازها و با اولویت دانش بنیان اقدام های خوبی در حال انجام است. همچنین حمایت فناورانه از محصولات دومنظوره نظامی و غیرنظامی با همکاری بخش خصوصی نیز از اولویت های تشریح شده از سوی وزیر دفاع در این جلسه بود.
نماینده مردم مشکین شهر در مجلس با اشاره به برنامه های وزارت دفاع برای حمایت های معیشتی از خانواده ها و بازنشستگان گفت: تقویت خدمات معیشتی از سوی سازمان اتکا و پرداخت یارانه به بازنشستگان از طریق طرح حکمت دو تا سه برابر افزایش می یابد.
وی تاکید کرد: موضوع مین زدایی و توسعه فعالیت های ایمن سازی نیز از برنامه های امسال وزارت دفاع است که قرار است به بیش از دو برابر سال های گذشته برسد و این موضوع در صدر برنامه های وزارت دفاع قرار دارد.
عباس زاده مشکینی خاطرنشان کرد: پرداخت بدهی به شبکه همکار بخش خصوصی صنعت دفاعی و هوایی نیز امسال در برنامه های وزارت دفاع قرار دارد و براساس گزارش مطروحه در این جلسه قرار است حدود شش هزار میلیارد تومان از این بدهی ها پرداخت شود و مجلس نیز برای تقویت بنیه دفاعی به ویژه در حوزه های موشکی، پدافند هوایی و ناوگان دریایی و هوایی در کنار وزارت دفاع باشد.
معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: معیشت مردم دغدغه رئیس جمهور است، قرار است یارانه کالاهای اساسی مستقیما به مردم داده شود.
سید صولت مرتضوی معاون اجرایی رئیس جمهور در صفحه مجازی خود نوشت: « دغدغه رئیس جمهور، معیشت مردم است. بخش زیادی از کالاهای دارای یارانه دولتی به کشورهای همسایه قاچاق میشود. تدبیر دولت این است که یارانه مستقیم در اختیار مردم قرار بگیرد و سرمایه ملی به تاراج نرود.»
یارانه کالایی
وزیر جهادکشاورزی گفت: از زمان وقوع جنگ اوکراین با افزایش انفجاری قیمتها مواجه شدیم و تا ۱۲۵ درصد افزایش قیمت داشتیم. از ابتدای دولت سیزدهم در بازارهای جهانی جو ۶۰ درصد و روغن خام ۸۰ درصد افزایش یافته است.
وزیر جهادکشاورزی چند پدیده مهم در سالهای اخیر را که بر کشاورزی تاثیر گذاشته، تشریح کرد و گفت: یکی از این پدیدهها خشکسالی است که سبب کاهش تولید و عرضه و افزایش قیمت شده است.
ساداتینژاد گفت: در سال ۱۳۹۹ میزان خریداری گندم ۸.۵ میلیون تن بود که در سال ۱۴۰۰ به ۴.۵ میلیون تن رسید که به علت خشکسالی بود و پیشبینی سال جاری هم همین قدر است. این در حالی است که ۱۲ میلیون تن به گندم نیاز داریم و باید وارد کنیم، بنابراین قیمتهای جهانی به شدت بر بازار ایران اثرگذار است.
وی افزود: این در حالی است که قیمتهای جهانی به علت جنگ روسیه و اوکراین افزایش یافته است. مثلا ۷۰ درصد روغن آفتابگردان جهان در این دو کشور تولید میشود که وقوع جنگ و عدم صادرات غذا از این منطقه چالش بزرگ در امنیت غذای جهان ایجاد کرده است.
این عضو دولت اضافه کرد: از زمان وقوع جنگ اوکراین با افزایش انفجاری قیمتها مواجه شدیم و تا ۱۲۵ درصد افزایش قیمت داشتیم. از ابتدای دولت سیزدهم در بازارهای جهانی جو ۶۰ درصد و روغن خام ۸۰ درصد افزایش یافته است. بسیاری از کشورهای جهان هم به سمت ذخیرهسازی بیسابقه رفتهاند و رقابت سنگینی برای خرید مواد غذایی رخ داده است.
وی افزود: پیشبینی تداوم جنگ اوکراین سبب وخامت اوضاع شده است. الان فصل کشت در اوکراین است و هیچ کشتی انجام نمیشود. پیشبینیها نشان میدهد که تا ۵ سال آینده دنیا با چالش تولید غذا مواجه خواهد بود. کشورهای جهان استراتژیهای مختلفی برای مقابله با بحران غذا در پیش گرفتهاند، مثل توسعه کشت، ذخیرهسازی و کاهش صادرات یا حتی ممنوعیت صادرات.
ساداتینژاد سیاست دولت ایران در بحران غذایی جهانی را تشریح و کشت قراردادی گندم و توزیع همه نهادهها به کشاورزان و بیمه کردن آن، افزایش قیمت خرید تضمینی گندم به ۱۱۵۰۰ تومان، تکمیل ذخایر، واردات کالا از روسیه و متنوع کردن مبادی ورود و... را از جمله این سیاستها عنوان کرد.
وزیر جهادکشاورزی از پایین بودن قیمت کالاهای اساسی در داخل نسبت به همسایگان به عنوان مشکل بزرگ یاد کرد و گفت: گویا یک جاروبرقی در اطراف کشورمان ایجاد شده و تمام مواد غذایی ایران را میکشند. برخی کشورها تعرفه واردات کالا و مواد غذایی از ایران را صفر کردهاند که فرآیند سیلآسای خروج کالاهای اساسی از کشور را شاهدیم.
وی ادامه داد: یک کیسه آرد ۳۸ هزار تومانی در ایران هماکنون در مرزها ۸۰۰ هزار تومان به فروش میرود و اینقدر این فاصله جذابیت دارد که واقعا با اقدامات فیزیکی نمیتوان کنترل کرد و بازارهای کشورهای همسایه از کالاهای ارزان ایرانی اشباع شده است. این یک تهدید برای حوزه امنیت غذایی مردم ما است و وظیفه دولت حفظ امنیت غذایی مردم است.
وزیر جهادکشاورزی با اشاره به حکم قانون بودجه ۱۴۰۱ مبنی بر توزیع ارز به نرخ ای.تی.اس (نزدیک به نرخ نیما) گفت: سال گذشته هم این حکم در بودجه بود که دولت قبل کل ۸ میلیارد دلار منابع برای تخصیص ارز ترجیحی را مصرف کرده بود. اما با جنگ اوکراین وضعیت کاملا تغییر کرده است. بنابراین باید امسال به سمت هدفمندی یارانهها برویم.
وی با اشاره به توزیع یارانه جبرانی گفت: این یارانه هزینههای دهکهای مختلف را پوشش خواهد داد.
وزیر جهادکشاورزی علت افزایش قیمت آرد صنایع را اینطور برشمرد: قاچاق گستردهای در آرد صنف و صنعت انجام میشد و به همین دلیل اصلاح نرخ این نوع آرد را در مرحله اول اجرا قرار دادیم و این اقدام برای جلوگیری از خروج آرد از کشور و حفظ امنیت غذایی کشور است. مصرف آرد صنف و صنعت ۲ میلیون تن است.
این عضو دولت از مذاکرات امروز با کارخانجات تولید ماکارونی خبر داد و گفت:آرد این کارخانجات تامین شده و هیچ کمبود ماکارونی نخواهیم داشت و کمبود چند روز اخیر مقطعی بوده است و از فردا شاهد عرضه ماکارونی خواهیم بود.
وی نیاز نانواییها به آرد را ۹ میلیون تن عنوان کرد و گفت: یارانه کالاهای اساسی قبل از شروع اجرای اصلاحات مربوط به ارز ترجیحی، به حساب مردم واریز خواهد شد و جزئیات بسته اجرایی هدفمندی یارانه کالاهای اساسی قبل از شروع، به اطلاع مردم خواهد رسید. اما تاکید میکنم هر زمان دولت تصمیم به اجرا بگیرد، از قبل یارانه آن را پرداخت خواهد کرد.
وزیر جهادکشاورزی درباره وضعیت بازار روغن خوراکی بیان کرد: باید به سمت خودکفایی در دانههای روغنی حرکت کنیم.اما با توجه به شرایط اقلیمی کشورمان، برخی دانههای روغنی مثل سویا چون زیاد آببر هستند نمیتوان به سمت تولید آنها رفت. با این حال تا جایی که اقلیم ما پاسخ میدهد به سمت خودکفایی دانههای روغنی حرکت خواهیم کرد و یارانه کشت پرداخت میکنیم.
وی افزود: با خریدهایی که از انتهای سال گذشته انجام دادیم ذخایر روغن کشور کافی است و هیچ محدودیتی در روغن خوراکی نداریم. اما با افزایش هزینههایی مثل انرژی، دستمزدها و ... مواجه هستیم و قیمت روغن همچنان به نرخ اردیبهشت ۱۴۰۰ است. تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت شدند و در مذاکرات قرار شد این مابهالتفاوت را دولت پرداخت کند تا قیمت روغن افزایش نیابد اما هرگاه بسته هدفمندی اجرا شود، با پرداخت یارانه جدید، هزینه روغن برای مردم جبران خواهد شد.