رتبه بندی فرهنگیان | افزایش حقوق معلمان
درخواست مجلس از رئیسی برای رتبه بندی فرهنگیان | سرانجام رتبه بندی فرهنگیان چه می شود؟
نماینده مردم ساری در مجلس گفت: رئیس جمهور دولت سیزدهم یک بار برای همیشه تکلیف اجرای رتبه بندی معلمان را روشن کند.
طرح رتبه بندی فرهنگیان دغدغهای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.طرح رتبه بندی فرهنگیان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.طرح رتبه بندی فرهنگیان یکی از طرح های پر سرو صدای این روزها در مجلس است . زیرا با انجام طرح رتبه بندی فرهنگیان حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت.در ادامه به آخرین اخبار از طرح رتبه بندی فرهنگیان می پردازیم.
علی بابایی کارنامی در صحن علنی مجلس تاکید کرد: معلمان در حوزه انتخابیه درخصوص اجرای طرح رتبه بندی از ما سوال می کنند، این موضوع مصوبه قانونی بوده، اما اظهارنظرهای متفاوتی از اجرای آن شنیده می شود، لذا رئیس جمهور دولت سیزدهم یک بار برای همیشه این موضوع را تعیین تکلیف کرده و شما نیز به عنوان رئیس دستگاه قانونگذاری این موضوع را پیگیری کنید تا این اقدام مجلس یازدهم در جهت احقاق حقوق معلمان که برای اولین بار بعد از انقلاب در حال انجام است، محقق شود.
یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش در نخستین جلسه شورای سیاستگذاری سند نظام جامع راهنمایی و مشاوره که در ساختمان مرکزی این وزارتخانه برگزار شد، با تبریک سالروز آزادسازی خرمشهر، اظهار کرد: مدیون خون شهدا هستیم و امیدواریم حرکتهای ما جهادی باشد.
وی ادامه داد: توجه ما در وزارتخانه شعاری است و اگر نبود به سند تحول توجه میکردیم و یا رشته مشاوره در دانشگاه فرهنگیان را توجه میکردیم.
نوری با بیان اینکه لازم است همه با هم جدیت داشته باشیم و کار را به انجام برسانیم، گفت: ناسازگاریها منجر به آسیب اجتماعی میشود؛ ۸۱ درصد ریشه در عوامل زمینهای اول یعنی یا خود فرد یا ۳ سال اول زندگی دارد.
وی ادامه داد: یکی از کارهایی که رسانه ملی در دوران کرونا انجام داد بحث مدرسه تلویزیونی ایران بود که دستشان درد نکند، ولی قدرت ارتباطات نهاد رسانه صدا و سیما در آموزش و پرورش جز بر علیه حکمرانی آموزش و پرورش چیز دیگری نیست.
وی اضافه کرد: یادداشتی را هفته گذشته به رئیس سازمان صدا و سیما دادم که دست از سر ما معلمان بر دارید؛ چکار به رتبهبندی و افزایش حقوق معلمان دارید. درباره دستگاه خودتان چرا نمیگویید. اجازه ندارد کسی دفعه دیگر این کار را انجام دهد. بنده وزیر آموزش و پرورش هستم و این را عرض میکنم. به مسائل اصلی بپردازید. خیلی مسائل معطل داریم. کنکور را چه کسی برجسته کرده است؟ مگر به غیر از صدا و سیما در تبلیغاتش.
وی افزود: به ما حوزه کنکور میدهند. مدرسه ما آنجا کار میکند کلی تبلیغات به بچهها میدهند. کلاس کنکور و تعیین رشته دارند. امروز در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی میگویم اجازه ندارند در مدارس ما کنکور برگزار کنند. زیر میز نمیزنیم بلکه داریم واقعیت را عرض میکنیم؛ و به استانها اعلام کردیم از این به بعد حوزه کنکور نپذیرید.
نوری افزود: انتظار داریم نهاد رسانه و دانشگاه هر کدام رکنی از ارکان فرایند تربیت هستند که به ما در حکمرانی تربیتی کمک کنند. شاید امروز یک حرف متفاوت میزنم، اما بیش از ۵۰ نامه از گروه معلمان دارم که نوشتند بگویید دست از سر ما بردارند.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: تعداد زیادی کلاس چند پایه داریم، اما هنوز معلم ویژه کلاس چند پایه نداریم.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در این حوزه باید چندکار انجام دهیم گفت: نخست آنکه دانشگاه ما باید به معنای واقعی دانشگاه باشد. تعداد زیادی کلاس چندپایه داریم، اما هنوز معلم ویژه کلاس چندپایه نداریم. برای مشاوره هم تازه یک سال است که رشته ویژه مشاوره تأسیس شده و هنوز فارغ التحصیل رشته مشاوره نداریم. بعد میرویم مشاورانی میگیریم که در رشته تخصصی مرتبط درس نخواندهاند، باید به سمت جذب نیروی متخصص برویم.
نوری افزود: مشاوره، یک موضوع ظریف و تخصصی است. وقتی نظام آموزش و پرورش برای خودش نمیتواند تصمیم بگیرد و آموزش و پرورش را در تصمیمات درنظر نمیگیرد همین اوضاع رقم میخورد. البته در دوران قبلی نبودم، اما در این دولت مصر به بازگشایی بودیم و رئیس جمهور هم حمایت کرد و خداوند را شاکریم که وقتی ندارس را بازگشایی کردیم کرونا هم کم شد.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه معلمان ما باید آموزشهای تخصصی ببینند و نه آموزشهای کلیشهای گفت: باید دورههای آموزشی نوین برگزار و از ابزارهای جدیدی استفاده شود. نماد طرح خوبی است، اما هنوز، هوشمند نیست. آموزش و پرورش جز با کمک مردمی اداره نمیشود، باید به مردم اجازه بدهیم کمک کنند، وقتی اجازه نمیدهیم انجمنی، گروه جهادیای وارد مدارس شوند چه انتظاری داریم که آموزش و پرورش اداره شود.
وی اضافه کرد: لازم است از ظرفیتهای بیرونی اشخاص حقیقی و حقوقی یا موسسات استفاده کنیم.