بازار ارزهای دیجیتال | وضعیت بازار ارزهای دیجیتال
سیگنال مهم بازار ارزهای دیجیتال به بورس تهران
انتظار و تصوری که سهامداران از بازار ارز دیجیتال داشته اند، با واقعیت امروز بازار متفاوت است.
مدت زمان زیادی از پیدایش بازار ارزهای دیجیتال نمی گذرد ولی انواع بازار ارزهای دیجیتال توانسته اند طرفداران بسیاری را در سراسر جهان پیدا کنند. در روزهای اخیر بازار ارزهای دیجیتال با نوسان بسیاری روبرو بود و سرمایه گذاران به نوعی از روند بازار ارزهای دیجیتال نگران شده اند. بیت کوین که پادشاه بازار ارزهای دیجیتال نامیده می شود در روزهای اخیر، ریزش شدیدی داشته است و برخی ها می گویند بیت کوین با مغز زمین خورده است .
بسیاری از تحلیلگران اعتقاد دارند با وجود رشد چشمگیر نرخ ارز در سال ۱۴۰۱ اما بازار سهام از این جهش قیمتی هنوز بهره ای نبرده و منتفع نشده است. این در حالیست که حتی بسیاری از سهامداران بر باورند که با افزایش نرخ دلار در بازار آزاد، قاعدتا باید اوضاع سهم های کامودیتی محور و سهام دلاری به مراتب بهتر از قبل باشد اما با نگاهی به وضعیت بازار درمی یابیم که اوضاع به گونه دیگری رقم خورده است.
به طور کلی این باور در بازار سرمایه وجود دارد که نوسانات نرخ ارز در بازار آزاد تاثیرات مستقیمی بر روند بورس گذاشته و بین این دو بازار رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد. حالا و همزمان با جهش چشمگیر نرخ دلار و ورود قیمت این ارز پرقدرت به کانال ۳۱هزار تومانی، انتظاراتی برای رشد ارزش سهمهای دلاری وجود دارد.
اما نشانههایی که از بازار قابل رویت است برخلاف این نکته را منعکس کرده و به نظر میرسد بازار سهام تاثیر مثبتی از افزایش نرخ ارز در بازار آزاد نگرفته و احتمالا این تاثیرپذیری از همین الگوی فعلی تبعیت خواهد کرد و تغییری در کار نخواهد بود.
صعود نکردن ارزش سهم های بازار ارزهای دیجیتال با رشد قیمت دلار
متخصصان اعتقاد دارند دلیلی که رشد قیمتی دلار نتوانسته منجر به حرکت صعودی ارزش سهم های کامودیتی محور در بورس شود، شکافی است که بین ارز نیمایی و بازار آزاد وجود دارد و این شکاف با توجه به آهنگ افزایش قیمتی این دو نرخ مدام در حال عمیق تر شدن است.
به عنوان مثال با نگاهی به بازار ارز میتوان گفت با وجود جهش بیش از ۱۸ درصدی نرخ دلار در بازار آزاد، اما نرخ ارز نیمایی ۲.۹ درصد رشد داشته که همین امر گواهی بر تعمیق این شکاف است. از سوی دیگر با مقایسه قیمت این دو بازار (نیمایی و آزاد) شکافی ۲۸ درصدی بین دو نرخ مورد بحث مشاهده می شود که در حال حاضر با توجه به هماهنگ نبودن آهنگ رشد، دائما در حال عمیق تر شدن است.
از همین رو است که بسیاری از کارشناسان بر این باورند که بورس نه تنها تابحال نفع قابل توجهی از جهش نرخ ارز عایدش نشده بلکه می توان گفت برخلاف انتظارات به نظر می رسد رابطه این دو بازار به میزان زیادی محدود شده و بجز تاثیرات روانی در کوتاه مدت تاثیر چندانی روی بازار شاهد نخواهیم بود. مگر اینکه دولت تصمیمی در جهت مخالف روند و مسیر کنونی خود گرفته و برای تغییر رویه در بازار نیمایی اقدام کند.
کاهش تقاضای معاملات اهرمی در بازار ارز های دیجیتال بیت کوین
ممکن است تابستان گذشته برای رمز ارزها بیرحمانه بوده باشد، اما ماه نوامبر (آبان و آذر) نیز برای سرمایهگذاران رمز ارزها هیچ تکان بزرگی نخواهد داشت. تنها شش هفته تا پایان سال ۲۰۲۱ باقی مانده است و شاخص قیمت بیت کوین CoinDesk (XBX) نزدیک به ۲۰ درصد از بالاترین رکورد تاریخ ۱۰ نوامبر (۱۹ آبان) کاهش یافته است. با این حال، یک چیز جالب در حال حاضر در بازارها وجود دارد: کاهش اخیر تقاضا برای معاملات اهرمی.
پس از ریزش شدید ماه می (اردیبهشت)، تقاضا برای استقراض پول برای مدت طولانی روی رمز ارزها نیز کاهش یافت. نرخهای تأمین مالی مبادلات دائمی بیت کوین، یعنی هزینه حفظ موقعیت خرید اهرمی در بازارهای مشتقات تا پایان ماه ژوئیه (اوایل مرداد) تا حد زیادی منفی باقی ماند.
با شروع آزمایش قیمتها روی سطح ۴۰ هزار دلار در پایان ژوئیه (اوایل مرداد)، نرخهای تأمین مالی شروع به افزایش کرد و بازار سوآپ های دائمی و معاملات آتی رشد کرد. در ۲۲ آگوست (۳۱ مرداد)، مجموع علاقه به معاملات آتی بیت کوین در صرافیهای بیت مکس، بایننس، بای بیت، اوکی اکسچنج و هیوبی به بالای ۱۰.۴ میلیارد دلار رسید که بیش از ۵۰ درصد بیشتر از ۹۰ روز قبل بود. در همین مدت، قیمت نقدی بیت کوین حدود ۳۰ درصد افزایش یافت.
پس از اوج بازار نقدی ۶۸,۹۹۰.۹۰ دلاری در ۱۰ نوامبر (۱۹ آبان)، قیمتها کاهش یافت و نرخ تأمین مالی کاهش یافت. بر اساس گزارش Skew، بین ۱۰ تا ۱۸ نوامبر (از ۱۹ الی ۲۷ آبان)، کل سود باز در مبادلات سود بیت کوین و معاملات آتی از ۲۴.۹ میلیارد دلار به ۲۲.۸ میلیارد دلار کاهش یافت، چیزی حدود ۸ درصد. که بسیار کمتر از افت قیمت لحظهای در بازار در مدت مشابه بوده است.
بنابراین ممکن است آخرین کاهش قیمت بیتکوین به دلیل کاهش اهرمزدایی نباشد، بلکه فقط به دلیل عدم تقاضا برای موقعیتهای لانگ باشد.
کی یانگ جو، مدیر عامل CryptoQuant، ارائهدهنده داده به CoinDesk گفت: «موازنه در مبادلات آتی در حال کاهش است (وثیقههای کمتر) در حالی که سود باز همچنان بسیار بالاست. “در حال حاضر آبشاری از انحلال کوتاه مدت وجود ندارد. من فکر میکنم که بازار احتمالاً در محدوده وسیعی دچار انحراف خواهد شد تا بازار آتی را برای چند روز آینده سردتر کند.”
به نظر میرسد معامله گران گزینه موافق هستند: تجارت جهانی جنسیس در اظهارنظر اخیر بازار اشاره کرد: نوسانات ضمنی یک هفتهای در بازار آپشن بیت کوین، تقریباً ۷۳ درصد، به سمت افزایش نوسانات ۱۰ روزه ۷۰ درصدی کاهش مییابد. این نشانهای است بر اساس هنجارهای بازار رمز ارزها که بازار انتظار هیچ چیز خارقالعادهای را ندارد.