دهک بندی بارانه | یارانه جدید
شرایط دهک بندی یارانه تغییر کرد | یارانه چه افرادی حذف می شود؟
معاون وزیر رفاه گفت: دهک بندی ها براساس رقم خاصی از حقوق نبود و عوامل متعددی چون گردش حساب بانکی، تراکنش های بانکی، حقوق، خودرو و ... در دهک بندی تاثیر داشتند.
پس از اعتراضات مردم، دهک بندی یارانه بالاخره از سمت دولت اعلام و انجام شد. دهک بندی یارانه با معیار و شرایط خاص انجام شد که در ادامه به آن ها پرداخته می شود. دهک بندی یارانه امری مهم و اقتصادی است که در هر جامعه ای باید مشخص گردد. دهک بندی یارانه از معیار های واجب و مهم سنجش کشور ها است. دهک بندی یارانه، همیشه از مسائل مهم جامعه بوده و مورد توجه مردم و دولت نیز قرار می گیرد.
یک ماه پیش بود که رییس جمهوری در یک گفت و گوی تلویزیونی از یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰هزار تومانی خبر داد؛ این یارانه که همان شب و در حین گفتوگوی تلویزیونی رییسی واریز شد، برای برخی ابهامات زیادی به دنبال داشت؛ داستان این ابهامات نیز به افرادی بازمیگشت که مشمول یارانه نشده بودند.
طبق گفته همان شب رییس جمهوری قرار بود که دهکهای یک تا ۹ یارانه بگیرند و دهک دهم نیز تنها دهکی بود که مشمول یارانه نبود؛ به همین خاطر از فردای واریز یارانهها اعتراض به دهکبندیها آغاز و سایتی جهت ثبت این اعتراضات معرفی شد؛ در این بین یکی از اصلیترین سوالات آن بود که این دهکبندی بر چه اساس است؟ چراکه برخی از سایتها ارقامی را منتشر و اعلام کرده بودند که افرادی که بیشتر از رقم تعیینشده حقوق بگیرند، مشمول یارانه نمیشوند و به عبارتی دهک دهمی هستند.
داریوش ابوحمزه، معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در پاسخ به این سوال که دهکبندیها بر چه اساس انجام شده است، گفت: دهکبندیها، دهکبندیهای نسبی-جمعیتی هستند و این طور نیست که بگوییم افرادی که بالاتر از رقم خاصی حقوق میگیرند، دهک دهمی حساب میشوند.
وی ادامه داد: طبق اطلاعات درآمدی و معیشتی، ۱۰درصد افراد جامعه که وضعیت مالی و معیشتی بهتری نسبت به بقیه افراد داشتند، در دهک دهم قرار گرفتند؛ اطلاعاتی که مبنای دهک های درآمدی قرار گرفته اند ترکیبی از درآمد و دارایی افراد است که شامل گردش حساب بانکی، تراکنش های بانکی، حقوق، خودرو و ... بوده است.
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره زمان اعلام نتایج اعتراضات ثبت شده پیرامون دهکبندی گفت: احتمالا نتایج نهایی اعتراضات تا پایان ماه و طی یکی دو هفته دیگر از طریق سامانه حمایت اعلام میشود و مردم میتوانند نتیجه بررسیها را مشاهده کنند.
داریوش ابوحمزه با بیان اینکه هرتعداد اعتراض ثبت شده باشد مبلغ یارانه در اردیبهشت ماه طی دو مرحله برایشان واریز شده است؛ درباره زمان اعلام نتایج اعتراضات ثبت شده پیرامون دهکبندی گفت: احتمالا نتایج نهایی اعتراضات تا پایان ماه و طی یکی دو هفته دیگر از طریق سامانه حمایت اعلام میشود و مردم میتوانند نتیجه بررسیها را مشاهده کنند.
وی ادامه داد: اگر از طریق سازمان هدفمندی، خانوارشان را تفکیک کرده باشند، اطلاعات خانوار جدید بررسی میشود و اگر تفکیک نکرده باشند و به برخی آیتمها اعتراض داشته باشند، همان موارد دوباره بر اساس آخرین اطلاعات بررسی میشود.
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: نتایج همه اعتراضات یک جا و احتمالا تا پایان ماه خرداد اعلام میشود. اطلاعات در حال بهروز رسانیهای لازم است.
ابوحمزه درباره زمان عملیاتی شدن امکان جدید ارسال پیامک به معترضان برای مشاهده شناسنامه اقتصادیشان که پیش از این از سوی وزیر رفاه اعلام شده بود نیز اظهار کرد: این امکان هنوز فعال نشده و در دست بررسی است. بر این اساس اطلاعات اقتصادی خانوار به صورت دقیقتری قابل مشاهده است. سعی میکنیم در مدت کوتاهی این امکان را ایجاد کنیم تا ثبت اعتراض در موارد خاص راحتتر انجام شود.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا اطلاعات مربوط به "ملک" جزو معیارهای موجود دهکبندی نیست و چه زمانی این اطلاعات وارد پایگاه اطلاعاتی رفاهی ایرانیان میشود؟ گفت: اطلاعات املاک ناقص است و باعث بی عدالتی میشد به همین علت ملک را به صورت کلی مبنا قرار ندادیم اما در حال پیگیری از نهادهای مربوط هستیم تا بتوانیم اطلاعات املاک را نیز اضافه کنیم و به محض اینکه افزوده شود اطلاعات املاک را هم مبنای دهکبندی قرار میدهیم. ولی فعلا اطلاعات مربوط به املاک ناقص است و نمیتوان آن را اعمال کرد.