سهام عدالت | ثبت نام سهام عدالت | وام سهام عدالت
شیوه دریافت وام با سهام عدالت | مبلغ وام سهام عدالت افزایش یافت؟
بخشی عمدهای از افراد جامعه سهامدار سهام عدالت هستند و اکنون بانکها به واسطه کارت اعتباری سهام عدالت وام میدهند.
مشمولان سهام عدالت به پشتوانه سهام خود، قادر به دریافت وام سهام عدالت هستند. اما شرایط دریافت و بازپرداخت وام سهام عدالت چیست و به کدام یک از سهامداران وام سهام عدالت اختصاص مییابد؟دریافت وام سهام عدالت و اعطای کارت اعتباری به مشمولان، از جمله طرحهای زیرمجموعه آزادسازی سهام عدالت است. با وجود اینکه در حال حاضر، مشکلاتی برای ارائه کارت اعتباری سهام عدالت وجود دارد، اما در این گزارش به مشروحی از نحوه دریافت وام سهام عدالت پرداخته میشود.
دارندگان سهام عدالت میتوانند به واسطه ضمانت این سهام وام دریافت کنند. شرایط دریافت و بازپرداخت وام با ضمانت سهام عدالت چگونه است؟
البته در ماههای اخیر بانکهای ملی و تجارت کارت اعتباری سهام عدالت به مبلغ هفت میلیون به دارندگان سهام عدالت پرداخت میکردند.
محسن خدابخش، نایب رییس هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار نیز چند هفته قبل گفت که هر بانک با توجه به منابع خود میتواند به سهامداران وام دهد. البته سهام عدالت ضمانت وام است.
از سوی دیگر مجید عشقی، رئیس سازمان بورس نیز زمستان سال گذشته گفته بود که صاحبان ETF و همچنین اوراق بدهی میتوانند از اولین ماه سال ١۴٠١ اقدام به دریافت وام کنند. قرار بر این بود که از فروردین ۱۴۰۱ با همکاری شرکت سپردهگذاری مرکزی، این امکان فراهم شود تا اوراق بهادار، سهام و تمام داراییهای مالی در بازار مالی بتوانند پشتوانه و توثیق وامهای بانک به صورت الکترونیکی قرار گیرند.
همه اشخاص حقیقی که سهام عدالت دارند میتوانند وام سهام عدالت بگیرند. اما به شرط اینکه هیچ بخشی از سهام عدالت خود را نفروخته باشند. حتی اگر افراد یک سهم از سبد سهام خود را فروخته باشند، نمیتوانند وام سهام عدالت را بگیرند.
متقاضیان دریافت کارت اعتباری سهام عدالت پس از ثبتنام در سجام، باید اقدام به بازگشایی حساب در دو بانک ملی و تجارت کرده و از طریق اپلیکیشنهای دو بانک ایوا و زمرد اقدام به ثبتنام کنند.
نکته مهم اینجاست که مبلغ وام، ۵۰ درصد ارزش سهام عدالت افراد است. همچنین سهامدارانی که متقاضی دریافت کارت اعتباری سهام عدالت هستند، باید پیش از ورود به سامانه بانک حتما تغییر کارگزاری ناظر را در پرتفوی سهام عدالت خود فعال کنند.
از طرف دیگر باید این افراد مشمول یارانه باشند. یعنی باید یارانه نقدی یا یارانه معیشتی بگیرند. اگر سهامداران عدالت بتوانند تا یک ماه مبلغ را به بانک بازگردانند، این مبلغ قرضالحسنه خواهد بود. اما اگر از یک ماه عبور کرد و قادر به بازپرداخت وام نبودند، این اعتبار به تسهیلات سه ساله تبدیل خواهد شد.
نرخ سودی که برای کارتهای اعتباری سهام عدالت در نظر گرفته شده ۱۸درصد است. اما اگر مشمولان تا پایان ماه اول مبلغ کارت را تسویه کنند، هیچ سودی از آنها دریافت نمیشود.
برخی از بانکها از جمله بانک ملی به دارندگان سهام عدالت وام میدهند. مبلغ وام سهام عدالت بانک ملی مانند دیگر بانکها، ۵۰ درصد ارزش روز سهام عدالت است.
قرار شد مردم بتوانند با استفاده از سهام عدالت خود وام بگیرند. اما هم مبلغ وام سهام عدالت اندک است و هم این وام در قالب کارت اعتباری است که استفاده از آن شرایط خاص خود را دارد. سهام عدالت گونهای یارانه میباشد. دولت سهام عدالت را برای مردم در نظر گرفته تا در اقتصاد شراکت بیشتری داشته باشند. در طرح سهام عدالت، سهام برخی از شرکتهای دولتی، به اقشار خاصی از مردم فروخته میشود. سهام عدالت را دولت با هدف بهتر کردن وضعیت معیشت قشر ضعیفتر جامعه در نظر گرفته است. سود سهام عدالت بر سر موعدهای بخصوصی به حساب دارندگان سهام واریز میگردد.
همه دارندگان سهام عدالت میتوانند این وام را دریافت کنند. چه آنها که روش مستقیم را برای فروش سهام خود انتخاب کردهاند و چه آنها که روش غیرمستقیم را انتخاب کردهاند.
اولین شرط دریافت این وام، داشتن حساب در بانک ملی است. پس از آن متقاضیان میتوانند از طریق اپلیکیشنهای بانک درخواست وام خود را ثبت کنند.
دومین شرط این است که متقاضی باید کارت ملی هوشمند داشته باشد.
ثبتنام در سامانه سجام و احراز هویت یکی دیگر از شروط مهم است.
همچنین تنها افرای میتوانند وام سهام عدالت بانک ملی را دریافت کنند که هیچ سهمی از سبد سهام عدالت خود را نفروخته باشند. اگر مشمولان حتی یک سهم از پرتفوی خود را فروخته باشند، نمیتوانند وام را دریاف کنند.
افرادی که سهام عدالت آنها توقیف شده هم امکان دریافت وام را ندارند.