رتبه بندی معلمان | رتبه بندی فرهنگیان

بی قانونی در تدوین آیین نامه رتبه بندی معلمان | پیچ و خم آیین نامه رتبه بندی معلمان

سید محمد مولوی عضو کمیسیون آموزش تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی گفت:متاسفانه در تدوین آیین نامه قانون رتبه بندی معلمان ، کل قانون زیر سوال برده شده است.

بی قانونی در تدوین آیین نامه رتبه بندی معلمان  | پیچ و خم آیین نامه رتبه بندی معلمان
کدخبر : 9412
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

​طرح رتبه بندی معلمان دغدغه‌ای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.طرح رتبه بندی معلمان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.طرح رتبه بندی معلمان یکی از طرح های پر سرو صدای این روزها در مجلس است . زیرا با انجام طرح رتبه بندی معلمان حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت.در ادامه به آخرین اخبار از طرح رتبه بندی معلمان می پردازیم.

رتبه بندی معلمان

سید محمد مولوی در گفتگو  بازار، با اشاره به موضوع رتبه بندی معلمان و نگارش آیین نامه های مربوط به این قانون اظهار کرد: اصلاحات طرح رتبه بندی معلمان به درستی مدنظر مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.

این نماینده مجلس تاکید کرد: متاسفانه آنچه که مدنظر ما در این قانون - قانون رتبه بندی معلمان - بود اتفاق رخ نداد چراکه این طرح کمک می کرد تا به غیر از موضوعات معیشتی به جایگاه معلمان هم توجه شود.

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس بیان کرد: در حال حاضر مسئولان مشغول تدوین آیین نامه های مربوط به این قانون هستند و گاهی اوقات هم می بینیم که مسئولان امر بر سر برخی از واژه های دچار سو برداشت هایی می شوند که درست نیست و باید این آیین نامه براساس قانون فوق تدوین شود.

این نماینده مجلس تاکید کرد : با این حال ما مطمین هستیم که این طرح به زودی در کشور اجرایی خواهد شد.

همچنین جبار کوچکی نژاد در گفت و گو با بازار از ارزیابی خود درباره تدوین آیین نامه اجرایی قانون رتبه بندی معلمان گفت: متاسفانه در تدوین آیین نامه قانون رتبه بندی معلمان، کل قانون زیر سوال برده شده است.

وی با بیان اینکه تدوین ما مناسب قانون رتبه بندی معلمان باعث انتقاد فرهنگیان شده است بیان کرد: متاسفانه در بخش های از این آیین نامه موانع پیش روی فرهنگیان ایجاد شده است که اصلا پذیرفتنی نیست.

این نماینده مجلس بیان کرد: اصل قانون رتبه بندی معلمان شفاف است و به نفع فرهنگیان بوده، اما با تدوین آیین نامه این شفافیت زیر سوال رفته است.

رتبه بندی معلمان

رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی گفت: ارزیابی شایستگی‌های معلمان طبق آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان با مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی است که در حال انجام مقدمات آن هستیم.

 محسن زارعی رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی، در خصوص بخشی که در رتبه‌بندی معلمان به این مرکز واگذار شده است، اظهار کرد: ارزیابی شایستگی‌ها طبق آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان با مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی است.

وی ادامه داد: برای ارزیابی شایستگی‌ها، تعدادی ارزیاب از بین معلمان شناسایی می‌کنیم تا در مرکز آموزش مدیریت دولتی آموزش ببینند و بعد هم کار ارزیابی شایستگی‌ها انجام می‌شود.

زارعی با بیان اینکه گام اول بحث شناسایی و آموزش است، افزود: به محض اینکه مدارک و مستندات ارسال شود، فرایند ارزیابی را شروع می‌کنیم؛ یک بخش، بررسی همان مدارک و مستندات است و یک بخش هم نظرات است که ارزیابان بررسی می‌کنند.

وی با بیان اینکه در طول فرایند، ارزیابی انجام می‌شود و مقطعی نیست، گفت: نتایج ارزیابی را به هیأت ممیزه گزارش می‌کنیم و تعیین رتبه با هیأت ممیزه است.

رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی تصریح کرد: آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان مکلف کرده است که سامانه‌ای مختص رتبه‌بندی ایحاد شود و ما به محض ایجاد سامانه و بارگذاری مدارک و مستندات معلمان، ارزیابی را آغاز خواهیم کرد.

وی از ارسال بخشنامه‌ ارزیابی به استان‌ها در آینده نزدیک خبر داد و گفت: بر اساس این بخشنامه، چارچوبی را اعلام می‌کنیم تا استان‌ها ارزیاب‌ها را شناسایی کنند و آنها را به مرکز آموزش مدیریت دولتی استان‌ها معرفی کنند تا کار آموزش شروع شود.

طرح رتبه بندی معلمان که سال‌های زیادی از طرح آن می‌گذرد، با وجود ایراداتی که بعضی از کارشناسان به آن وارد کرده اند بیش از همیشه به اجرا نزدیک شده است.

از جمله مسائل بحث برانگیز و حیاتی در حوزه آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت کشور مسئله رتبه بندی معلمان است که موافقان و بعضا مخالفان خاص خود را دارد. رتبه‌بندی بر اساس اعلام مسئولان وزارت آموزش و پرورش فرآیندی است که منجر به ارتقای کیفیت در آموزش و پرورش می‌شود و هدف مستقیم آن افزایش حقوق نیست؛ اما منجر به افزایش حقوق هم خواهد شد.

اکنون پس از گذشت ۱۰ سال از ارائه این طرح و حضور ۶ وزیر در مسند ریاست وزارت آموزش و پرورش، بالاخره اجرایی شدن قانون رتبه بندی معلمان به انتهای خود رسیده است.

وزارت آموزش و پرورش ملزم به اجرای این طرح است و بر اساس قانون، مدیران این وزارتخانه از تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ ملزم هستند ضمن تدوین آئین‌نامه اجرایی این قانون، آن را به مرحله اجرا درآورند.

یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش نیز اخیرا گفته است: فرآیند اجرایی رتبه بندی معلم‌ها از ابتدای این هفته آغاز می‌شود.

او گفت: دولت مردمی با پس نگرفتن لایحه رتبه بندی و موافقت با افزایش سه و نیم برابری بودجه این لایحه، سعی در ترمیم وضعیت معیشتی معلمان دارد.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: