بازرس کل امور صنعت، معدن و تجارت سازمان بازرسی:

افزایش قیمت نان قبل از تایید مراجع ذیربط تخلف است

بازرس کل امور صنعت، معدن و تجارت سازمان بازرسی کل کشور گفت: هیچ تغییری در ارتباط با افزایش قیمت نان اعلام نشده و هر واحد صنفی که افزایش قیمت داشته، مرتکب تخلف شده است.

افزایش قیمت نان قبل از تایید مراجع ذیربط تخلف است
کدخبر : 152
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

به گزارش پیشنهاد ویژه به نقل از ایرنا، اشکان میرمحمدی با اشاره به تغییرات قیمت نان بیان کرد: تا امروز هیچ تغییری در رابطه با نرخ نان، مصوب نشده است اما مستحضر هستید که در شهریور ۹۸ بنا به آخرین مصوبه‌ای که ابلاغ‌شده، مقرر شد این نرخ‌ها تا زمانی که هزینه‌های تولید افزایش پیدا نکرد، برقرار باشد.

وی ادامه داد: اخیرا جلسات متعددی از سوی اتحادیه نانوایان با مراجع ذی‌ربط مثل کارگروه تنظیم بازار، کارگروه ملی آرد و نان برگزار شده و مباحث کارشناسی در سطح وزارت صنعت، معدن و تجارت مطرح است، اما اینکه در رسانه‌ها و افکار عمومی این‌طور مطرح شده که دولت برای افزایش قیمت نان چراغ سبز نشان داده، خیر، تا امروز چراغ سبزی مبنی بر افزایش قیمت نان مطرح نشده است.

میرمحمدی با تأکید بر اینکه باید برای افکار عمومی روشنگری صورت بگیرد، افزود: البته افزایش هزینه‌های تولید، مثل نرخ دستمزد کارگر که هر سال شاهد تغییرات آن هستیم یا افزایش هزینه حمل‌ و نقل و ... از جمله مواردی بود که در جلسات مختلف از سوی اتحادیه نانوایان و نمایندگان آن‌ها طرح و پیگیری شده است. باید توجه داشت که قیمت نان، تنها به هزینه گندم و آرد خلاصه نمی‌شود. بالغ بر ۲۵ تا ۳۰ درصد قیمت تمام شده نان به گندم و آرد برمی‌گردد. هزینه‌های دیگری هم در کنار آن قرار دارد.

بازرس کل امور صنعت، معدن و تجارت سازمان بازرسی کل کشور اضافه کرد: مشکلات نانوایان شنیده شده و نقطه‌نظر نمایندگان و اتحادیه هم مطرح و بررسی‌شده است. ضمن اینکه ستاد تنظیم بازار  اختیار را به کارگروه ملی آرد و نان واگذار کرده است. در سطح استان‌ها نیز موضوع توسط کارگروه‌های استانی مورد بررسی و پیگیری قرار می‌گیرد. اما به‌هرحال پیشنهادات باید از سوی وزارت کشور و صمت مورد تایید قرار گیرد که تا به امروز این اقدام انجام نشده است.

وی تصریح کرد: در صورت مشاهده افزایش قیمت نان، آن واحد صنفی بنا بر سلیقه خودش عمل کرده و تخلف است و ملت شریف چنانچه تخلفاتی را در این خصوص ملاحظه کردند می‌توانند به سامانه ۱۲۴ سازمان حمایت و سامانه تعزیرات حکومتی اعلام کنند.

بازرس کل امور صنعت،  معدن و تجارت سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به علت گرانی شکر گفت: به شکر ارز ۴۲۰۰ تومانی تعلق می‌گرفت که از اوایل سال گذشته به‌واسطه مشکلات و منابع مالی و محدودیت‌های ارزی که در رابطه با تأمین ارز کالاهای اساسی داشتیم، قرار بر این شد که شکر از لیست ارز ۴۲۰۰ تومانی خارج شود و از ارز نیمایی استفاده شود.

وی افزود: مقداری ذخیره در انبارها از قبل داشتیم و خریدهایی که شرکت بازرگانی دولتی ایران از قبل با ارز  ۴۲۰۰ تومانی، انجام داده بود موجب این شد که نرخ آن با شیب ملایمی تغییر کند بنابراین شکرهایی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی تأمین‌ شده بود به سطح بازار عرضه شد، تا اینکه این ذخایر رو به اتمام قرار گرفت و در نهایت آنچه الان وارد بازار می‌شود، شکری است که با ارز نیمایی مصوب سال قبل خریداری شده که به‌ هر حال برای مصرف‌کننده تغییر نرخ را در پی داشته است.

 

منبع: ایرنا
آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: