نگرانی‌ها از شیوع ویروس جدید چینی در جهان؛

از ویروس میمونی، ویروس جدید چینی چه می‌دانید؟ + تصاویر

اخیرا موضوع مرگ یک دامپزشک چینی توسط ویروسی جدید به نام «ویروس میمونی» به موضوع داغ فضای مجازی تبدیل شده است.

از ویروس میمونی، ویروس جدید چینی چه می‌دانید؟ + تصاویر
کدخبر : 2159
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :


مرگ اولین چینی بر اثر ابتلا به ویروس میمونی
ویروس میمونی چیست و از کجا آمده است؟
نحوه انتقال و شیوع ویروس میمونی
علائم ویروس میمونی
مشاهده اولین مورد ابتلا به ویروس میمونی در آمریکا

اخیرا موضوع مرگ یک دامپزشک چینی بر اثر ابتلا به ویروسی جدید به نام «ویروس میمونی» به موضوع داغ فضای مجازی تبدیل شده است. ویروس میمونی در واقع عامل به وجود آمدن ویروس HIV بوده‌ است که خود به دو نوع HIV-1 و HIV-2 تقسیم می‌شود. اگرچه ویروس میمونی، ویروس ضعیفی است که سیستم دفاعی بدن انسان با آن مقابله می‌کند و بیش از چند هفته در بدن انسان باقی نمی‌ماند، اما انتقال سریع و متوالی آن بین انسان‌های مختلف، زمان کافی را به این ویروس برای تبدیل آن به HIV می‌دهد. علاوه بر این، با توجه به نرخ پایین انتقال فرد‌به‌فرد بیماری، ویروس میمونی فقط می‌تواند از طریق تعداد زیادی افراد در معرض خطر پخش شود. به تازگی نخستین مورد مرگ بر اثر ابتلا به ویروس میمونی در چین ثبت شد.

مرگ اولین چینی بر اثر ابتلا به ویروس میمونی

طی روزهای گذشته، ثبت مرگ اولین انسان توسط «ویروس میمونی» (Monkey B Virus)، که یک دامپزشک چینی در پکن بود، به موضوع داغ کاربران سایت‌های شبکه‌های اجتماعی تبدیل شده است.

ویروس میمونی چیست و از کجا آمده است؟

بر اساس اطلاعات موجود، علائمی که در این دامپزشک ۵۳ ساله چینی ظاهر بروز کرده، شامل حالت تهوع و استفراغ بوده و پس از بررسی مشخص شد که این علائم یک ماه پس از کالبد شکافی دو میمون مرده در اوایل ماه مارس گذشته توسط او بروز پیدا کرده است. 
این پزشک پس از تأیید ابتلایش به این ویروس، در چندین بیمارستان تحت درمان قرار گرفت، اما طبق آنچه وب‌سایت گلوبال تایمز گزارش داده است، او بعدا و روز ۲۷ ماه مه درگذشته است. این سایت گزارش داده است که قبلاً هیچ مورد کشنده‌ای از این ویروس حتی از نظر بالینی در چین وجود نداشته و بنابراین مورد دامپزشک، اولین مورد انسانی ابتلا به این ویروس است.

ویروس میمونی

نحوه انتقال و شیوع ویروس میمونی

پس از جنجالی که به دنبال اعلام مرگ این دامپزشک صورت گرفت، اطلاعات نشان داد که محققان در ماه آوریل نمونه مایعات مغزی نخاعی این دامپزشک را جمع‌آوری کرده و ابتلای او به این ویروس را تأیید کردند. سپس مطالعات انجام‌شده نشان داد ویروسی که در سال ۱۹۳۲ کشف شده، «alphaherpesvirus» نام داشته و در میمون‌های ماکائی از تیره Macaca یافت می‌شود. این ویروس می‌تواند با تماس مستقیم و تبادل ترشحات بدن منتقل شود و میزان مرگ‌و‌میر آن بین ۷۰ تا ۸۰ درصد است.

ویروس میمونی

علائم ویروس میمونی

علائم عفونت شامل تب، سردرد، استفراغ، بی‌قراری (بی‌حالی) و سفتی گردن و کمر است. این علائم ممکن است با نقص در سیستم عصبی عضلانی، مشکلات تنفسی، مشکلات بینایی و ناهنجاری در اعصاب جمجمه همراه باشد. 

ویروس میمونی

علاوه بر این، مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های چین اعلام کرد که پس از حادثه، چین نظارت خود بر میمون‌های ماکاک آزمایشگاهی و پرسنلی که با میمون‌ها کار می‌کنند را تشدید کرده است. 
مقامات این کشور همچنین اعلام کردند که آزمایشاتی برای همه اعضای خانواده دکتر فقید انجام شده است تا مشخص شود آیا از وی عفونت دریافت کرده‌اند یا خیر، اما همه نتایج آن‌ها منفی بوده است.

مشاهده اولین مورد ابتلا به ویروس میمونی در آمریکا

مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا و سازمان خدمات درمانی ایالت تگزاس اعلام کردند که یکی از ساکنان این ایالت که از نیجریه به تگزاس سفر کرده، به بیماری آبله میمون مبتلا شده است.  
مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا در بیانیه‌ای گفت: «آبله میمون یک بیماری ویروسی نادر اما به طور بالقوه جدی است که به طور معمول با بیماری شبیه آنفولانزا و تورم غدد لنفاوی شروع می‌شود و به شکل یک بثورات گسترده در صورت و بدن منتقل می‌شود.»

ویروس میمونی

پیشتر هم بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، دو مورد از موارد بسیار واگیردار این بیماری، در انگلیس به تأیید رسیده بود. به نظر می‌رسد این بیماری در ماه مه به وسیله یک مردی که در ایالت دلتای نیجریه زندگی و کار می‌کرده، به انگلیس آورده شده بود. این مرد زمانی که وارد انگلیس شد، تحت قرنطینه قرار گرفت. او از ناحیه صورت دچار جوش‌های پوستی شد. این بیمار برای 10 روز خود را قرنطینه کرد و به دنبال مراقبت‌های پزشکی برای تسکین نشانه‌های این بیماری بود و در نهایت در بیمارستان بستری شد. بر پایه گزارش سازمان بهداشت جهانی، این مرد یک عضو خانواده را نیز مبتلا کرد. اما در نهایت هر دو بهبود یافتند.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه