چرا همیشه احساس گرسنگی می‌کنیم؟

پرخوری در وعده شام می‌تواند باعث بروز احساس گرسنگی زیاد در وعده صبحانه شود.

چرا همیشه احساس گرسنگی می‌کنیم؟
کدخبر : 2287
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که در وعده شام غذای سنگینی خورده باشید، اما به جای آنکه صبح احساس سیری کنید، به طور عجیب زمانی که از خواب برمی‌خیزید، احساس گرسنگی کرده و تمایل به خوردن غذای بیشتری دارید. این موضوع بسیار رایج است و درصد زیادی از مردم در طول زندگی خود آن را تجربه کرده اند. با این حال، دلیل این امر چیست؟

اصلی‌ترین دلیل این موضوع در سطح قند خون فرد نهفته است. زمانی که فرد برخلاف توصیه متخصصان اقدام به مصرف سطح بالایی از مواد غذایی در وعده شام می‌کند، سطح قند خون افزایش می‌یابد. زمانی که قند خون به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد بدن شروع به ارسال پیام‌های مختلف می‌کند. با این حال، پس از مدت کوتاهی که شرایط به حالت عادی بازگشت، فرد احساس شدید گرسنگی کرده و دوباره شروع به خوردن غذا می‌کند.

مطالعات در این زمینه نشان داده است زمانی که فرد اقدام به پرخوری در وعده شام می‌کند پانکراس (لوزالمعده) اقدام به تولید هورمون انسولین بیشتر از نیاز بدن می‌کند. این موضوع باعث کاهش ناگهانی سطح قند خون شده و باعث می‌شود فرد در هنگام صبح احساس گرسنگی بیشتری بکند. همچنین این موضوع می‌تواند باعث احساس تشنگی شدید در فرد شود. به همین دلیل توصیه می‌شود در این مواقع پیش از مصرف غذا اقدام به مصرف آب کنید. گرچه بهتر است از پرخوری‌های شبانه اجتناب کنید، ولی افراد در برخی مواقع مانند شرکت در جشن‌ها و میهمانی‌های شبانه نمی‌توانند جلوی پرخوری خود را بگیرند.

توصیه ساده‌ای که می‌توان در این موارد کرد، این است که پس از مصرف شام سنگین بلافاصله به بستر نروید. بهتر است به بدن اجازه دهید که فرآیند هضم غذا را انجام داده و سپس بخوابید. به طور معمول متخصصان تاکید دارند افراد بین وعده شام و خوابیدن دو ساعت فاصله قرار دهند.

همچنین زمانی که از خواب برمی‌خیزید، نوشیدن آب مناسب است. برای وعده صبحانه نیز از یک وعده غذایی سالم و سبک سرشار از پروتئین و فیبر استفاده کنید. خوردن یک میلک شیک یا سالاد علاوه بر ایجاد احساس سیری، می‌تواند آب مورد نیاز بدن را نیز تامین کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: