آتشنشان/ آتشنشانهای زن/ بیمه آتشنشانها؛
تازهترین اخبار از استخدام آتشنشانان زن در شهرداری تهران + جزئیات
مدیرعامل سازمان آتشنشانی شهرداری تهران در خصوص ورود آتشنشانان زن، میانگین رسیدن آتشنشانان به محل حادثه، بیمه و... توضیحاتی ارائه کرد.
برخی از ساختمانها در کلانشهر تهران ناایمن هستند. چند سالی است که شهرداری تهران اقدام به شناسایی ساختمانهای ناایمن کرده است و بازدیدهای مکرر از ساختمانها انجام میشود. قرار بود که اسامی ساختمانهای ناایمن در شهر بر روی سامانه قرار گیرد اما تاکنون این امر رخ نداده است. همچنین در محدودههایی از شهر، حرکت خودروهای سنگین آتشنشانی سخت است و قرار بود که خودروهای سبکی را مجهز به تجهیزات آتشنشانی کرده و در این محدودهها (بافت فرسوده؛ معابر باریک و..) به کار بگیرند.
شهروندان در حال حاضر برای اینکه خبر دهند آتشسوزی رخ داده باید با سامانه 125 تماس حاصل کنند. قرار بود که اقداماتی صورت گیرد و افرادی که داوطلب هستند با آتشنشانی هماهنگ و طی یکسری اقدامات، در صورتی که در خانهای حریق رخ داد، مستقیماً آتشنشانی مطلع شود.
با توجه به اینکه شغل آتشنشانی سخت و زیانآور است، آتشنشانانی که بیمه تأمین اجتماعی دارند برای بازنشستگی خود از 10 سال سنوات ارفاقی استفاده کرده و آتشنشانانی که بیمه شهرداری دارند فقط پنج سال از سنوات ارفاقی استفاده میکنند. قرار بود که این مشکل برطرف شود حتی لایحهای هم در این زمینه به مجلس شورای اسلامی رفته است.
در خصوص وضعیت شهر در مواقع بروز حادثه، ساختمانهای ناایمن، توسعه ایستگاههای آتشنشانی، مزاحمین تلفنی 125، ایمنی هیئات مذهبی برای محرم با مهدی داوری مدیرعامل سازمان آتشنشانی شهرداری تهران به گفت وگو نشستیم.
*قرار بود ناوگان خودروهای سبک مجهز به تجهیزات آتشنشانی در تهران ایجاد شود، در این زمینه توضیح میدهید که کار به کجا رسیده است؟
چند روز پیش افتتاح ایستگاه آتشنشانی داشتیم و همچنین یک ساختمان جدید مرکز آموزش را افتتاح کردیم.
بله، قرار بود که خودروهای سبک وارد ایستگاهها شوند، البته که ما خودروهای سبک تویوتا را در برخی از ایستگاهها داشتیم که آنها را مجهز کرده بودیم و در بافتهای فرسوده و معابر تنگ و باریک از آنها استفاده میکردیم، چرا که کوچک بودند و خدمات رسانی راحت تر انجام می شد. قرار بود 120 دستگاه خودروی سبک تویوتا به ناوگان اضافه شود. به تدریج 60 خودرو وارد میشود و فکر میکنم که نزدیک به دو ماه طول بکشد و 60 خودروی دیگر هم تا پایان پائیز اضافه خواهد شد. اینها خودروهای سبک اطفای حریق هستند و در جاهایی که تردد سخت است از آنها استفاده میشود.
*هزینههای صرف شده برای این خودروها چقدر است؟
برخی تجهیزات خریداری شده و پمپهای خاصی هم روی خودروها نصب شده، البته از لحاظ ساختاری هم تغییراتی در خودرو ایجاد شده که این کار توسط کارشناسان انجام شده است.
*قرار بود که تعدادی آتشنشان زن جذب شهرداری تهران شوند، پروسه طولانی شده است، آیا مشکلی برای جذب ایجاد شده است؟ در این باره توضیح دهید.
به دلیل کرونا، آزمون کتبی سه ماه به تعویق افتاد. در حال حاضر آزمون برگزار شده و به زودی نتایج آن مشخص میشود. بعد از آن هم آزمون علمی و سایر موارد انجام میشود. فکر میکنم که تا اواخر پائیز سال جاری، آتشنشانان زن وارد شهرداری شوند.
در حال حاضر یک ایستگاه که از لحاظ ساختار سازهای مناسب است و ملاحظات لازم هم درنظر گرفته شده، آتشنشانان زن در آنجا مستقر شوند، در صورتی که طرح جذب آتشنشانان زن توسعه پیدا کند، ایستگاههای بیشتری را برای این افراد درنظر میگیریم. برای حضور آتشنشانان زن باید ملاحظاتی درنظر گرفته شود، اما تأکید دارم که حضور آتشنشانان زن در سازمان آتشنشانی یک نیاز برای شهر است.
دامنه حوادث ما فقط مربوط به آتشسوزی نیست، حوادثی در شهر رخ میدهد که اگر آتشنشان زن داشته باشیم راحت تر می توانیم خدمت رسانی کنیم. در حال حاضر تعداد کمی آتشنشان زن جذب میکنیم و در صورت خروجی مثبت، کار توسعه مییابد.
بخش زیادی از فعالیت های خانم ها در آتش نشانی، توجه به خانه های ایمنی و دوام در سرای محلات است که برای محل استقرار آتش نشانان زن در نظر گرفته شده است البته قبل از شهرداری تهران، شهرداری کرج در گذشته ۱۲ نیروی زن آتش نشان داشت که در حال حاضر این تعداد به ۱۶ نفر رسیده است.در کرج ساختمانی به صورت مجزا مخصوص زنان آتش نشان ساخته شد که نوع برنامه ریزی انجام شده تجربه موفقی نبود.
در طرح جذب آتش نشانان زن در تهران، ایستگاه ۷۷ ستارخان را برای شروع برای این کار اختصاص دادیم. ساختمان دو قسمت دارد و دو تیم در آنجا فعالیت می کنند که در مأموریت ها آتش نشانان زن با آقایان اعزام می شوند. البته تا زمان کسب تجربه لازم فرماندهی عملیات با آقایان خواهد بود. در گام بعدی طرح جذب آتش نشانان زن هر منطقه عملیاتی می تواند یک گروه آتش نشانان زن داشته باشد البته تاکید می کنم که سازمان آتش نشانی شهرداری تهران در استخدام خانم ها نگاه تبعیص آمیزی نداشته است.
*یکی از مشکلات اساسی آتشنشانان در شهرداری تهران موضوع بیمه سخت و زیانآور است، برای آتشنشانان با بیمه شهردار سنوات ارفاقی 10 سال درنظر گرفته نمیشود. قرار بود که اقداماتی در این زمینه انجام شود، کار به کجا رسید؟
ما طی دو سال گذشته 80 آتشنشان داشتیم که متقاضی بازنشستگی بودند و با استفاده از شرایط سخت و زیانآور بودن و با خدمت 24 تا 25 سال با 30 روز حقوق بازنشسته شدهاند، همچنین تأمین اجتماعی مصوبهای دارد که برای مشاغل سخت و زیانآور، افرادبا 20 سال کار و 10 سال سنوات ارفاقی بازنشسته میشوند.
البته طرحی هم از سوی شورای عالی استانها به مجلس ارائه شده و در نوبت رسیدگی است، اما چون فوریت نداشته، در نوبت عادی است تا بررسی شود./ فارس