مینو محرز:اثرگذاری 80درصدی واکسن برکت
روز گذشته خبر خوبی منتشر شد؛ خبری مبنی بر اینکه واکسن کرونای برکت، از واکسن های تولید داخلی، در آستانه دریافت مجوز واکسیناسیون عمومی قرار گرفته است. در صورتی که برکت وارد چرخه واکسیناسیون شود روند واکسینه کردن با سرعت بیشتری در ایران دنبال خواهد شد.
روز گذشته خبر خوبی منتشر شد؛ خبری مبنی بر اینکه واکسن کرونای برکت، از واکسن های تولید داخلی، در آستانه دریافت مجوز واکسیناسیون عمومی قرار گرفته است. در صورتی که برکت وارد چرخه واکسیناسیون شود روند واکسینه کردن با سرعت بیشتری در ایران دنبال خواهد شد.
به گزارش جام جم آنلاین ، مینو محرز عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا و مجری کارآزمایی بالینی واکسن برکت در رابطه با این واکسن به خبرنگار جام جم آنلاین گفت: تمام مراحل کارآزمایی بالینی واکسن برکت زیر نظر من بود و این واکسن طبق استاندارهای بین المللی این آزمایشات را پشت سر گذاشت.
محرز عنوان کرد: در مرحله نخست کارآزمایی بالینیما مصون بودن این واکسن را آزمایش کردیم و روند کاملا طبق استانداردهای بین المللی بود ضمن اینکه برکت در این مرحله هیچ عارضه ای از خود در داوطلبان نشان نداد.
مجری کارآزمایی بالینی واکسن برکت افزود: در مرحله دوم ما تاثیرگذاری واکسن برکت را مورد آزمایش قرار دادیم. در مرحله 20 الی 30 نفر واکسن دریافت کردند و به این نتیجه رسیدیم که این واکسن 70 الی 80 درصد تاثیرگذاری دارد.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا ادامه داد: البته در کشت سلولی این اثر گذاری تا 90 درصد برآورد شده بود اما به طور متوسط 80 درصد اثرگذاری برای آن تخمین زده شده است. در این مرحله نیز واکسن عارضه شدیدی در شرکت کنندگان داوطلب از خود نشان نداد.
این پزشک متخصص اذعان داشت: به همین ترتیب مرحله سوم کارآزمایی بالینی نیز با موفقیت طی شد. بعد از این اتفاق از آنجایی که نیاز مبرم به این داریم که مردم هر چه سریع تر واکسیناسیون شوند درخواست مجوز برای آغاز واکسیناسیون همگانی با واکسن برکت داده ایم.
این مقام مسئول در رابطه با این پرسش که پیش بینی می کند واکسیناسیون با واکسن برکت تا چه زمانی محقق شد نیز گفت: در این رابطه ابتدا وزارت بهداشت به ما تایید نهایی را بدهد. مقدار زیادی واکسن آماده در دست داریم و مقدار زیاد دیگری در حال تولید است.
وی تاکید کرد: یکی از مهم ترین مسائل کشور واکسینه کردن مردم است. چون اولا اقتصاد دوباره باید راه بیفتد. ثانیا آموزش آنلاین در دوره همه گیری کرونا نشان داد چندان موثر نیست و مجددا مدارس و دانشگاه ها باید بازگشایی شوند تا بهره وری تحصیلی دوباره راه بیفتد. واکسن برکت باید به مرحله واکسیناسیون عمومی برسد تا برنامه های اقتصادی و آموزشی مجددا زنده شود.
محرز با هشدار در رابطه با اینکه بر خلاف تصور عموم تعداد مبتلایان مجددا در حال زیاد شدن است گفت: نرخ ابتلا در حد کمی کاهش یافته بود اما ناگهان دوباره زیاد شده است. سویه های جدیدی از ویروس کرونا وارد کشور شده است و انتقال سریع انسان به انسان نیز جهش های آن را بیشتر می کند.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا تصریح کرد: ما باید جلوی ورود ویروس به خصوص از کشورهایی که واکسیناسیون ندارند را بگیریم.
مینو محرز در پایان گفت: یکی از راه های عمده پیشگیری از کرونا واکسن زدن است. البته توصیه اکید ما بر این اصل استوار است حتی کسانی که واکسن می زنند باید ماسک استفاده کنند و فاصله اجتماعی نیز رعایت شود. درصد بالایی از موارد ابتلا با رعایت این موارد از بین می رود.