راه انداری استارتاپ دانش‌بنیان

تاسیس و ثبت یک استارتاپ دانش بنیان، نیازمند این است که محصول یا خدمات شما، دارای پیچیدگی فنی استاندارد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بوده و به‌عنوان یک محصول پیچیده از نظر فنی شناخته شود.

راه انداری استارتاپ دانش‌بنیان
کدخبر : 26865
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

تاسیس و ثبت یک استارتاپ دانش بنیان، نیازمند این است که محصول یا خدمات شما، دارای پیچیدگی فنی استاندارد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بوده و به‌عنوان یک محصول پیچیده از نظر فنی شناخته شود. این محصول یا خدمت، می‌تواند کاملا نو و جدید بوده یا این‌که از محصولات خارجی الگو گرفته، آنها را مهندسی معکوس کرده و در نهایت، تغییرات عمده‌ای را در آنها ایجاد کرده باشد. علاوه بر این، حتما باید حداقل یک نمونه اولیه از محصول یا خدمت تولید شده باشد تا بتوان آن را به‌عنوان یک استارتاپ دانش بنیان به شمار آورد.

علاوه بر این، استارتاپی که قصد دانش بنیانی شدن را دارد، حتما باید دارای یک تیم تحقیق و توسعه کاملا کاربلد باشد. به منظور تاسیس چنین استارتاپی، حتما باید دارای یک بیزینس پلن حرفه‌ای باشید که به کمک آن بتوانید سرمایه‌گذار لازم برای راه‌اندازی کسب و کار خود را پیدا کنید. تاسیس چنین استارتاپی، به شما کمک می‌کند تا بتوانید از تسهیلات بانکی استارتاپ‌های دانش بنیان برخوردار شده، اعتبار مالیاتی دریافت کرده و علاوه بر این، امکان واردات انواع لوازم و مواد اولیه نیز برای شما فراهم می‌شود. علاوه بر شروط تخصصی، استارتاپ‌هایی که قصد فعالیت دانش بنیانی را دارند، حتما باید مراحل دانش بنیان شدن را به کمک https://irkbn.com/ طی کرده و شرایط عمومی از جمله، داشتن حداکثر سن 5 سال و حداقل دو نیروی کار را داشته باشند.

 

آشنایی با مفهوم استارتاپ دانش بنیان

استارتاپ دانش بنیان، یک مفهوم جدید در دنیای دانش بنیان و استارتاپ‌ها به شمار می‌آید. این استارتاپ‌ها، در واقع کسب‌وکارهای نوپایی هستند که در مراحل اولیه تولید محصولات یا خدمات دانش بنیان هستند. شرایط مهم شرکت‌های دانش بنیان، درباره این استارتاپ‌ها نیز صدق می‌کند. پس محصولات یا خدمات تولید شده توسط آنها باید از پیچیدگی فنی لازم برخوردار بوده و سطح پیچیدگی بالایی داشته باشد. از سوی دیگر، این استارتاپ‌ها، حتما باید در مرحله تولید یک نمونه اولیه باشند و نمونه اولیه خود را نیز در اختیار داشته باشند.

با داشتن این دو شرط و البته اظهارنامه مالیاتی معتبر، آنها می‌توانند مجوزهای لازم برای راه اندازی استارتاپ دانش بنیان را دریافت کنند. محصولات یا خدمات تولید شده توسط این استارتاپ‌ها، ممکن است یک محصول کاملا جدید بوده، این احتمال وجود دارد که نسخه خارجی داشته و مهندسی معکوس شده باشد یا این‌که ممکن است در یک محصول یا خدمت، تغییرات عمده‌ای صورت گرفته باشد.

در خصوص اهمیت راه‌اندازی شرکت‌ها و استارتاپ‌های دانش بنیان، به گفته سایت فرادرس:

 "شرکت‌های دانش‌بنیان، از طریق هم‌افزایی دانش و فناوری به خودکفایی در تولید فناوری‌ها و محصولات، افزایش درآمد و توسعه کسب‌وکار کمک می‌کنند. با توجه به قوانین وضع‌شده در خصوص حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و تجاری‌سازی نوآوری‌ها و اختراعات، با تاسیس شرکت دانش‌بنیان می‌توان از مزایای قانونی از جمله معافیت از پرداخت مالیات، عوارض گمرکی، سود بازرگانی و عوارض صادراتی برخوردار شد. همچنین این شرکت‌ها می‌توانند بدون حضور در مناقصات، قراردادهای دولتی منعقد کنند و به دریافت حساب بیمه‌ای در پایان قراردادها نیازی ندارند."

چه مراحلی را باید برای راه‌اندازی استارتاپ دانش بنیان طی کنیم؟

چه مراحلی را باید برای راه‌اندازی استارتاپ دانش بنیان طی کنیم؟

برای این‌که بتوانید چنین استارتاپی را راه‌اندازی کنید، نیازمند این خواهید بود که مراحل زیر را دنبال کنید:

در اولین قدم باید یک ایده خوب، خلاقانه و مطابق با محصولات یا خدمات دانش بنیان داشته باشید.

در گام بعدی، باید فرایند تحقیق و توسعه را طی کنید. در این مرحله، نقش متخصصان استارتاپ شما کلیدی خواهد بود و آنها باید ایده شما را از نظر پیچیدگی فنی، به سطح استاندارد معاونت علمی و فناوری برسانند. برای دریافت مشاوره تخصصی در این زمینه، می‌توانید از خدمات شبکه دانش بنیان ایران کمک بگیرید.

در گام بعدی ایده‌ای که در ذهن داشتید و فرایند تحقیق و توسعه نیز روی آن انجام شد، باید به ثبت رسیده و ادعای مالکیت روی آن داشته باشید.

در مرحله بعدی باید اقدام به تولید یک نمونه اولیه از ایده خود کنید. به کمک این ایده اولیه، می‌توانید خیلی راحت مجوزهای لازم برای راه اندازی استارتاپ دانش بنیان را دریافت کنید.

پس از آن می‌توانید درخواست ارزیابی خود را به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارائه داده و مراحل مربوط به دانش بنیانی شدن را به کمک شبکه دانش بنیان ایران طی کنید.

پیداکردن سرمایه‌گذار برای استارتاپ دانش بنیانی

اکثر استارتاپ‌های دانش بنیان که شروع به فعالیت می‌کنند، معمولا دارای بودجه مالی کافی نیستند و به همین علت، آنها نیازمند پیداکردن سرمایه‌گذار خواهند بود. برای این‌که بتوانید بهترین سرمایه‌گذاران را برای استارتاپ‌های دانش بنیانی خود پیدا کنید، باید به نکات زیر توجه کنید:

1- سعی کنید حتما یک بیزینس پلن جذاب و حرفه‌ای را برای استارتاپ خود ایجاد کنید. برای این کار، بهتر است حتما از افراد متخصص کمک بگیرید.

2- شما باید قادر باشید که بیزینس پلن خود را به بهترین شکل ممکن برای سرمایه‌گذاران ارائه داده و آنها را مجاب به سرمایه‌گذاری روی ایده خود کنید.

3- در نهایت، شما باید سعی کنید یک نمونه اولیه از ایده خود را تولید کرده و به این ترتیب، در زمان ارائه بیزینس پلن، محصول اولیه خود را نیز ارائه دهید.

سه شرط اساسی برای استارتاپ‌های دانش بنیان

استارتاپ‌هایی که قصد دارند فعالیت خود را به‌صورت دانش بنیان آغاز کرده و در قدم بعدی، وارد فرایند تولید شوند، نیازمند داشتن سه شرط اساسی زیر خواهند بود:

اولین شرط این است که محصولات، ایده‌ها یا خدمات ارائه شده توسط این استارتاپ‌ها حتما باید از سطح پیچیدگی فنی بالایی برخوردار باشد که کپی‌برداری از آن سخت باشد. حال این‌که این ایده یا محصول، ممکن است کاملا نو و جدید بوده یا این‌که به‌صورت مهندسی معکوس از نمونه‌های خارجی تولید شده باشد.

شرط دوم، این است که حتما باید مرحله تولید (حتی در حد تولید یک نمونه اولیه) برای این محصولات، ایده‌ها یا خدمات طی شده باشد.

شرط سومی که در این زمینه وجود دارد نیز این است که استارتاپی که قصد شروع فعالیت دانش بنیانی خود را دارد، حتما باید دارای یک تیم تحقیق و توسعه حرفه‌ای، کاربلد و مجرب باشد.

استارتاپ دانش بنیان

مزایای راه‌اندازی شرکت و استارتاپ دانش بنیان

راه‌اندازی استارتاپ دانش بنیان، می‌تواند مزایای زیر را برای کسب‌وکارهای نوپا به همراه داشته باشد:

این استارتاپ‌ها، می‌توانند از تسهیلات قانونی ارائه شده توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برخوردار شوند. به این ترتیب، واردات محصولات و کالاها به داخل کشور توسط آنها راحت‌تر شده و از سوی دیگر، این استارتاپ‌ها می‌توانند به شکل بهتری محصولات خود را وارد بازار کنند.

آنها می‌توانند از تسهیلات مالی بانک‌ها کمک گرفته و با دریافت وام، بتوانند خیلی سریع و راحت بودجه لازم برای شروع به کار خود را تامین کنند.

مزیت مهم دیگر این شرکت‌ها و کسب‌وکارها، این است که آنها می‌توانند از تسهیلات مالیاتی نیز برخوردار شده و با دریافت اعتبار مالیاتی، هیچ‌گونه مالیاتی را برای محصولات یا خدمات دانش بنیان خود پرداخت نکنند.

مدارک موردنیاز برای راه‌اندازی استارتاپ دانش بنیان

برای این‌که بتوانید مراحل دانش بنیان شدن را طی کنید، نیازمند این خواهید بود که مدارک زیر را تهیه کنید:

1- بیزینس پلن و مدارک مربوط به تاسیس شرکت یا کسب‌وکار خود

2- اساسنامه‌ای که برای استارتاپ خود تهیه کرده‌اید.

3- مدارک شخصی مربوط به موسسان شرکت که حتما باید مدارک تحصیلی و شغلی آنها در این لیست قرار گیرد.

4- در صورتی که شما قبلا فعالیت استارتاپی داشته‌اید، حتما باید اظهارنامه‌های مالیاتی خود را نیز در لیست مدارک قرار دهید.

5- مدارک مربوط به رد شدن بیمه برای کارکنان استارتاپ ضروری خواهد بود.

6- مجوزهایی که از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دریافت کرده‌اید.

شرایط عمومی برای دانش بنیانی شدن یک استارتاپ

به منظور تاسیس یک استارتاپ دانش بنیان، شما نیازمند داشتن شرایط عمومی زیر نیز خواهید بود:

در کسب‌وکار و استارتاپ شما حداقل باید دو نفر مشغول به کار باشند و این به آن معناست که باید ایده کارآفرینی کسب و کار شما به ثبت رسیده باشد.

از سوی دیگر، نباید بیش از 5 سال از تاسیس کسب و کار گذشته باشد که توجه داشتن به این موضوع، ضروری خواهد بود.

شرط مهم دیگر برای تاسیس یک استارتاپ دانش بنیان، این است که حتما باید وضعیت استارتاپ، براساس مصوبات کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌های دانش بنیان باشد.

برای ثبت استارتاپ دانش بنیان، از خدمات شبکه دانش بنیان ایران استفاده کنید

برای این‌که بتوانید یک استارتاپ دانش بنیان را راه‌اندازی کنید، قطعا باید خدمات مشاوره تخصصی را دریافت کنید. شبکه دانش بنیان ایران، این خدمات مشاوره را به شما ارائه می‌دهد. کارشناسان این مجموعه، در ابتدا سطح پیچیدگی فنی محصولات یا خدمات شما را ارزیابی کرده، در ادامه، به شما کمک می‌کنند تا بتوانید مجوزهای دانش بنیانی شدن را دریافت کرده و البته در مسیر تدوین بیزینس پلن و پیداکردن سرمایه‌گذار خوب نیز به استارتاپ‌ها کمک می‌کنند.

شبکه دانش بنیان ایران، با سال‌ها سابقه در زمینه تاسیس و راه‌اندازی شرکت‌ها و استارتاپ‌های دانش بنیان، امکانی را برای ایده‌های خلاقانه فراهم کرده تا بتوانند با کمترین هزینه و بالاترین کیفیت، خدمات مشاوره موردنیاز خود را دریافت کنند. برای این‌که بتوانید از این خدمات مشاوره استفاده کنید، کافی است که همین حالا با شماره تماس موجود در سایت تماس گرفته یا فرم درخواست مشاوره را در سایت شبکه دانش بنیان ایران پر کنید.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه