۱۲۲ فیلم جشنواره جهانی فجر در کدام بخشها اکران میشوند؟
سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر میزبان ۱۲۲ فیلم در ۹ بخش است که جدول نمایش تمامی فیلمها به تفکیک آمده است.
به گزارش پیشنهاد ویژه به نقل از ایرنا، بعد از مستقل شدن جشنواره جهانی فیلم فجر از بخش ملی مدیران این رویداد تلاش بسیاری کردند تا جشنواره فجر در قواره و مدل بینالملی برگزار شود و از آنجا که در بیشتر جشنوارههای معتبر دنیا بیش از ۱۰۰ فیلم در زمان برگزاری جشنواره به نمایش درمیآید جشنواره فجر نیز با تعیین بخشهای مختلف باید به این عدد نزدیک میشد.
حالا در سیوهشتمین دوره این رویداد جشنواره در دو بخش رقابتی سینمای سعادت و جلوهگاه شرق به ترتیب ۳۰ و ۲۲ فیلم کوتاه و بلند از آثار داخلی و خارجی را برای رقابت انتخاب کرده است.
اما جشنواره جهانی فیلم فجر ۷ بخش دیگر نیز برای خود تدارک دیده است که به ترتیب در بخش «مستند زیر ذرهبین» ۱۰ فیلم، در بخش «جشنواره جشنوارهها» ۲۰ فیلم، در بخش «شاخههای زیتون» ۸ فیلم، در بخش «نمایش ویژه» ۶ فیلم، در بخش «کلاسیک مرمتشده» ۱۵ فیلم، در بخش «مرور سینمای دانمارک» ۶ فیلم و در بخش «ژانر معاصر» ۵ فیلم روی پرده خواهد رفت.
اما سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر از فردا چهارشنبه ۵ خرداد ماه آغاز به کار خواهد کرد و در ادامه این گزارش نام تمامی فیلمهای بخشهای جشنواره به تفکیک میآید.
فیلمهای بخش سینمای سعادت
۱۵ فیلم بلند ایرانی و خارجی و ۱۵ فیلم کوتاه ایرانی و خارجی در بخش مسابقه بینالملل «سینمای سعادت» سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر به رقابت خواهند پرداخت.
در بخش فیلمهای بلند «سینمای سعادت» سه فیلم ایرانی میجر به کارگردانی احسان عبدیپور، شهربانو به کارگردانی مریم بحرالعلومی و گیسوم به کارگردانی نوید بهتویی حضور دارند.
دیگر فیلمهای بلند راهیافته به این بخش از جشنواره سیوهشتم؛ کوهستان جادویی ساخته اورشولا آنتونیاک از هلند، ما اینجاییم، ما نزدیکیم ساخته رومن بالایان از اکراین، جزیره دروغ ساخته پائولا کونس از اسپانیا، عوامل انسانی ساخته رونی تراکر از آلمان، بنبست ساخته وینکو میدر ندورفر از اسلونی، حافظ برادر ساخته فرید کاراهان از ترکیه، گذار؛ آخرین روزهای سامورایی ساخته تاکاشی کوئیزومی از ژاپن، اگر باد بایستد ساخته نورا مارتیروسیان از ارمنستان، هلن ساخته آنتی یییوکینن از فنلاند، نور طبیعی ساخته دنیس ناگی از مجارستان، معجزه ساخته بیونگ هونمین از کره جنوبی و بهداشت اجتماعی ساخته دنی کوت از کانادا هستند.
در بخش فیلمهای کوتاه «سینمای سعادت» نیز سه فیلم کوتاه وضعیت اورژانسی به کارگردانی مریم اسمیخانی، پاندای کوچک، پاندای بزرگ به کارگردانی سحر خوشنام و یوشید به کارگردانی سحر خوشچشمان سه نماینده سینمای ایران هستند.
داداش ولگرد ساخته پیتر تایموفیف از روسیه، اجازه شرفیابی ساخته نیکلاس نیوهولد از آلبانی، فیبوناچی ساخته توماس هوباچک از جمهوری چک، گودال ساخته جیمز سولومون از نیوزلند، ملک ما ساخته لوییز کاستا از پرتغال، چوبدستیها ساخته ایریدا باگلانیا از یونان، دیوار سفید ساخته آندرا بروشا و مارکو اسکوتوزی از ایتالیا، چه اتفاقی برای خانم جوراب بلند افتاد ساخته جیمی اولسون از سوئد، بابا ساخته یوستاس رامانوسکاس از لیتوانی، طلا آدمها را میخورد ساخته ژیا سو از چین، پیلار ساخته جنیس جوی اپینگ، دیانا ون هوتن و انیو بولی از هلند و سلول ۳۶۴ ساخته زویی روسیون و ماتیلده بابو محصول فرانسه و آلمان ۱۳ فیلم کوتاه بینالمللی راهیافته به بخش سینمای سعادت جشنواره سیوهشتم هستند.
فیلمهای بخش جلوهگاه شرق
بخش رقابتی جلوهگاه شرق در سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، میزبان اکران و رقابت ۲۲ فیلم بلند و کوتاه ایرانی و خارجی خواهد بود.
در فهرست فیلمهای بلند این بخش سه فیلم سینمایی سیارک به کارگردانی مهدی حسینیوند، صحنهزنی به کارگردانی علیرضا صمدی و افسانه بناسان، غول چراغ جادو به کارگردانی حبیب احمدزاده، سینمای ایران را نمایندگی میکنند.
در کنار این سه فیلم، فیلمهای ۲۰۰ متر ساخته امین نایفه از اردن، در کنار دریا ساخته آکیو فوجی موتو از ژاپن، آنیما ساخته چاو جینلینگ از چین، من به آتش میزنم ساخته لیتای گیوم از کره جنوبی، در میان سایهها ساخته اردم تپه گز از ترکیه، سگها دیشب نخوابیدند ساخته رامین رسولی از افغانستان، به زیر آسمان و زمین ساخته روی آریدا از لبنان، سلما ساخته یوسف البوشی از عمان و جادهای به بهشت ساخته باکیت موکول و دستان ژاپراولو از قرقیزستان در بخش جلوهگاه شرق به رقابت میپردازند.
در فهرست فیلمهای کوتاه راهیافته به بخش جلوهگاه شرق این دوره از جشنواره نیز دو فیلم واداشته به کارگردانی سیاوش گرجستانی و من ایرانیام به کارگردانی علیرضا کاویانراد از ایران حضور دارند.
در این بخش فیلمهای کوتاه روستای متروک به کارگردانی مریم کاپانادزه از گرجستان، آنیا ساخته لطیف لطیفسوی از آذربایجان، گرازها ساخته غلامرضا جعفری از افغانستان، رفاه کودکان ساخته هونگ یئون از کره، لال ساخته گوکالپ گونن از ترکیه، شبهای نانتونگ ساخته لئوپولد دو ولف و اما کیان ژو از چین، کوهستان سرخ ساخته کامل حرب از لبنان و بیتالحم ۲۰۰۱ ساخته ابراهیم هندل از فلسطین نیز به رقابت میپردازند.
فیلمهای بخش مستند زیر ذرهبین
در بخش مستند زیره ذرهبین سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، سه فیلم مستند از ایران و هفت فیلم مستند از سایر کشورها به نمایش درمیآیند.
فیلمهای ایرانی این بخش روزگار بلور ساخته امیر فرضالهی، ایساتیس ساخته علیرضا دهقان و زمزمههای گمشده در دوردست ساخته منصور فروزش هستند.
همچنین خطایی کوچک در ماتریس ساخته رادنی آشر از آمریکا، شهامت ساخته آلیاکسی پالویان از آلمان، فلینی شهر ساخته سیلویا جولیتی از ایتالیا، شنا تا به آنجا که آبی شود دریا ساخته جیا ژانگ که از چین، استعداد ساخته جولیانو فراتینی از ایتالیا، واپسین و نخستین انسانها ساخته یوهان یوهانسون از ایسلند و حقایقی درباره زندگی شیرین ساخته جوزپه پدرسولی از ایتالیا از دیگر آثار این بخش هستند.
فیلمهای بخش جشنواره جشنوارهها
در بخش جشنواره جشنوارههای سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، ۲۰ فیلم ایرانی و خارجی بهعنوان آثار تقدیرشده در رویدادهای معتبر بینالمللی به نمایش درمیآیند.
در این بخش سه فیلم از ایران شامل دختر آبی ساخته کیوان مجیدی، بوتاکس ساخته کاوه مظاهری و دشت خاموش ساخته احمد بهرامی روی پرده میروند.
همچنین فیلمهای تعادل ساخته یوجیرو هاروموتو از ژاپن، خاطرات محاصره به کارگردانی آندره زایتسف از روسیه، ارنا در جنگ ساخته هنریک روبن گینز از دانمارک، هراس ساخته ایوایلو هریستوف از بلغارستان، گزارش نهایی ساخته ایشتوان سابو از مجارستان، خوراک عزا ساخته رئیس چلیک از ترکیه، هرگز گریه نمیکنم به کارگردانی پیوتر دومالفسکی از لهستان، کمپیدایی ساخته پیر فیلمون از فرانسه، صدسال به این سالها ساخته کارلوس اندرس مورلی از آلمان، آقای باخمن و کلاس درس او ساخته ماریا اسپت از آلمان، یک جای معمولی ساخته اوبرتو پازولینی از انگلیس، بر فراز دریا ساخته آوچیهن سان از چین، پدر ما ساخته کلودیو نوچه از ایتالیا، پس از مرگ ساخته پیتر برگندی از مجارستان، احساسات به کارگردانی دمیتری روداکف از روسیه، سوپرنوا ساخته بارتوس کروهلیک از لهستان و گودال ساخته داتزه پوتزه از لیتوانی در این بخش به نمایش درمیآیند.
فیلمهای بخش شاخههای زیتون
بخش شاخههای زیتون سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، شاهد ۸ فیلم خواهد بود که سه فیلم ایرانی، ازجمله فرزندان شب ساخته بهروز نورانیپور، هجده هزارپا ساخته مهدی شامحمدی و برادرم نادعلی ساخته علی تکروستا در این بخش به نمایش درمیآیند.
همچنین ۲۰۰ متر ساخته امین نایفه از اردن، دیوار صوتی ساخته احمد غصین از لبنان، سلما ساخته یوسف البوشی از عمان، جاده آسمان ساخته جود سعید از سوریه و به زیر آسمان و زمین ساخته روی آریدا از فرانسه، دیگر آثار این بخش را شامل میشوند.
فیلمهای بخش نمایش ویژه
۶ فیلم در بخش نمایشهای ویژه سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر روی پرده میروند.
۲۰۰ متر ساخته امین نایفه از اردن، هیولا ساخته تام سالیوان از ایرلند، لیتوانیای نوین ساخته کارولیس کوپینس از لیتوانی، در باز ساخته فلورنس پاپاس از آلبانی، قصههای درختان بلوط ساخته گرگور بوژیچ از اسلوونی و پدر ساخته کریستینا گروزوا و پیتر والچانف از بلغارستان ازجمله آثاری هستند که در این بخش به نمایش درمیآیند.
بخش کلاسیکهای مرمتشده
۱۵ فیلم در بخش کلاسیکهای مرمتشده سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر به نمایش درمیآیند که از این میان ۴ فیلم متعلق به ایران است.
بدوک ساخته مجید مجیدی، آن سوی آتش ساخته کیانوش عیاری، دختر لر ساخته اردشیر ایرانی و سفر سنگ ساخته مسعود کیمیایی آثار ایرانی این بخش را تشکیل میدهند.
همچنین شارل مرده یا زنده ساخته آلن تنر از سوئیس، سرنوشت یک انسان ساخته سرگی باندارچوک از اتحاد جماهیر شوروی، کودکی ایوان ساخته آن دری تارکوفسکی از اتحاد جماهیر شوروی، مجنون ساخته کلود گورتا از سوئیس، عصر باشکوه ساخته فرانسیس ریسر از سوئیس، چهارصد ضربه ساخته فرانسوا تروفو از فرانسه، نقشهبرداران ساخته میشل سوته از سوئیس، سفر هوایی من به ایران ساخته والتر میتل هولتسر از سوئیس، نان روزانه ما ساخته کینگ ویدور از ایالات متحده آمریکا، رخسار کودکان ساخته ژاک فدر از سوئیس و ایران پرشیای جدید ساخته استیفن ناینمن، دیگر فیلمهایی هستند که در این بخش به نمایش درمیآیند.
فیلمهای بخش مرور سینمای دانمارک
مروری بر سینمای دانمارک عنوان بخشی از سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر است که در آن ۶ فیلم از دانمارک روی پرده میرود.
ارنا در جنگ ساخته هنریک روبن گینز، گاتربی ساخته اولریش تامسن، سواران عدالت ساخته آن درس توماس ینسن، شرطه ساخته فردریک لوییس وید و آن درس الهولم، آخرالزمان ساخته یوناس کاروپ یورت و عمو ساخته فرل پیترسن از جمله آثاری هستند که در این بخش به نمایش درمیآیند.
فیلمهای بخش ژانر معاصر
پنج فیلم سینمایی گاتربی، موفقیت بزرگ، سیرک پرنده، شیفت و خداحافظ اتحاد جماهیر فیلمهای خارجی هستند که در بخش فیلمهای ژانر معاصر سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر به نمایش درخواهند آمد.
گاتربی به کارگردانی اولریش تامسن محصول سینمای دانمارک، موفقیت بزرگ به کارگردانی امانوئل کورکول محصول سینمای فرانسه، سیرک پرنده به کارگردانی فاتوس بریشا از جمهوری کوزوو، خداحافظ اتحاد جماهیر به کارگردانی لاری راندلا محصول مشترک استونی و فنلاند و شیفت به کارگردانی استفان کمانداروف محصول بلغارستان پنج فیلمی هستند که در بخش ژانر معاصر جشنواره سیوهشتم روی پرده میروند.
سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، از ۵ تا ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ به دبیری محمدمهدی عسگرپور نویسنده، کارگردان و تهیهکننده سینما در تهران برگزار میشود.