در عصر شعر «لاله های دشت پرچین» مطرح شد؛

ارائه تسهیلات نهاد کتابخانه های عمومی به هموطنان افغانستانی

مهدی رمضانی گفت: افغانستانی‌ها هم از خدمات و تسهیلات و برنامه‌های فرهنگی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بهره مند می‌شوند.

ارائه تسهیلات نهاد کتابخانه های عمومی به هموطنان افغانستانی
کدخبر : 66
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

به گزارش پیشنهاد ویژه به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، «مهدی رمضانی» معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در برنامه عصر شعر «لاله‌های دشت برچی» گفت: از حادثه‌ای که در کابل افغانستان ایجاد شد و اتفاقی که برای دانش آموزان مدرسه سیداشهداء (ع) رخ داد ابراز تاسف می‌کنیم. تفاوتی میان هموطنان ایرانی و افغانستانی نمی‌بینم. هموطنان افغانستانی هم از خدمات و تسهیلات و برنامه‌های فرهنگی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بهره مند می‌شوند.

در ادامه مراسم محمد طاهر زهیر، وزیر اطلاعات و فرهنگ افغانستان گفت: وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان از هرگونه تعامل و داد و ستد فرهنگی میان ملت‌ها استقبال می‌کند. روابط ملت‌ها را براساس فرهنگ بسیار مغتنم می‌دانیم. هم اکنون افغانستان و ملت شریف این کشور روز‌های سخت و حزن انگیزی را می‌گذراند. با دشمنان خارجیی مواجه هستیم که رحم، شفقت و عطوفت انسانی نمی‌شناسد.

وی افزود: یک هفته از حادثه خونین مدرسه سیدالشهداء (ع) در دشت برچین می‌گذرد. بیش از ۲۵۰ نفر در این حادثه شهید و مجروح شدند. تصور کنید دشمنان این ملت تاچه حد بی رحم بودند. بچه های افغانستانی مانند لاله‌ها و ریاحینی بود که هیولایی وارد این لاله زار می‌شود و با بی رحمی همه را به خاک و خون می‌کشد. این حادثه باعث بیداری ملت‌ها شد. از تمام کسانی که در این راه گام برداشتند قدردانی می‌کنیم. افغانستان با دشمنان بی رحمی مواجه است. افغانستان قربانی وحشت و افراطی گری شد که مرز نمی‌شناسد. این افراطی گری، شیعه و سنی و این فرقه و آن فرقه نمی‌شناسد.

در این مراسم افشین اعلاء از شاعران ایرانی پیش از شعرخوانیش از ملت و دولت افغانستان خواست برای برقراری امنیت در این منطقه تلاش کنند. وی گفت: چنین فجایعی توسط ارگانی انجام می‌شود که هدفی جز به خاک و خون کشیدن ندارند. همیشه شعر حماسی می‌سرودم، اما این فاجعه به گونه‌ای بود که شعر را در تعزیت سرودم. در سال‌های دوران دفاع مقدس هم صدام حسین همین طور ملت ما را به خاک و خون کشید.

در این مراسم امینیان سفیر ایران در افغانستان با اشاره به اینکه در ماه رمضان فاجعه‌ای در کابل روی داد که قلوب انسان‌های دردمند را جریحه دار کرد اظهار کرد: این واقعه انعکاس گسترده‌ای داشت. شخصیت‌های مختلف در برابر این حادثه عکس العمل نشان دادند. فاجعه دانشگاه کابل با عکس العمل های مختلفی روبه رو شد. عکس العمل‌های این فاجعه بیشتر از فاجعه دانشگاه کابل بود و بسیار تاثربرانگیز بود.

وی افزود: وضعیت بحرانی در افغانستان وجود دارد این حادثه حاصل معامله‌ای بود که با افراطی گری کردند. برای اینکه امنیتی برای خودشان ایجاد کنند و هیچ دست آوردی برای مردم افغانستان نداشت. حادثه پرچین نشانه افتضاحی بود که بیگانگان در این کشور به بار آوردند. هیچ کس مسئولیت حادثه دشت پرچین را به عهده نمی‌گیرد. حتما مجریان این طرح اسم خود را از زیر این جنایت برداشتند، چون قطعا ابعاد این فاجعه را دیدند.

در این مراسم شاعران دیگری از جمله محمدکاظم کاظمی، سید ضیاء قاسمی، محمد مهدی عبداللهی، سید احمد حسینی شهریار، الهام سادات حسینی شاعران پاکستانی شعر خوانی کردند. سید رضا محمدی، شاعر پیش از شعرخوانی گفت: تفاوتی میان ملت ایران و افغانستان وجود ندارد. رنج‌های ما، رنج‌های مردم ایران و رنج‌های مردم ایران، رنج‌های ملت افغانستان است.

شب شعر« لاله های دشت پرچین » به مناسبت  گرامیداشت شهدای حادثه تروریستی مدرسه سیداشهداء کابل افغانستان برگزار شد.

انتهای پیام/ 

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه