نهضت ملی مسکن | ثبت نام نهضت ملی مسکن

خبر خوش از طرح نهضت ملی مسکن | تحویل واحد های نهضت ملی مسکن

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با اشاره به شرایط متقاضیان گفت: ۱.۵ میلیون متقاضی فعال به معنای این نیست که ما این تعداد متقاضی تایید شده داریم، بلکه این ۱.۵ میلیون نفر نسبت به پیش‌روی در مراحل اقدام کرده‌اند.

خبر خوش از طرح نهضت ملی مسکن | تحویل واحد های نهضت ملی مسکن
کدخبر : 10187
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

نهضت ملی مسکن طرحی برای اقشار با درآمد پایین است. نهضت ملی مسکن برای کسانی است که شرایط خاصی را همچون بیوگی، اعتیاد و ... داشته باشند. نهضت ملی مسکن می تواند برای خارجیان مقیم در کشور مانند افغان ها که شرایط زندگی در کشور را ندارند نیز مناسب باشد. نهضت ملی مسکن از طرح هایی است که دولت آن را به صورت پروژه در برخی اراضی اجرا می کند. افراد زیادی در جامعه برای ثبت نام نهضت ملی مسکن اقدام کرده اند.

نهضت ملی مسکن

تأمین زمین برای 1.5 میلیون متقاضی نهضت ملی مسکن

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی گفت: در حال حاضر برای ۱.۵ میلیون متقاضی نهضت ملی مسکن، زمین تامین شده است و فرایند ساخت را جلو می‌بریم.

محمود محمودزاده، معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی امروز در نشست خبری در محل وزارت‌ راه و شهرسازی اظهار داشت: تا کنون ۵.۶ میلیون متقاضی در نهضت ملی مسکن ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد ۱.۵ میلیون متقاضی فعال در فرآیند اولیه داریم.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با اشاره به شرایط متقاضیان گفت: ۱.۵ میلیون متقاضی فعال به معنای این نیست که ما این تعداد متقاضی تایید شده داریم، بلکه این ۱.۵ میلیون نفر نسبت به پیش‌روی در مراحل اقدام کرده‌اند.

وی افزود: در حال حاضر برای ۱.۵ میلیون متقاضی زمین تامین شده است و فرایند ساخت را به پیش می‌بریم.

محمودزاده در تشریح جزییات‌ ساخت مسکن گفت: یکی از محورهای فعالیت ما تلاش برای فعال‌سازی بخش خصوصی بوده است.

 مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری: ۶۷ هزار واحد نوسازی شده جایگزین بافت فرسوده شد

در ادامه این نشست، محمد آیینی، مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، ‌گفت: بیش از ۶۶ هزار هکتار معادل ۲۳ درصد از سطوح شهری ما ذیل بافت فرسوده در سطوح مختلف قرار دارد.

وی ادامه داد: ۶۰ هزار هکتار از اراضی مسکونی شهری زیر مجموعه سکونتگاه‌های غیر رسمی است.

آیینی بیان کرد: ما در سامانه شرکت، این امکان را قرار دادیم که مردم بتوانند اطلاعات محدوده مورد نظر خود را وارد کرده و از آخرین وضعیت مسکونی خود کسب اطلاع کند.

این مقام مسئول گفت: تاکنون سالانه ۴۰ هزار واحد فرسوده تخریب و واحدهای نوساز جایگزین شده است‌.

آیینی در بیان آمار عملکرد نوسازی بافت فرسوده گفت: تا کنون ۲۱۰ هزار واحد مسکونی فرسوده تخریب و ۶۷ هزار واحد نوسازی شده جایگزین بافت قبلی شده است.

مدیرعامل بانک مسکن:  بانک‌های ما در ۱۰ سال گذشته سهم بخش مسکن را نپرداختند

در ادامه این نشست، محمود شایان، مدیرعامل بانک مسکن بیان کرد: بانک مسکن مکلف است ۲۱۰ هزار واحد در قالب پرداخت ۳۶ هزار میلیارد تومان را بر اساس قانون جهش تولید تامین مسکن تامین مالی کند.

این مقام مسئول تاکید کرد: مطابق قانون بانک‌ها مکلف هستند ۲۰ درصد از تسهیلات پرداختی خود را به ساخت مسکن اختصاص بدهند.

وی افزود: بانک‌های ما در ۱۰ سال گذشته سهم بخش مسکن را نپرداختند و سهم این بخش مهم از ۱۸ درصد به ۵.۵ درصد رسیده است.

شایان با اشاره به اینکه ساخت مسکن پیشران اقتصاد است، گفت: بلافاصله پس از پرداخت تسهیلات، ۷۰ درصد این مبلغ به بخش صنایع مرتبط با ساخت مسکن رفته و عملا این بخش نیز به پیش می‌رود.

وی ادامه داد: تسهیلات ساخت مسکن دقیق‌ترین نظارت بر به هدف خوردن تسهیلات را دارد.

شایان گفت: بانک مسکن در یک ساله گذشته ۷۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش مسکن پرداخت کرده است‌.

این مقام مسئول گفت: سال گذشته ۹۲ درصد از تسهیلات بانک مسکن به مقصد تامین مالی مسکن حرکت کرده است.

مدیرعامل بانک مسکن گفت: در ۵ ماهه ابتدای سال نسبت به مدت مشابه سال گذشته تسهیلات پرداختی بانک مسکن به این بخش ۲۰۸ درصد رشد کرده است و پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان سال این عدد ۳ برابر شود.

شایان گفت: بانک‌های دیگر باید پای کار پرداخت تسهیلات مسکن بیاید.

شیوه های پرداخت وام نهضت ملی مسکن

استفاده از دو راهکار استفاده از ظرفیت بانک‌ مربوط به نهادهای مختلف برای پرداخت تسهیلات به متقاضیان همان بخش و کارگزاری بانک مسکن به عنوان عاملیت پرداخت تسهیلات می‌تواند زمینه احیای سهم ساخت مسکن از تسهیلات را مهیا کند.

انتشار تسهیلات پرداختی بانک‌ها به طرح نهضت ملی مسکن تحقق وعده‌ی رئیس جمهور مبنی بر ساخت یک میلیون مسکن در سال را با تردید جدی مواجه کرده‌است.

براساس قانون جهش تولید مسکن بانک‌ها باید ۲۰ درصد از تسهیلات پرداختی خود در هر سال را به ساخت مسکن اختصاص دهند که این عدد در سال اول شروع قانون نباید از ۳۶۰ هزار میلیارد تومان کم‌تر باشد.از طرف دیگر براساس آمار بانک  مرکزی بانک‌ها در سال ۱۴۰۰، ۳۰۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کردند که ۲۰ درصد آن معادل ۶۰۰ هزار میلیارد تومان می‌شود.

عمل نکردن بانک‌ها به تعهد رئیس‌جمهور درباره نهضت ملی مسکن

با این حال انتشار آمار تسهیلات پرداختی به طرح نهضت ملی مسکن نشان داد که عملا ۲۲ بانک هیچ پرداختی به این طرح نداشتند و تنها بانک مسکن با پرداخت ۱۴ همت، بخشی از تعهدات خود را ایفا کرده بود.

در همین راستا، حمید بهزادی، کارشناس اقتصادی گفت:«رکورد مهمترین بخش اقتصاد یعنی مسکن به دلیل عدم تامین مالی است که نظام بانکی عاملیت آن را بر عهده دارد.»

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد:« باتوجه به شرایط قید شده شاهد این مسئله هستیم که بانک‌ها مهمترین وعده رئیس جمهور را روی زمین گذاشته‌اند.»

با توجه به وضعیت بغرنج مسکن در کشور و سهم بالای آن در سبد هزینه خانوار، همچنین نیاز کشور به ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال، در صورتی که بخواهیم، تامین مالی نهضت ملی مسکن را روی ریل پیشرفت قرار دهیم، باید از زمینه احیای تسهیلات ساخت مسکن را فراهم کنیم. بر این مبنا احیای این مسئله در قالب راه‌های ذیل امکان‌پذیر است.

استفاده از ظرفیت بانک‌ مربوط به نهادهای مختلف برای پرداخت تسهیلات به متقاضیان همان بخش

بانک‌های مختلفی در کشور وجود دارند که با هدف ارائه خدمات به صنف‌های مختلف ایجاد شده‌اند. برای مثال می‌توان به بانک سپه اشاره کرد که جامعه هدف مورد نظر این بانک، نظامیان کشور هستند. از طرف دیگر بخش بزرگی از متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن، نظامیانی هستند که چشم انتظار پرداخت تسهیلات برای خانه‌دار شدن خواهند بود.

بر همین اساس پیشنهاد می‌شود، برای مثال بانک سپه در راستای عمل به قانون جهش تولید مسکن و ایفای تعهدات اجتماعی خود، مسئول پرداخت تسهیلات به متقاضیان نظامی طرح نهضت ملی مسکن شود.

بر این اساس لازم است، بانک رفاه مسئول پرداخت تسهیلات ساخت مسکن به کارگران، بانک دی به خانواده شهدا و جانبازان، بانک سرمایه به فرهنگیان، بانک شهر به کارمندان شهرداری و سایر بانکها نیز به همین ترتیب تسیهلات ساخت مسکن را پرداخت کنند.

همچنان بانک‌های نهادهای عمومی کشور مانند بانک پارسیان و کارآفرین که سهامدار عمده آن ستاد اجرایی فرمان امام است و بانک سینا که سهامدار اصلی آن بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی است در راستای هدف ایجاد چنین نهادهایی که حمایت از اقشار ضعیف اقتصادی است، پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن به مشمولان کمیته امداد و بهزیستی یا افراد نیازمند دیگری که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی معرفی می‌شوند را در دستور کار خود قرار دهند.

بانک‌های دولتی مانند ملی و خصولتی مانند ملت، صادرات و تجارت که دولت سهامدار عمده آن است، لازم است براساس اولویت بندی‌ای که وزارت راه و شهرسازی اعلام می‌کند تسهیلات متناسب این بخش را به اشخاص واجد شرایط پرداخت کنند.

در صورت تحقق موارد فوق بخش بزرگی از تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن توسط بانک‌ها به جامعه هدف مدنظر اعطا خواهد شد و مشکلات کم‌تری برای همراه کردن بانک‌ها به وجود می‌آید.

کارگزاری بانک مسکن به عنوان عاملیت پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن

 بانک مسکن به صورت تخصصی در حوزه تسهیلات مسکن فعال است و از ابتدای طرح نهضت ملی مسکن با این طرح همراه بوده‌است. همچنین پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن متناسب با پیشرفت پروژه و براساس ارزیابی بانک از میزان پیشرفت ساخت مسکن به صورت تدریجی پرداخت می‌شود. بدیهی است این امر نیاز به بخش‌های تخصصی متناسب و تجربه دارد که شاید به سادگی در دسترس بانک‌های دیگر نباشد.

 بر همین اساس و با توجه به تخصص و تجربه‌ی بانک مسکن در پرداخت تسهیلات فوق، پیشنهاد می‌شود، بانک مسکن به عنوان کارگزار بانک‌های دیگر در پرداخت تسهیلات معرفی شود. در این پیشنهاد افتتاح حساب توسط بانک عامل خواهد بود و آورده‌ی متقاضیان نیز به این حساب واریز می‌شود و بانک مسکن به عنوان کارگزار پس از ارزیابی میزان پیشرفت پروژه، دستور پرداخت تسهیلات را به بانک عامل خواهد داد. در ادامه پرداخت اقساط و سود آن به بانک عامل خواهد بود و بانک عامل بخشی از سود را به عنوان کارمزد به بانک مسکن پرداخت خواهد کرد.

پیش از این بانک مسکن آمادگی خود را برای پذیرش این موضوع اعلام کرده بود و در همین راستا محمو شایان مدیر عامل این بانک از انعقاد قرارداد عاملیت، با دو بانک صنعت و معدن و توسعه صادرات و انتقال سهم تسهیلات این دو بانک به بانک مسکن برای پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن خبر داده بود.

برای تحقق مسیر فوق لازم است، ابتدا با دستور رئیس جمهور و اقدام وزارت اقتصاد، بانک‌های دولتی و خصولتی که دولت سهامداران عمده آن است، بانک مسکن را به عنوان کارگزار خود معرفی کنند؛ در این صورت بخش مهمی از هدف قانون جهش تولید مسکن محقق خواهد شد. در ادامه لازم است بانک‌های دیگر نیز به این طرح بپیوندند.

در صورت همکاری بانک‌ها در پرداخت تسهیلات ساخت مسکن می‌توان امید داشت که وعده‌‌ی رئیس جمهور مبنی بر ساخت یک میلیون واحد مسکونی محقق شود.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه