رتبه بندی معلمان | رتبه بندی فرهنگیان
اخطار مجلس درباره آئین نامه رتبه بندی معلمان | خبر جدید از رتبه بندی معلمان
محمد وحیدی در نشست علنی مجلس در تذکر شفاهی، با بیان اینکه، نمایندگان مجلس در حد مقرر در قانون اساسی می توانند قانون وضع کرده و در رابطه با تمامی موضوعات کشور اظهارنظر کنند، گفت: رئیس سازمان اداری استخدامی و برخی مسئولان دولتی در موضوعات مختلفی که قانون مصوب مجلس است، ورود پیدا می کنند.
طرح رتبه بندی معلمان دغدغهای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.طرح رتبه بندی معلمان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.طرح رتبه بندی معلمان یکی از طرح های پر سرو صدای این روزها در مجلس است . زیرا با انجام طرح رتبه بندی معلمان حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت.در ادامه به آخرین اخبار از طرح رتبه بندی معلمان می پردازیم.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس گفت: آئین نامه رتبه بندی معلمان خلاف مصوبه مجلس تدوین شده است.
نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم، گرمه، راز و جرگلان در مجلس ادامه داد: قانون نظام رتبه بندی معلمان در مجلس تصویب و آئین نامه آن توسط دولت تدوین شده است، اما اعضای ناظر مجلس هنگام تصویب آئین نامه حضور نداشتند. همچنین آئین نامه مذکور خلاف قانون مجلس است.
وی افزود: طبق آئین نامه دولت بانوانی که براساس قانون جمعیت و خانواده در دوره مرخصی زایمان هستند، مشمول رتبه بندی معلمان نمی شوند، همچنین معلمان طرح مهرآفرین که ۸۷ هزار نفر بوده و ۱۲ سال است که پیمانی هستند از قانون رتبه بندی معلمان حذف شده اند.
وحیدی با بیان اینکه هیات تطبیق مصوبات با قوانین مجلس حذف معلمان طرح مهرآفرین را از رتبه بندی مغایر قانون دانسته است، افزود: موضوع در هیات تطبیق مصوبات بررسی و سپس تصویب و ابلاغ می شود اما مسئولان دولتی علیه مجلس مصاحبه می کنند، از طرفی اجرای قانون در بودجه مصوبه دارد حال ما نمی دانیم به کجا مراجعه کنیم. این چه نگاهی است که معلمانی که خود معلم پرورش داده اند مشمول قانون نمی شوند اما معلمان پرورش یافته مشمول هستند. از طرفی جانباز حالت اشتغال و معلم مامور در دستگاه های آموزش و پرورش از قانون مذکور حذف شده اند.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: نمایندگان اگر در این خصوص اظهارنظر کنند برخی می گویند مجلس در اجرا دخالت می کند در حالی که این دخالت نبوده بلکه تطبیق قوانین با قانون اساسی و قوانین مصوبه مجلس است. اینکه هر کسی در خصوص قانون مصوب مجلس اظهارنظر کند سنگ روی سنگ بند نمی شود.
علی نیکزاد ثمرین نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه را برعهده داشت، در پاسخ به این تذکر، گفت: هیات تطبیق مصوبات با قوانین مجلس حذف معلمان طرح مهرآفرین را از رتبه بندی مغایر قانون دانسته لذا دولت باید در تدوین آئین نامه ها کلیات قانون و ذینفعان به حق آن را در نظر بگیرد از طرفی لازم است رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات نیز موضوع مذکور را پیگیری کند.
کارگروه اجرایی رتبهبندی معلمان، راهنمای تکمیل سامانه رتبهبندی معلمان را منتشر کرد.
کارگروه اجرایی رتبهبندی معلمان، راهنمای تکمیل سامانه رتبهبندی معلمان را منتشر کرد.
در متن این اطلاعیه آمده است: میز کار رتبهبندی وزارت آموزش و پرورش با توجه به ابلاغ شیوهنامه اجرایی رتبهبندی از سوی مرکز برنامهریزی منابع انسانی و امور اداری و در راستای شفافسازی و پاسخگویی به پرسش های فرهنگیان در خصوص مدارک و امتیازهای ذی ربط، اقدام به تهیه و تدوین راهنمای تکمیل سامانه رتبهبندی معلمان کرده است.
رتبهبندی معلمان وارد فاز اجرایی شد و سامانه رتبهبندی معلمان بهآدرس rtb.medu.ir فعال است.
شاخصهای ارزیابی معلمان و مراجع ارزیابیکننده اعلام شد.
معلمان با توجه به زمانبندی اعلامشده باید اطلاعات خود را در سامانه رتبهبندی بهآدرس rtb.medu.ir بارگذاری کنند.
طبق آییننامه رتبهبندی معلمان، نیروهای فاقد کد شناسه استخدام مورد تایید سازمان اداری و استخدامی کشور، کارکنان مامور یا انتقالی به سایر دستگاههای اجرایی (با حفظ پست سازمانی یا بدون آن)، کارکنان مأمور به مدارس غیردولتی (به استثنای مدیران و معاونین که از آموزش و پرورش حقوق دریافت میکنند)، نیروهای مازاد یا در اختیار مدرسه، تمام افرادی که از بیش از یک صندوق حقوق دریافت میکنند، افرادی که در مرخصی بدون حقوق به سر میبرند، افراد انتقالی به دانشگاههای فرهنگیان و شهید رجایی و افراد مأمور به تحصیل مشمول رتبهبندی نیستند.
البته طبق گفتههای یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش، طی مذاکره با سازمان اداری و استخدامی مشکل رتبهبندی معلمان طرح مهرآفرین حل شد و آنها در شهریور در یک آزمون داخلی شرکت خواهند کرد. این گروه به دلیل اینکه زمان استخدام آزمون نداده بودند، مشکل داشتند که هماکنون درحال بررسی است و امیدواریم که هرچه زودتر به نتیجه مطلوب برسد.
در ارزیابی شایستگیهای عمومی، مجموعهای از صفات و ویژگیهای شخصیتی فرد شامل باورها، نگرشها، اعتقادات و رفتار مبتنی بر نظام ارزشی، فرهنگی و اخلاقی جامعه اسلامی و نظام آموزش و پرورش کشور که زمینه را برای انجام کار متعهدانه آماده میکند و پایبندی فرد را به ارزشهای اسلامی و انقلاب اسلامی، قوانین و مقررات آشکار میسازد، معیار بررسی خواهد بود. هیئتهایی ممیزه جهت احراز این دسته از شایستگیها در طول خدمت مشمولین مکلف به استعلام از مراجع ذیصلاح قانونی هستند.
در مواردی که براساس قوانین، بازنشستگی افراد شاغل مشمول در اختیار وزارت آموزش و پرورش است، اجرای رتبهبندی منوط به حداقل دو سال خدمت در آموزش و پرورش از تاریخ اجرای این آیین نامه است.
تمام افراد جدیدالاستخدام (به استثنای متعهدین خدمت و سایر مشمولان دارای قانون خاص) به صورت پیمانی بهکارگیری خواهند شد و تبدیل وضعیت آنها منوط به کسب امتیازات رتبه مربی معلم و با رعایت سایر قوانین مربوط خواهد بود و ارزیابی آنها صرفاً پس از دو دوره ارزیابی سالانه صورت میپذیرد.