رتبه بندی معلمان | رتبه بندی فرهنگیان
موانع جدید سر راه رتبه بندی معلمان | جزییات جدید از رتبه بندی معلمان
علی نیکزاد نایب رئیس مجلس، آئین نامه رتبهبندی معلمان را مغایر با مصوبه مجلس دانسته و گفته: هیئت تطبیق مصوبات با قوانین مجلس، حذف معلمان طرح مهرآفرین را از قانون رتبه بندی مغایر با مصوبه مجلس دانسته است. بنابراین دولت باید در تدوین آئین نامهها کلیات ذینفعان و قوانین را در نظر بگیرد.
طرح رتبه بندی معلمان دغدغهای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.طرح رتبه بندی معلمان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.طرح رتبه بندی معلمان یکی از طرح های پر سرو صدای این روزها در مجلس است . زیرا با انجام طرح رتبه بندی معلمان حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت.در ادامه به آخرین اخبار از طرح رتبه بندی معلمان می پردازیم.
روزنامه جمهوری اسلامی از گره خوردن طرح رتبه بندی معلمان خبر داد.
نایب رئیس مجلس از رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خواسته، موضوع مذکور را پیگیری کند.
مهدی محمدیان (فعال فرهنگی) در خصوص تناقض برخی از بندهای آییننامه با قانون مجلس میگوید: طبق ماده ۴ قانون رتبهبندی، رتبهبندی برای کلیه معلمان است. این موضوعی است که بعد از تصویب قانون به صراحت از سوی نمایندگان مجلس مطرح شد و رئیس کمیسیون آموزش هم اعلام کرد که حداقل حقوق معلمان به چیزی حدود ۷میلیون و ۲۰۰هزار تومان میرسد.
به گفتهی محمدیان؛ با وجود این صراحت در قانون و گفتارِ نمایندگان در خصوص مشمولیتِ همهی معلمان در قانون رتبهبندی، در آیین نامه چنین چیزی مطرح نشده است.
وی در توضیح بیشتر میگوید: در آییننامه وزارت آموزش و پرورش، برای پایینترین سطح رتبهها تا نسخه شماره ۲۵ از واژهی «حداقل» استفاده شده بود. یعنی مثلا گفته شده بود آموزشیار معلم باید «حداقل» فلان امتیاز را داشته باشد. ما بارها اعتراض کردیم که این در تضاد با ماده ۴ قانون است. به دنبال این اعتراضات وزارت در نسخه ۲۶ واژهی «حداقل» را حذف کرد و به جای آن از واژهی «تا» استفاده کرد. اما متاسفانه در هیات دولت دوباره واژهی حداقل در آیین نامه گنجانده شد که با این اوصاف بخشی از همکاران ما از شمولیت قانون خارج میشوند.
این فعال فرهنگی میگوید: در جدولی که در آییننامه قرار دارد، برای آموزشیار معلم شایستگیهایی ذکر شده که اگر معلم آن شایستگیها را نداشته باشد نمیتواند رتبه کسب کند. اما همانطور که گفتم طبق ماده ۴ همه باید بتوانند رتبه یک را کسب کنند. اینکه برای پایینترین رتبه شرط امتیاز گذاشته میشود خلاف قانون است.
محمد وحیدی در نشست علنی مجلس در تذکر شفاهی، با بیان اینکه، نمایندگان مجلس در حد مقرر در قانون اساسی می توانند قانون وضع کرده و در رابطه با تمامی موضوعات کشور اظهارنظر کنند، گفت: رئیس سازمان اداری استخدامی و برخی مسئولان دولتی در موضوعات مختلفی که قانون مصوب مجلس است، ورود پیدا می کنند.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس گفت: آئین نامه رتبه بندی معلمان خلاف مصوبه مجلس تدوین شده است.
نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم، گرمه، راز و جرگلان در مجلس ادامه داد: قانون نظام رتبه بندی معلمان در مجلس تصویب و آئین نامه آن توسط دولت تدوین شده است، اما اعضای ناظر مجلس هنگام تصویب آئین نامه حضور نداشتند. همچنین آئین نامه مذکور خلاف قانون مجلس است.
وی افزود: طبق آئین نامه دولت بانوانی که براساس قانون جمعیت و خانواده در دوره مرخصی زایمان هستند، مشمول رتبه بندی معلمان نمی شوند، همچنین معلمان طرح مهرآفرین که ۸۷ هزار نفر بوده و ۱۲ سال است که پیمانی هستند از قانون رتبه بندی معلمان حذف شده اند.
وحیدی با بیان اینکه هیات تطبیق مصوبات با قوانین مجلس حذف معلمان طرح مهرآفرین را از رتبه بندی مغایر قانون دانسته است، افزود: موضوع در هیات تطبیق مصوبات بررسی و سپس تصویب و ابلاغ می شود اما مسئولان دولتی علیه مجلس مصاحبه می کنند، از طرفی اجرای قانون در بودجه مصوبه دارد حال ما نمی دانیم به کجا مراجعه کنیم. این چه نگاهی است که معلمانی که خود معلم پرورش داده اند مشمول قانون نمی شوند اما معلمان پرورش یافته مشمول هستند. از طرفی جانباز حالت اشتغال و معلم مامور در دستگاه های آموزش و پرورش از قانون مذکور حذف شده اند.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: نمایندگان اگر در این خصوص اظهارنظر کنند برخی می گویند مجلس در اجرا دخالت می کند در حالی که این دخالت نبوده بلکه تطبیق قوانین با قانون اساسی و قوانین مصوبه مجلس است. اینکه هر کسی در خصوص قانون مصوب مجلس اظهارنظر کند سنگ روی سنگ بند نمی شود.
علی نیکزاد ثمرین نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه را برعهده داشت، در پاسخ به این تذکر، گفت: هیات تطبیق مصوبات با قوانین مجلس حذف معلمان طرح مهرآفرین را از رتبه بندی مغایر قانون دانسته لذا دولت باید در تدوین آئین نامه ها کلیات قانون و ذینفعان به حق آن را در نظر بگیرد از طرفی لازم است رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات نیز موضوع مذکور را پیگیری کند.