تخصیص زمین جایگزین تحویل واحدهای نهضت ملی مسکن

در حالی که قرار بود دولت ۱۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن را تا پایان شهریور به متقاضیان تحویل دهد، شاهد هستیم که تحویل زمین به افراد جای تحویل برخی واحدها را گرفته است.

تخصیص زمین جایگزین تحویل واحدهای نهضت ملی مسکن
کدخبر : 11026
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

بازار مسکن این روزها چشم انتظار اجرایی شدن وعده و وعید های مسئولان دولتی است ، بازاری که قرار است با ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی به سمت رونق  و ثبات قیمتی حرکت کند.

پیش از این  اعلام شده بود که تا پایان تابستان بخشی از واحدهای طرح نهضت ملی مسکن به اتمام رسیده و بهره برداری می شود اما هنوز خبری از افتتاح پروژه های نهضت ملی مسکن نیست.

مقرر شده بود که دولت در طول ۴سال ،۴ میلیون واحد مسکونی در شهرهای مختلف بسازد و با توجه به ثبت نام متقاضیان و تامین زمین در شهرهای مختلف این واحدها را ساخته و به متقاضیان تحویل دهد.  طبق آخرین وعده هم قرار بود ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در هفته دولت به بهره برداری برسد اما به نظر می رسد این واحدها هنوز کامل نشده و طبق شنیده ها از وزارت راه وشهرسازی حدود ۶۰ هزار واحد تا چند هفته آینده به بهره برداری می رسد.

براساس این گزارش بخشی از این واحدها به اتمام رسیده مربوط به پروژه های مسکن ملی است که در دولت قبل در قالب ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی کلنگ زنی شده بود که هم اکنون تعدادی از این واحدها در شهرهای مختلف به مرحله اجرایی و بهره برداری رسیده است.

آقای رستم قاسمی وزیر راه وشهرسازی می گوید: ۶۰ تا ۷۰ درصد هزینه سبد خانوار‌ها مربوط به مسکن است و امروز در کشور حدود هشت میلیون مستاجر داریم، اما با این وجود در حوزه عرضه و تقاضای مسکن با یک عقب ماندگی جدی نیز مواجه هستیم و این مساله می‌تواند برای کشور ایجاد خطر کند.

وزیر راه و شهرسازی گفته است : باید برای تامین مسکن مردم فکر اساسی و جدی کنیم، مسکن جزو ضروریات بسیار جدی مردم است، نمی‌توان انتظار داشت که جوان ما بدون داشتن مسکن تشکیل خانواده دهد و اگر هم تشکیل دهد از هم می‌پاشد چرا که جایی برای زندگی کردن ندارد.

او می گوید: دولت و مجلس مزیت‌هایی اختصاص داده و امکاناتی را پیش‌بینی کرده‌اند و می‌توان با بهره‌گیری از این مزیت‌ها و امکانات و با اجرای طرح نهضت ملی مسکن شرایطی ایجاد کرد که مردم صاحب خانه شوند.

قاسمی گفت: در مسکن مهر که کار بسیار بزرگی هم بود، کل زمینی که دولت به آن اختصاص داد، برای یک میلیون واحد بود و برای سه میلیون واحد دیگر مردم زمین تامین کردند، اما در طرح نهضت ملی مسکن دولت می‌خواهد برای هر چهار میلیون واحد، زمین تامین کند و این کار را هم خواهیم کرد.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: کار بزرگی که مجلس در همین راستا انجام داد این بود که ۲۰ درصد تسهیلات بانک‌ها را به مسکن اختصاص داد و اگر غیر از این باشد مسکنی هم ساخته نخواهد شد. همچنین به دنبال این هستیم که سهم بانک‌ها را از ۴۰۰ میلیون تومان تسهیلات ساخت مسکن افزایش دهیم تا سهم آورده مردم کمتر شود.

وی گفت: باید در شهر‌هایی که امکان آن وجود دارد زمین در اختیار مردم قرار دهیم تا خودشان با استفاده از تسهیلاتی که دریافت می‌کنند اقدام به ساخت کنند و اولویت نیز با ساخت واحد‌های ویلایی یک طبقه و بعد از آن ۲ طبقه است.

به نظر می رسد ساخت خانه های ویلایی یا اختصاص زمین به سازندگان و متقاضیان، جایگزین تحویل  تعدادی از واحدها به متقاضیان شده است چراکه پیش از این اعلام می شد که واحدها ساخته و تحویل داده خواهد شد اما این روزها به جای تحویل واحدها، بحث تحویل زمین از زبان مسئولان شنیده می شود.

در همین رابطه ایرج رهبر رئیس انجمن انبوه سازان اعلام کرده است که  تجربه قبلی از اختصاص  زمین به متقاضیان در دولت های گذشته وجود داشته است.

اومی گوید: بازار مسکن این روزها نیازمند تامین و تولید مسکن است تا از رکودی که در آن قرار گرفته است خارج شود.

همچنین خشایار باقر پور مدیرعامل اتحادیه تعاونی های عمرانی تهران به باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرده است که واحدهای نهضت ملی مسکن تا یک سال ونیم آینده دیگر در بازار اثر گذار نخواهد بود و دولت تنها با استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی و تعاونی ها می تواند از رکود تورمی که در آن قرار گرفته است خارج شود.

براساس این گزارش هم اکنون در برخی استان‌های کشور از جمله سیستان و بلوچستان، زنجان و قزوین ساخت و ساز‌ها شروع شده و بعضا پیشرفت‌های خوبی نیز داشته اند و در استان فارس و شهر شیراز نیز با تامین زمین مورد نیاز شاهد شتاب گرفتن روند اجرای طرح نهضت ملی مسکن هستیم اما دولت باید در کنار اجرای این طرح ها به فکر استفاده از توان بخش خصوصی و همچنین تامین به موقع مصالح ساختمانی باشد تا شاهد اجرایی شدن هرچه سریعتر این طرح در کشور و در نتیجه کاهش مدت زمان انتظار برای خانه دار شدن متقاضیان باشیم.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه