حقوق بازنشستگان | معوقات بازنشستگان
افزایش 2 برابری حقوق بازنشستگان تایید شد | واریز ما به التفاوت حقوق بازنشستگان
حق اولاد بازنشستگان، وظیفهبگیران و مستمری بگیران صندوقهای بازنشستگی با رشد ۱۰۰ درصدی به ۲۱۱ هزار تومان افزایش یافت.
حقوق بازنشستگان همواره از تبصرههای پرچالش در جریان بررسی لوایح بودجه بوده است.حقوق بازنشستگان برای سال 1401 ، با افزایش 10 درصدی 5 میلیون تومان تعیین شده است. بازنشستگان جدیدا خواستار رسیدگی بشتر به مسئله افزایش حقوق در لایحه بودجه هستند و برای همسان سازی حقوق بازنشستگان در چند ماه اخیر دست به اعتراض های متعددی زده اند.حال با افزایش حقوق بحث دریافت مالیات از حقوق بازنشستگان بر سر زبان ها افتاده است.در ادامه آخرین خبر از حقوق بازنشستگان را میخوانید.
مهرماه امسال دولت لایحه متناسبسازی حقوق کارکنان و بازنشستگان کشوری و لشکری را به مجلس شورای اسلامی ارسال کرد. کمتر از دو هفته بعد نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم این لایحه را تصویب کردند.
سرانجام شورای نگهبان از تایید و ابلاغ این مصوبه طی روزهای آینده خبر داد.
بازنشستگان، وظیفهبگیران و مستمری بگیران صندوقهای بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوقهای بازنشستگی وابسته به دستگاههای اجرایی مشمول این افزایش حقوق خواهند شد.
بر اساس مصوبه اخیر، افزایش حقوق از مهرماه محاسبه و پرداخت خواهد شد. افزایش حقوق به صورت زیر خواهد بود:
گفتنی است هر فردی که از این به بعد بازنشسته شود هم مشمول این ۹۰۰ هزار تومان خواهد شد.
میرزایی، رئیس امور جبران خدمت سازمان اداری - استخدامی درباره تغییرات ارقام پرداختی حق اولاد و عائلهمندی پس از اجرای قانون جدید گفته است: بر اساس قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب سال ۱۴۰۰، حق عائله مندی و اولاد به ترتیب ۵۰ و ۱۰۰ درصد افزایش پیدا خواهد کرد؛ به گونهای که حق عائله مندی از ۴۰۰ هزار تومان به ۶۱۱ هزار تومان و حق اولاد از ۱۰۵ هزار و ۵۰۰ تومان به ۲۱۱ هزار تومان افزایش مییابد. همچنین بر اساس مصوبه امروز مجلس، مبلغ ریالی حق عائله مندی و حق اولاد مشمولان قانون نظام هماهنگ پرداخت همسان با مشمولان قانون خدمات کشوری شده است.
درپی تایید مصوبه متناسب سازی حقوق کارکنان و بازنشستگان کشوری و لشکری از سوی شورای نگهبان، کارکنان دولت و بازنشستگان لشکری و کشوری از آبان ماه حقوق افزایش یافته دریافت میکنند و معوقه این افزایش حقوق برای مهر ماه نیز به حسابشان واریز میشود.
کوچکی نژاد، عضو کمیسیون برنامه و بودجه در این خصوص گفت: ۲ ماه مهر و آبان، همزمان با حقوق آذرماه به حساب کارمندان دولت واریز میشود.
هادی طحان نظیف در نشست خبری با بیان بررسی ۹ طرح و لایحه و ۳ اساسنامه از دولت و ۲۷ استعلام از دیوان عدالت اداری در این مدت گفت: مصوبه مجلس شورای اسلامی درباره لایحه متناسب سازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان کشوری و لشکری در شورای نگهبان مورد بحث قرار گرفت و مصوبه خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: اولین انتظار ما از وزیر کار این است که بحران پیش روی سازمان تامین اجتماعی را درک کند. این بحران جدی است و چراغ قرمز آن روشن شده است. ظرف چند سال اخیر شاخصهای کلان تامین اجتماعی نشان میدهد که سازمان به سرعت به سمتعدم تعادل منابع و مصارف پیش میرود.
وی در ادامه در خصوص مطالبهی بازنشستگان از وزیر کار جدید گفت: به نظر میرسد آقای صولت مرتضوی از قدرت بالایی برای ادارک مسائل و موضوعات برخوردار هستند چراکه ایشان پیشتر نیز در کارهای اجرایی بودهاند.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: اولین انتظار ما از وزیر کار این است که بحران پیش روی سازمان تامین اجتماعی را درک کند. این بحران جدی است و چراغ قرمز آن روشن شده است. ظرف چند سال اخیر شاخصهای کلان تامین اجتماعی نشان میدهد که سازمان به سرعت به سمتعدم تعادل منابع و مصارف پیش میرود.
صادقی بیان کرد: اگر ما تمام ذخایر و داراییهای سازمان تأمین اجتماعی را به قیمت روز محاسبه کنیم، تنها کفاف شش ماه از هزینههای سازمان را دارد.
وی گفت: نقطهی بحران سازمان سال ۱۴۰۲ است و برای اینکه این بحران پیش نیاید، وزیر کار باید با هیات دولت مذاکره کند تا سهم سازمان تامین اجتماعی را در بودجه ببینند. الان زمان تنظیم بودجه است و وزیر کار باید از همین امروز شروع به کار کند. امروز سهم جاری سازمان تأمین اجتماعی از دولت بابت سه درصد حق بیمه، ۱۷۵ هزار میلیارد تومان است.
صادقی بیان کرد: سال گذشته ردیف ثابت و متغیر برای سازمان در بودجه ندیدند و این سبب اعتراض ما شد که در نهایت مجلس ردیف بودجهای برای ما دید.
وی به مطالبات معوقه اشاره کرد و گفت: اگر ۹۰هزار میلیارد بدهی امسال به سازمان تامین اجتماعی داده شود مطالبات ما از دولت ۴۲۰هزار میلیارد تومان میشود در غیر اینصورت ۵۱۰هزار میلیارد تومان است. این بدهی باید در برنامهی ۵ سالهای که در حال تدوین است دیده شود و هرسال مقداری از آن به علاوهی سهم جاری داده شود. این کار مانع از ورشکستگی تامین اجتماعی میشود.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری بیان کرد: درخواست دیگر ما اصلاحات ساختاری و مبتنی بر توانمندی تامین اجتماعی است که درون این اصلاحات باید به سه جانبهگرایی و نسبت پشتیبانی و… پرداخت.