بیمه تامین اجتماعی | سوابق بیمه تامین اجتماعی

خبر خوش برای کسانی که بیمه تامین اجتماعی هستند | تسهیل برقراری حق عائله‌مندی بیمه تامین اجتماعی

​سرپرست اداره‌کل مستمری‌های سازمان تأمین اجتماعی از تسهیل برقراری حق عائله‌مندی برای زنان مستمری‌بگیر سرپرست خانوار خبر داد.

خبر خوش برای کسانی که بیمه تامین اجتماعی هستند | تسهیل برقراری حق عائله‌مندی بیمه تامین اجتماعی
کدخبر : 11897
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

بیمه تامین اجتماعی سازمان تامین اجتماعی به منظور ایجاد رفاه و حمایت از حقوق کلیه کارکنان کارخانه ها، اداره ها و سازمان ها و دیگر محیط های کاری به وجود آمد. بیمه تامین اجتماعی بیشتر برای دهک های متوسط و پایین در نظر گرفته می شود. بیمه تامین اجتماعی کمک زیادی در تامین برخی نیاز های اولیه ی افراد می کند. در حال حاضر، طبق قانون بیمه تامین اجتماعی  و بیمه نامه برای تمامی افراد شاغل، اجباری است. می توان گفت که سازمان و بیمه تامین اجتماعی، مهم ترین رکن صنعت بیمه در کشور است.

بیمه تامین اجتماعی

سازمان تأمین اجتماعی از تسهیل برقراری حق عائله‌مندی برای زنان مستمری‌بگیر سرپرست خانوار خبر داد.

مجتبی طهماسبی آشتیانی (سرپرست اداره‌کل مستمری‌های سازمان تأمین اجتماعی) اظهار کرد: پیش از این گروهی از زنان سرپرست خانوار برای دریافت حق عائله‌مندی باید احکام قضایی مبنی بر کفالت فرزند یا فرزندان‌شان را به شعب تأمین اجتماعی ارائه می‌دادند که با توجه به مقررات قضایی در مورد کفالت فرزندان و این که شرعاً کفالت فرزندان با پدر و در صورت فوت پدر با پدربزرگ پدری است، بعضاً این گروه از زنان مستمری‌بگیر به‌رغم اینکه متکفل هزینه‌های فرزندانشان بودند، برای دریافت حق عائله‌مندی با مشکلاتی مواجه می‌شدند. 

وی افزود: با بخشنامه جدیدی که از سوی مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی در مورد فرایند بررسی و اثبات کفالت فرزندان از سوی زنان صادر شده، در کنار احکام قضایی راهکارهای دیگری نیز برای تأیید سرپرستی این افراد پیش‌بینی شده است. 

طهماسبی گفت: در صورت‌عدم امکان ارائه حکم مراجع قضایی یا گواهی اداره سرپرستی دادگستری مبنی بر تحت تکفل بودن فرزندان از سوی مستمری‌بگیر زن؛ احراز تکفل و برقراری حق عائله‌مندی با ارائه گواهی مقامات محلی، گزارش بازرس تأمین‌اجتماعی و اخذ تعهد رسمی مبنی بر تحت تکفل بودن فرزندان نیز امکان‌پذیر خواهد بود. 

وی با بیان اینکه بانوان سرپرست خانوار مستمری‌بگیر تأمین اجتماعی اعم از بانوان بازنشسته مطلقه و بانوانی که همسرشان فوت کرده است، مشمول دریافت حق عائله‌مندی هستند، گفت: درحال حاضر مبلغ ریالی حق عائله‌مندی مبلغ ۴۰۷۳۸۹۵ ریال (۴۰۷ هزار و ۳۸۹ تومان) است.

بیمه تامین اجتماعی

بیمه‌شدگان سازمان تأمین‌اجتماعی برای اطلاع از سوابق بیمه‌پردازی خود نیازی به مراجعه حضوری به شعب تأمین‌اجتماعی ندارند و می‌توانند در سامانه خدمات غیرحضوری این سازمان به نشانی Es.tamin.ir ضمن مشاهده سوابق بیمه‌پردازی خود، در صورت وجود اشکال در سوابق یا فقدان بخشی از سوابق بیمه‌پردازی، موضوع اعتراض به سوابق موجود یا فقدان سوابق را ثبت کنند تا پیگیری و رفع اشکال شود.

در حال حاضر ۴۰ مورد از خدمات بیمه‌ای و درمانی پرمخاطب سازمان تأمین‌ اجتماعی در سامانه خدمات غیرحضوری این سازمان در دسترس بیمه‌شدگان، کارفرمایان، بازنشستگان و مستمری‌بگیران است و برای دریافت این خدمات، نیازی به مراجعه حضوری به شعب نیست.

براساس این گزارش، محمد محمدی مدیرکل نامنویسی و حساب‌های انفرادی سازمان تأمین‌ اجتماعی، ارائه گزارش‌های متنوع از سوابق بیمه‌پردازی را یکی از پرمخاطب‌ترین خدمات قابل ارائه در این سامانه عنوان کرد و گفت: مشاهده سوابق، مشاهده ریز دستمزد، مشاهده عنوان شغلی و مشاهده میانگین دستمزد دو سال آخر و همچنین اعلام سوابق به مؤسسات، در سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تأمین اجتماعی به صورت کاملاً رایگان در دسترس است و بیمه‌شدگان محترم می‌توانند پس از ثبت‌نام در این سامانه به نشانی Es.tamin.ir، سوابق بیمه‌پردازی خود را در قالب‌های مختلف از طریق منوی بیمه‌­شدگان/ خدمات سابقه و انتخاب گزینه‌های مربوطه، مشاهده و دریافت کنند.

وی با اشاره به اینکه اعتراض به سوابق موجود یا اعتراض به سوابق ناموجود نیز از طریق همین سامانه قابل طرح و پیگیری است، افزود: بیمه‌شدگان محترم می‌توانند با مراجعه به درگاه خدمات الکترونیکی سازمان نسبت به مشاهده سوابق پرداخت حق بیمه خود اقدام و پس از مشاهده سوابق، در صورت مغایرت یا اشکال در رابطه با روزهای کارکرد (کسری روزهای کارکرد) از طریق منوی بیمه‌­شدگان/ خدمات سابقه / اعتراض به سوابق دارای کسری کارکرد، با انتخاب ردیف دارای اشکال و با استفاده از کلید ویرایش، نسبت به ثبت درخواست خود اقدام و پس از اطمینان از صحت روزهای کارکرد، کلید تائید را انتخاب کنند تا درخواست بررسی و تعیین تکلیف سوابق به صورت الکترونیکی به شعبه مربوطه ارسال شود.

محمدی افزود: اعتراض به سوابق ناموجود نیز در همین سامانه قابل طرح است و بیمه‌شدگان در صورتی‌که قسمتی یا کل سوابق مربوط به یک کارگاه (یک شعبه) در سامانه نمایش داده نمی‌شود، می‌توانند از طریق منوی بیمه­‌شدگان/ خدمات سابقه/ اعتراض به سوابق ناموجود، فرم مربوط به اطلاعات سابقه خود را تکمیل و پس ازانتخاب کلید تائید، نسبت به ثبت درخواست خود اقدام و کد پیگیری دریافت کنند و بعداً از طریق کد پیگیری دریافت شده (در زمان ثبت درخواست) نسبت به پیگیری اعتراض خود از طریق منوی تامین‌اجتماعی من / درخواست‌های من و استفاده از کلید عملیات اقدام کنند.

مدیرکل نامنویسی و حساب‌های انفرادی سازمان تأمین‌اجتماعی همچنین گفت: در مواردی برخی سازمان‌ها، نهادها، دستگاه‌های دولتی و.... از بیمه‌شدگان می‌خواهند که گزارش سوابق بیمه‌ای خود را ارائه کنند که در این موارد و برای اعلام سابقه به سازمان‌ها و مؤسسات، بیمه‌شدگان محترم می‌توانند با مراجعه به درگاه خدمات الکترونیکی سازمان، وارد منوی بیمه‌شدگان/ خدمات سابقه/ اعلام سابقه به مؤسسات شده و نوع اعلام سابقه خود را انتخاب کرده و بر روی گزینه ارسال به صندوق شخصی کلیک نموده و سپس وارد منوی تأمین‌اجتماعی من / صندوق شخصی من شده و با انتخاب ردیف مربوط به سابقه درخواستی خود و استفاده از کلید عملیات و صدور مجوز استعلام، زمان معتبر بودن سابقه خود را تعیین کنند. در این صورت سیستم، یک رمز ۱۲ رقمی به آن درخواست اختصاص می‌دهد.

او افزود: بیمه‌شدگان می‌توانند رمز ۱۲ رقمی را به همراه کد ملی خود به مرجع موردنظر (سازمان‌ها، نهادها و...) ارائه کنند و سازمان یا موسسه درخواست‌کننده می‌تواند برای مشاهده سوابق بیمه­‌شده به نشانی Es.tamin.ir مراجعه و بر روی لینک پنل مخصوص دستگاه‌های دولتی و مرجع استعلامات رسمی، کلیک کرده و با درج کد ملی و رمز ارائه شده، تمامی سوابق بیمه­‌شده را مشاهده و در صورت نیاز نسخه چاپی آن را دریافت کند.

گفتنی است خدمات مربوط به سابقه بیمه‌پردازی از طریق برنامه کاربردی (اپلیکیشن) "تأمین‌اجتماعی من" که برای استفاده در گوشی‌های تلفن همراه طراحی شده است نیز قابل دریافت است. این برنامه کاربردی که تنها اپلیکیشن رسمی و مورد تأیید سازمان تأمین‌اجتماعی است، در هفته تأمین‌اجتماعی سال جاری رونمایی شده و کلیه بیمه‌شدگان، مستمری‌بگیران و کارفرمایان می‌توانند با مراجعه به نشانی hamrah.tamin.ir برای دریافت و دانلود نسخه اندروید آن اقدام کنند یا با مراجعه به نشانی فوق و همچنین نشانی اینترنتی hamrah.tamin.ir/pwa از نسخه وب این نرم‌افزار که نیاز به دانلود ندارد، استفاده کنند.

بیمه‌شدگان، کارفرمایان و بازنشستگان تحت پوشش سازمان تأمین‌اجتماعی همچنین در صورت داشتن هر گونه ابهام یا مشکل در زمینه خدمات غیرحضوری سازمان، می‌توانند در تمامی ساعات شبانه‌روز و هفت روز هفته با مرکز ارتباطات و نظارت مردمی این سازمان با شماره ۱۴۲۰ تماس برقرار کنند.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه