عیدی بازنشستگان | همسان سازی حقوق بازنشستگان

خبر مهم درباره عیدی بازنشستگان امسال | افزایش چشمگیر عیدی بازنشستگان امسال

چند تشکل صنفی بازنشستگان کارگری، خواستار پرداخت قانونی عیدی مستمری‌بگیران صندوق تامین اجتماعی شدند.

خبر مهم درباره عیدی بازنشستگان امسال | افزایش چشمگیر عیدی بازنشستگان امسال
کدخبر : 11969
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

موضوع عیدی بازنشستگان یکی از مباحثی است که در ماه های پایانی سال به چالش بزرگ دولت تبدیل شده است. عیدی بازنشستگان برخلاف دیگر قشر های کاری جامعه متناسب با حقوق پرداخت نمی شود . و هر ساله تغییر کم میزان عیدی بازنشستگان موجب نارضایتی در جامعه می شود. رییس کانون بازنشستگان کارگری تهران نیز گفته عیدی بازنشستگان مانند بازنشستگان کشوری پرداخت خواهد شد. در ادامه به آخرین جزییات از عیدی بازنشستگان می پردازیم.

عیدی بازنشستگان

پرداخت عیدی کارگری، یکی از مطالبات اصلی بازنشستگان کارگری است؛ بازنشستگان سال‌هاست برای این موضوع مطالبه‌گری می‌کنند.

چند تشکل صنفی بازنشستگان در بیانیه‌ای اعلام کردند: طبق سنوات تبعیض آمیز گذشته عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی را دولت تعیین می‌کند و مبلغ آن به اندازه‌ی عیدی کارمندان دولت است. در حالیکه ما بازنشستگان تامین اجتماعی، مشمول قانون کار هستیم؛ درنتیجه، همه دریافتی‌های ما باید مشمول قانون کار باشد نه اینکه مشابه کارکنان دولت عیدی بگیریم. در مورد میزان عیدی که به ضرر ماست، کارکنان دولت محسوب می‌شویم در سایر موارد می‌گویند کارگرید! امسال سال پایان این تبعیض باشد.

در ادامه بیانیه می‌خوانیم: کارگران بازنشسته، براساس قوانین کار و تامین اجتماعی، سی سال بیمه را از حقوق خودمان پرداخت کرده‌ و دولت هیچ درصدی ازحق بیمه را نپرداخته با این وصف چرا باید عیدی را کارمندی بدهد؟! این شیوه پرداخت عیدی، اجحاف و بی‌عدالتی‌ محض است.

عیدی بازنشستگان

یک فعال صنفی بازنشستگان کارگری از تبعیض در دریافتی‌ها انتقاد کرد و گفت: کارگران بازنشسته توقع دارند امسال براساس قانون و به اندازه‌ی کارگران شاغل عیدی پایان سال بگیرند

حقوق بازنشستگان کشوری و لشگری با تصویب مجلس شورا از مهرماه، حداقل یک میلیون تومان افزایش یافت؛ بازنشستگان لشگری مشمول افزایش 20 درصدی شدند و مزایای مزدی زیرمجموعه‌های دولت نیز زیاد شد. در عین حال، پرداخت یک میلیون و پانصد هزار تومان به بازنشستگان نفت در آبان، توسط هیات رئیسه صندوق نفت مصوب شد.

در چنین شرایطی تکلیف بازنشستگان کم درآمدِ کارگری چیست؛ سیداحمد حسینی (فعال صنفی بازنشستگان تامین اجتماعی) در این رابطه می‌گوید: واجب‌ترین قشر برای ترمیم مزد، کارگران شاغل و بازنشسته هستند؛ متوسط حقوق بازنشستگان کارگری زیر هشت میلیون تومان است؛ با این حال، نه دولت و نه مجلس، برنامه‌ای برای افزایش حقوق این گروه از بازنشستگان در نیمه‌ی دوم سال ندارند.

به گفته‌ی وی، بازنشستگان کارگری بعد از ماه‌ها انتظار از افزایش مزد مصوب شورایعالی کار بهره‌مند شدند و دقیقاً بعد از پایان این ماجرا به صرافت افتادند دریافتی بازنشستگان صندوق‌های دولتی را افزایش دهند.

حسینی در ادامه به مساله‌ی عیدی پایان سال بازنشستگان کارگری اشاره می‌کند: کارگران بازنشسته توقع دارند امسال براساس قانون و به اندازه‌ی کارگران شاغل عیدی پایان سال بگیرند. عیدی کارگری، حداقل دوبرابر حداقل حقوق است اما سازمان تامین اجتماعی هر سال به بازنشستگان خود عیدی کارمندی می‌پردازد؛ وقتی ما از همه‌ی مزایای کارمندی بی نصیب هستیم چرا باید پایان سال یک‌شبه کارمند شویم و عیدی کارمندی بگیریم؟

او تاکید می‌کند: توقع داریم امسال از همین حالا تامین اعتبار پرداخت عیدی کارگری را انجام دهند و به تمام مستمری‌بگیران صندوق تامین اجتماعی به اندازه‌ی کارگران شاغل عیدی بپردازند.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: اولین انتظار ما از وزیر کار این است که بحران پیش روی سازمان تامین اجتماعی را درک کند. این بحران جدی است و چراغ قرمز آن روشن شده است. ظرف چند سال اخیر شاخص‌های کلان تامین اجتماعی نشان می‌دهد که سازمان به سرعت به سمت‌عدم تعادل منابع و مصارف پیش می‌رود.

وی در ادامه در خصوص مطالبه‌ی بازنشستگان از وزیر کار جدید گفت: به نظر می‌رسد آقای صولت مرتضوی از قدرت بالایی برای ادارک مسائل و موضوعات برخوردار هستند چراکه ایشان پیشتر نیز در کارهای اجرایی بوده‌اند. 

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: اولین انتظار ما از وزیر کار این است که بحران پیش روی سازمان تامین اجتماعی را درک کند. این بحران جدی است و چراغ قرمز آن روشن شده است. ظرف چند سال اخیر شاخص‌های کلان تامین اجتماعی نشان می‌دهد که سازمان به سرعت به سمت‌عدم تعادل منابع و مصارف پیش می‌رود. 

صادقی بیان کرد: اگر ما تمام ذخایر و دارایی‌های سازمان تأمین اجتماعی را به قیمت روز محاسبه کنیم، تنها کفاف شش ماه از هزینه‌های سازمان را دارد. 

وی گفت: نقطه‌ی بحران سازمان سال ۱۴۰۲ است و برای اینکه این بحران پیش نیاید، وزیر کار باید با هیات دولت مذاکره کند تا سهم سازمان تامین اجتماعی را در بودجه ببینند. الان زمان تنظیم بودجه است و وزیر کار باید از همین امروز شروع به کار کند. امروز سهم جاری سازمان تأمین اجتماعی از دولت بابت سه درصد حق بیمه، ۱۷۵میلیارد تومان است. 

صادقی بیان کرد: سال گذشته ردیف ثابت و متغیر برای سازمان در بودجه ندیدند و این سبب اعتراض ما شد که در نهایت مجلس ردیف بودجه‌ای برای ما دید. 

وی به مطالبات معوقه اشاره کرد و گفت: اگر ۹۰هزار میلیارد بدهی امسال به سازمان تامین اجتماعی داده شود مطالبات ما از دولت ۴۲۰هزار میلیارد تومان می‌شود در غیر اینصورت ۵۱۰هزار میلیارد تومان است. این بدهی باید در برنامه‌ی ۵ ساله‌ای که در حال تدوین است دیده شود و هرسال مقداری از آن به علاوه‌ی سهم جاری داده شود. این کار مانع از ورشکستگی تامین اجتماعی می‌شود. 

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری بیان کرد: درخواست دیگر ما اصلاحات ساختاری و مبتنی بر توانمندی تامین اجتماعی است که درون این اصلاحات باید به سه جانبه‌گرایی و نسبت پشتیبانی و… پرداخت. 

وی تصریح کرد: درخواست دیگر ما این است که برای پرداخت معوقه‌ی ۵ ماه اول بازنشستگان سایر سطوح، نسخه‌ی واضح بپیچند. اول درخواست ما پرداخت یکباره‌ی این مطالبات بود اما اگر نمی‌شود این معوقه باید در این ماه‌های باقیمانده صفر شود. 

صادقی به پرداخت ۲۵ درصد باقیمانده‌ی متناسب‌سازی اشاره کرد و گفت: چه نسخه‌ای قرار است برای این معوقه بپیچند؟ ما فعلا هیچ چیز ندیده‌ایم. باید این را پیگیری کرد. اگر کانون عالی این مطالبه را دنبال نکند ما به عنوان کانون بازنشستگان تهران و اتحادیه پیشکسوتان آن را دنبال می‌کنیم. اگر موفق به مذاکره در این رابطه نشویم مجبوریم در خیابان به دنبال آن باشیم. 

وی به مشکلات بیمه بازنشستگان اشاره کرد و گفت: بیمه تکمیلی کارا نیست و باید آن را در قانون الزام گنجاند. البته ما همواره به بیمه تکمیلی نقد داریم. این بیمه تکمیلی کارا نیست. سازمان تامین اجتماعی باید اول قانون الزام و درمان رایگان را اجرایی کند و اگر نمی‌تواند باید مشارکت خود را پررنگ کند. همان نسخه‌ای که برای پرسنل و بازنشستگان خود سازمان تامین اجتماعی نوشته می‌شود برای بازنشستگان دیگر هم نوشته شود. 

صادقی گفت: سازمان تامین اجتماعی با شرکت آتیه سازان قرارداد نبندد. ما مخالف این شرکت هستیم چون نمی‌تواند از پس تعهدات خود بربیاید. اگرچه احتمال دارد مبلغ بیشتری بگیرند اما در مقابل آن باید خدمات بیشتری بدهند. امروز بازنشسته عمل جراحی انجام می‌دهد اما نمی‌تواند از بیمارستان طرف قرارداد بیمه تکمیلی خدمات بگیرد. بازنشستگان مجبور می‌شوند پول را پرداخت کنند و در آخر نیز ماه‌ها نمی‌توانند پول خود را از آتیه ساز بگیرند. 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه