رتبه بندی معلمان | رتبه بندی فرهنگیان
خبر خوش برای معلمان | اجرای کامل طرح رتبه بندی معلمان
رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش گفت: طرح رتبهبندی معلمان بسیار زمان بر است، اما تلاش میکنیم در طول مدت سه تا چهار ماه این کار به سرانجام برسد.
طرح رتبه بندی معلمان دغدغهای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.طرح رتبه بندی معلمان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.طرح رتبه بندی معلمان یکی از طرح های پر سرو صدای این روزها در مجلس است . زیرا با انجام طرح رتبه بندی معلمان حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت.در ادامه به آخرین اخبار از طرح رتبه بندی معلمان می پردازیم.
مصطفی بابایی سارویی، امروز یکشنبه ۲۹ آبان در سفر به خراسان جنوبی و دیدار با نماینده ولی فقیه در استان اظهار کرد: متأسفانه دشمن از تعطیلی مدارس و حضور دانش آموزان در فضای مجازی سوء استفاده کرد و این نتیجه غفلتی بود که در نظام تعلیم و تربیت متوجه شدیم.
وی با بیان اینکه پس از بازگشایی مدارس شاهد اتفاقاتی در کشور و جامعه بودیم، اظهار کرد: طی مدت اخیر یکی از کارهای بسیار مهم بازگشایی مدارس بعد از دوران کرونا بود و این بازگشایی بعد از سه بار تجربه ناموفق به واسطه شیوع کرونا انجام شد.
بابایی با اشاره به اقدامات و تغییرات مثبت و رو به بهبود در نظام آموزش و پرورش، تصریح کرد: با اقناع افکار عمومی در فروردین ماه امسال شاهد حضور ۸۷ درصدی دانش آموزان در مدارس بودیم.
رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه مدارس پس از ۲۶ ماه تعطیلی از ابتدای مهرماه در تمام مقاطع به صورت حضوری بازگشایی شد و تجربه خوبی را کسب کردیم، ادامه داد: در زمینه رفاه فرهنگیان یک بیمه کارآمد جایگزین بیمه سابق شده است و در بیمه جدید دو سوم حق بیمه را دولت پرداخت میکند.
بابایی از مطالبه عمومی فرهنگیان از آذرماه ۱۳۹۰ برای رتبه بندی معلمان، گفت و تصریح کرد: پس از ۱۱ سال در این چند روز اخیر طرح رتبه بندی معلمان اجرایی و احکام بیش از ۹۰ درصد همکاران فرهنگی و معلمان خراسان جنوبی صادر شده است؛ در مجموع ۸۵۰ هزار معلم در سطح کشور مشمول طرح رتبهبندی قرار میگیرند.
وزیر آموزشوپرورش گفت: هدف اصلی رتبهبندی معلمان، ارتقای کیفیت نظام تعلیم و تربیت، ارتقای شایستگیهای معلمی و رقابت در نظام تعلیم و تربیت است. به عبارت دیگر اگر رتبهبندی این سه مورد را انجام ندهد، ماهیت خود را از دست خواهد داد.
یوسف نوری گفت: اعتبار رتبهبندی معلمان ۳۸همت (۳۸هزار میلیارد تومان) است. رئیس سازمان برنامه و بودجه معتقد است که اول باید همه را احکام بزنیم تا رقم نهایی از این ۳۸همت بالاتر نرود و بعد پرداختها را آغاز کنیم. ممکن است اینگونه باشد که یک تعدادی از معلمان رتبههای بالاتر بگیرند، اما رقم ریالی ما در سال جاری نرسد، یعنی رتبهاش را اعلام میکنیم، اما چون قانونگذار سقف تعیین کرده است، نتوانیم امسال پرداخت کامل داشته باشیم.
نوری افزود: هنوز تصمیمی گرفته نشده چون اعلام شده است که در سقف تعیین شده باید پرداختها صورت گیرد. حالا نمیدانم دیون میشود یا نمیشود. ولی برای سال آینده باید بر اساس رتبهای که معلمان استحقاقش را دارند، دریافتی داشته باشند و حقوق و مزایا پرداخت شود.
وی اظهار کرد: در آییننامه رتبهبندی معلمان آمده است رتبه یکبار صادر شد و ۵ سال بعد میتوانید حکم جدید را صادر کنید. مصوبهای را گرفتیم که بتوانیم علیالحساب به همکارانمان پرداخت کنیم تا یکی، دو ماه آینده که رتبه برای آنها صادر میشود. رتبهبندی معلمان به پایان سال نمیخورد. سامانه هم مشکلی ندارد اما در هر صورت باید به اولش یعنی کیفیت فرایند آموزشوپرورش، ارتقای شایستگی معلمان و رقابت تعلیم و تربیت برسیم.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: با استفاده از قانونی که اخیرا تصویب شد، مبالغ مربوط به معلمان مهرآفرین پرداخت و در دو ماه آینده رتبههای همه فرهنگیان تعیین خواهد شد.
منادی گفت: سالها بود که رتبه بندی معلمان محقق نمیشد؛ ما از دولت قبل لایحه ۵۰۰ هزار نفر را گرفتیم و به ۱ میلیون نفر رساندیم.
او افزود: ۸۰ هزار معلم مهرآفرین داشتیم که در دولت نهم و دهم استخدام شدند؛ اما کد نداشتند که با قانونی که در هفته گذشته تصویب شد مبالغ مربوط به این معلمان نیز پرداخت و در دو ماه آتی تمامی رتبههای فرهنگیان تعیین خواهد شد.
منادی گفت: رتبه بندی عنصر مهم رقابت را وارد جامعه معلمان کرد و باعث افزایش کیفیت آموزشی شد؛ معلمی که در ۳ سال نتواند رتبه بندی بگیرد تنزل خواهد داشت.
او گفت: ارزیابی یک معلم کار آسانی نیست؛ چرا که نباید در حق این افراد کوتاهی شود.
منادی گفت: تنها کشور اسلامی که ۲ درصد تولید علم دارد، ایران است. دانشمندان کشور در حوزه پهپادی رشد چشمگیری داشتند و بیش از ۶۰ درصد دانش بنیانها را خانمها تشکیل میدهند. گردش شرکتهای دانش بنیان حدود یک سوم گردش مالی دولت است.
منادی گفت: در ایران ۶ نوع واکسن را همزمان تولید کردیم که این حاصل تلاش فرزندان میهن است. در دو سالی که مدارس بهصورت غیرحضوری بودند، بسیار صدمه دیدیم که باید به طور حضوری جبران شود.
منادی گفت: تدوین قانون تاسیس سازمان فنی حرفهای را در دستور کار داریم تا تمامی جوانان، حرفهای را فرا بگیرند.
او افزود: ۵۰ هزار میلیارد تومان برای رتبه بندی در نظر گرفته شده بود.