همسان سازی حقوق کارمندان | افزایش حقوق | حقوق کارمندان
خبر مهم دولت برای کارمندان | تغییرات جدید در فرمول همسان سازی حقوق کارمندان
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: در موضوع حقوق کارمندان طی سال آینده افزایشی اجرایی خواهد شد که موجب تورم نشود، زیرا افزایش نرخ تورم خط قرمز دولت است.
کارکنان دولت مدت زیادی است که منتظر همسان سازی حقوق کارمندان هستند. همسان سازی حقوق کارمندان موجب افزایش دریافتی کارمندان می شود. دولت وعده داده است که همسان سازی حقوق کارمندان به زودی اجرایی شود رقم افزایش همسان سازی حقوق کارمندان هنوز مشخص نشده است.در ادامه به آخرین اخبار از همسان سازی حقوق کارمندان را می خوانیم.
میثم لطیفی در حاشیه مراسم پایان دوره آموزشی و ارزیابی ویژه جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی، درباره افزایش حقوق کارمندان در سال آینده، اظهارکرد: پیشنهاد افزایش حقوق کارمندان را در ۱۷ بند متناسب با دستور رئیسجمهوری در عادلانهسازی حقوق آماده و در دولت مطرح کردیم.
وی افزود: این فرآیند پیچیده و طولانیمدت است و مقاومتهایی در برخی دستگاهها نسبت به این بحث وجود دارد، اما با توجه به حمایتهای رئیسجمهوری پیشنهاد دادیم بخشی که خارج از حکم کارگزینی کارکنان دولت است بر اساس آییننامهای که توسط سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه تهیه میشود بر اساس ارزیابی عملکرد و بهرهوری کارکنان باشد.
رئیس سازمان اداری و استخدامی ادامه داد: این افزایش حقوق بر اساس آنچه که در حکم است اعمال میشود البته اینکه منجر به تورم نشود نیز مدنظر قرار میدهیم.
لطیفی بیان کرد: افزایش حقوقی که منجر به تورم شود خطر قرمز ما است؛ چون آنچه برای مردم اهمیت بیشتری دارد تورم است و افراد دغدغه دارند که اگر افزایش حقوقی هم صورت نمیگیرد اشکال ندارد؛ اما تورم نداشته باشیم.
وی گفت: افزایش حقوق به صورت پلکانی است و سه سناریو برای افزایش حقوق کارمندان در نظر گرفتهایم سناریو اول این است که دستمزد همه کارکنان ۲۰ درصد افزایش یابد و سناریو دیگر این است که متناسب با دهکهای درآمدی در کارکنان دولت عدد ثابت را برای کارمندان در نظر بگیریم طبق رقمی که در آذرماه اعلام شد.
وی ادامه داد: مجموع این رقم را میخواهیم با توجه به درآمدهای دولت از ۲۰ درصد افزایش نیابد؛ اما از سوی دیگر توزیع حقوق را به نفع افرادی که درآمد کمتری دارند را تغییر دهیم.
رئیس سازمان اداری و استخدامی درباره جذب نیروهای شرکتی بیان کرد: ما با اینکه کارکنان مورد نیاز را با اولویت نیروهای شرکتی تعیین کنیم منعی نداریم البته ملاحظاتی را باید مورد توجه قرار دهیم.
لطیفی تاکید کرد: نخست اینکه نیاز واقعی دستگاهها باید مشخص شود؛ زیرا شرکتها بر اساس نیاز واقعی شرکتها جذب نیرو نداشتند. دیگر اینکه ساختار اداری دستگاههای اجرایی بر اساس ساختاردهی متناسبسازی شود، کارسنجی، زمانسنجی در دستگاهها انجام شود.
وی ادامه داد: برآورد دقیق تعداد نیروهای شرکتی در دستگاههای اجرایی مشخص شود؛ زیرا دستگاهها برای تامین نیروی انسانی با شرکت قرارداد میبندند و آن شرکت برای انجام خدمت میتواند از ۱۰ نفر با یک سطح از بهرهوری استفاده کند یا از ۳۰ نفر با سطح دیگری از بهرهوری استفاده کند.
معاون رئیسجمهوری اظهار کرد: بایستی متناسب با نیاز واقعی و بهرهوری دستگاههای اجرایی و اینکه هزینههای دولت افزایش نیابد نسبت به جذب نیروهای شرکتی اقدام کنیم و این محل بحث در مجلس شورای اسلامی است.
لطیفی گفت: تا زمانی که در بحث بهرهوری و کارسنجی نیروهای شرکتی برآورد دقیقی نداشته باشیم و اگر بخواهیم به صورت قاعده کلی جذب حداکثری داشته باشیم نتیجهای جز افزایش هزینهها و کاهش بهرهوری نخواهد داشت و مطلوب مردم نیست زیرا مردم دولت چابک، خدمتگزار و در دسترس میخواهند بود.
صندوق بازنشستگی مجری قوانین و مقررات است آنچه که تصویب و ابلاغ میشود ما اجرا میکنیم. این موضوع افزایشی هم که عرض کردم اول مهر ۱۴۰۱ انجام شد این هم در واقع در تطبیق حقوقی بود که برای شاغلان دولت در نظر گرفته بود که برای بازنشستگان هم انجام شد، ولی عنوان متناسب سازی برایش در نظر نگرفته بودند، ولی به نوعی همسان سازی بود.
دکتر شیرمحمدی ، معاون فنی و امور بیمهای صندوق بازنشستگی کشوری در گفتگو با برنامه روزی نو رادیو اقتصاد به موضوع همسان سازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان در بودجه ۱۴۰۲ پرداخت.این گفتگوبه شرح ذیل است:
میدانید که صندوقها پشتوانه اصلی برای تامین بیمه مورد نیاز شهروندان در حوزههای مختلف هستند بیمهها جنبههای گوناگونی را در بر میگیرند در تمام دنیا و ایران عزیز ما آن را بعنوان یک صنعت میشناسیم حالا صحبت از همسان سازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان در بودجه ۱۴۰۲ مطرح میشود چالشی که دولتها در چند سال گذشته تلاش کردند به صورتی به سمت متعادل کردن این مسئله بروند و از یک سو هم مشکل بزرگی مطرح شده که همچنان جای سوال و پرسش است و آن هم توان و قدرت نظام بیمهای برای پاسخ به این نیازهاست.
سوال: همسان سازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستههاچه شد ؟ امسال دیگر هیچ امیدی به آن نیست و باید به ۱۴۰۲ امیدوار بود؟
شیرمحمدی: بحث همسان سازی یعنی در واقع یک افزایش حقوق بازنشستگان متناسب با افزایشی که برای شاغلان در نظر گرفته میشود. ما امسال ، ابتدای سال یک افزایش داشتیم، یک افزایش هم اول مهر ۱۴۰۱ داشتیم که قانون اصلاح قانون بودجه ۱۴۰۱ و ترمیم حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران کشوری و لشگری بود که ۵ درصد به حقوق شهریورماه به علاوه مبلغ ثابت ۹۰۰ هزار تومان را که معادل ۲/۱۶ درصد بود حقوق بازنشستگان عزیز افزایش پیدا کرد.
همانطور که مستحضرید صندوق بازنشستگی مجری قوانین و مقررات است آنچه که تصویب و ابلاغ میشود ما اجرا میکنیم. این موضوع افزایشی هم که عرض کردم اول مهر ۱۴۰۱ انجام شد این هم در واقع در تطبیق حقوقی بود که برای شاغلان دولت در نظر گرفته بود که برای بازنشستگان هم انجام شد، ولی عنوان متناسب سازی برایش در نظر نگرفته بودند، ولی به نوعی همسان سازی بود.
سوال: منابع و ذخایر کافی که برای این موارد مطرح میشود ، میدانیم که متاسفانه سطح بیمه پردازها به شدت پایین آمده یعنی پوشش حمایتی از عدد قابل توجهی که ۸ و خرده ای بوده و الان شده ۴ و دو دهم و در همین حوزه دارد میچرخد و این عدد جالب نیست آیا با این وضعیتی که پیدا کردیم صندوق بازنشستگی ورشکست شده است؟