همسان سازی حقوق بازنشستگان | اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان

واریز 25 درصد همسان سازی حقوق بازنشستگان در این ماه | خبر خوش دولت درباره اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در نامه‌ای خطاب به مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، از عدم اجرای باقیمانده متناسب‌سازی انتقاد کرد.

واریز 25 درصد همسان سازی حقوق بازنشستگان در این ماه | خبر خوش دولت درباره اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان
کدخبر : 14254
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

صادقی در خصوص همسان سازی حقوق بازنشستگان گفت: بحث همسان سازی حقوق بازنشستگان باید در سال ۱۴۰۲ مطالبه شود. در این مقطع نمی‌توان به همسان سازی حقوق بازنشستگان ۱۴۰۱ ورود کرد، همسان سازی حقوق بازنشستگان ۱۴۰۱ باید بعد از تعیین دستمزد ۱۴۰۲ و نرخ تورم مشخص شود. ضمن اینکه کسانی که در سال ۱۴۰۰ بازنشسته شدند در همسان سازی حقوق بازنشستگان قبلی دیده نشدند. متناسب‌سازی برای پر کردن شکاف بین دستمزد و تورم است و برای اینکه این اتفاق بیفتد باید آن را در ۱۴۰۲ پیگیری کنیم. 

در نامه‌ی حسن صادقی (رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) به مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی آمده است:

«احتراماً، به استحضار می‌رساند اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری هم اکنون بیش از ۱۲۰ هزار نفر از بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی را تحت عضویت خود دارد که به واسطه حضور فعال و مطالبه گرایانه اعضای خود نیز به یکی از پرچمداران حوزه مطالبه‌گری جامعه کارگری بازنشسته مبدل شده است و تا تحقق مطالبات نیز لحظه‌ای آرام نخواهد نشست. پرداخت بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی، تثبیت جایگاه بانک رفاه کارگران در پیکره تأمین اجتماعی و تعیین‌ تکلیف متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی از جمله مهم‌ترین مطالبات جامعه کارگری بازنشسته می‌باشد که این اتحادیه به واسطه حضور فعال بازنشستگان و مستمری بگیران عضو اتحادیه، تلاش حداکثری خود را جهت تحقق آنها به کار خواهد بست.

 شایان ذکر است در حال حاضر یکی از مطالبات برجای مانده‌ی این قشر زحمتکش و انقلابی، پرداخت ۲۵ درصد معوقه متناسب سازی سال ۱۴۰۰ است که تاکنون محقق نگردیده است. اعضای هیئت مدیره اتحادیه پیشکسوتان نیز در راستای بررسی و تحقق این مطالبه برجای مانده، جلسه‌ای مشترک با حضرتعالی داشته‌اند که در آن جلسه صریحاً پیرامون عملیاتی نمودن ۲۵ درصد از مانده بدهی متناسب سازی سال ۱۴۰۰، وعده داده بودید. اما متأسفانه پس از گذشت نزدیک به دو سال همچنان شاهد گردش درب بر یک پاشنه هستیم و آن هم بی‌پاسخ ماندن این خواسته قانونیِ مربوط به بیش از ۹۰۰ هزار نفر از بازنشستگان تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی است.

برادر ارجمند جناب آقای موسوی عزیز و بزرگوار، با توجه به تأکیدات حضرتعالی در جلسات متعدد و از جمله جلسه مشترک با هیئت مدیره اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری و اعلام رسمی از سوی جنابعالی در گفتگوی ویژه خبری صدا و سیما مبنی بر اینکه این ۲۵ درصد معوقه متناسب سازی سال ۱۴۰۰، حقوق مکتسبه بازنشستگان تأمین اجتماعی است و ما نیز اقدام خواهیم کرد؛ لیکن تاکنون شاهد تحقق آن نبوده‌ایم! چه دلیلی دارد که نسبت به اعمال فرمول و حتی مذاکره با نمایندگان بازنشستگان که همانا هیئت مدیره کانون عالی هستند، عکس العمل مثبتی ارائه نمی‌دهید. این بی توجهی نسبت به مطالبه قانونی مربوط به بیش از ۹۰۰ هزار نفر از بازنشستگان تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی و کم اهمیت جلوه دادن خواسته جامعه هدف مذکور، این موضوع را در ذهن ما متبادر می‌کند که سازمان در پی اجرای قانون نیست و ما نیز علیرغم میل باطنی جز اعتراض، راه دیگری پیش روی خود متصور نیستیم.

 مدیرعامل محترم سازمان تأمین اجتماعی آگاه باشید که آستانه تحمل ۹۰۰ هزار بازنشسته تأمین اجتماعی به مرز هشدار رسیده است. لذا خواستاریم ترتیبی اتخاذ فرمائید تا بعد از پایان دهه مبارک فجر، پاسخ روشنی را پیرامون پرداخت ۲۵ درصد معوقه متناسب سازی سال ۱۴۰۰ به جامعه هدف ارائه دهید تا ما در این وضعیت خاص کشور، مجبور به لشکرکشی به خیابان ها نباشیم. امید است که با درایت، موضوع را مدیریت و تصمیم درستی را اتخاذ نماییم. پیشاپیش از اهتمام حضرتعالی نسبت به امور کارگران شاغل و بازنشسته کمال امتنان را داریم و سربلندی و بهروزی حضرتعالی را آرزومندیم.»

همسان سازی حقوق بازنشستگان

سلطانی‌کیا گفت: منابع پرداختِ ۲۵درصد باقیمانده‌ی متناسب‌سازی سال ۱۴۰۰ در قانون بودجه‌ی سال ۱۴۰۱ دیده و برای آن ۹۰هزار میلیارد تومان در نظر گرفته و پرداخت شد. همچنین در زمانِ واگذاری سهام شرکت شازند به تامین اجتماعی، قید شده که این بدهیِ سازمان برای تکمیل متناسب‌سازی است اما بازنشستگان تا امروز به حق خود نرسیده‌اند.

 عباسعلی سلطانی‌کیا (رئیس هیات مدیره کانون عالی کارمندان بازنشسته تأمین اجتماعی) گفت: تعداد زیادی از بیمه‌پردازان اجباری سازمان تامین اجتماعی را کارکنان دولت تشکیل می‌دهند که این افراد یا در پیمانِ دولت هستند یا در سازمان‌های دولتی به صورتِ قراردادی کار می‌کنند. 

وی در مورد مهم‎‌ترین مسائلِ مربوط به صندوق تأمین اجتماعی بیان کرد: نکته‌ی اولِ پذیرشِ استقلال سازمان تأمین اجتماعی است. ساختار سازمان تأمین اجتماعی باید از فرودست به فرادست ارتقا پیدا کند. این سازمان با گستردگی‌ای که از لحاظ مخاطب، امکانات و سرمایه دارد باید جایگاهی بالاتر از آنچه امروز دارد داشته باشد. 

سلطانی‌کیا با اشاره به انتخابِ مدیر سازمان تامین اجتماعی از سوی وزیر کار گفت: تأمین اجتماعی یک سازمان عمومی غیر دولتی است و صاحبانِ اصلیِ آن بیمه شدگانِ شاغل و بازنشسته و کارفرمایان هستند. در تصمیمات نیز باید حقوق این سه گروه در نظر گرفته شود. 

رئیس هیأت مدیره کانون عالی کارمندان دولتی بازنشسته تأمین اجتماعی به بارِ تعهداتی که در طیِ سال‌ها از سوی دولت‌ها ومجالسِ مختلف روی دوش این صندوق گذاشته اشاره کرد و گفت: متاسفانه دولت وظیفه‌ی حاکمیتی خود در برقراری نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی را به گردنِ این صندوق انداخته و خود از زیر بار تعهدات شانه خالی کرده است. 

وی افزود: در واقع تحمیلِ بی‌شمار گروه‌های حمایتی به این صندوق بدونِ آنکه دولت بدهیِ خود را در رابطه با آن‌ها با صندوق صاف کند، یکی از اصلی‌ترین مشکلات است. سازمان تامین اجتماعی در حال حاضر مبلغ زیادی از دولت طلبکار است و به همین دلیل نمی‌تواند آنطور که باید به بیمه‌شدگان و صاحبانِ اصلیِ خود خدمات ارائه دهد. 

رئیس هیأت مدیره کانون عالی کارمندان دولتی بازنشسته تأمین اجتماعی با اشاره به ضعفِ ارائه‌ی خدماتِ بهداشتی و درمانی از سوی سازمان بیان کرد: قانون الزام و درمان رایگان به بیمه‌شدگانِ این سازمان از وظایفی است که اجرایی نمی‌شود و یکی از مهم‌ترین دلایلِ آن نیز همین باری است که روی دوش سازمان افتاده و آن را ناتوان کرده است. 

سلطانی‌کیا گفت: سال ۱۴۰۰ در نامه‌ای از رئیس جمهور خواستیم صندوقِ جداگانه‌ای برای بیمه‌شدگانِ تحمیلی به سازمان ایجاد شود تا هم مشکلاتِ این بیمه‌شدگان حل شود و هم مشکلاتِ صندوق تامین اجتماعی کاهش پیدا کند. 

وی همچنین گفت: درخواست ما از دولت این است که همانطور که کمک بلاعوض به صندوق کشوری و لشکری و سایر صندوق‌های تحت پوشش خود ارائه می‌دهد، صندوقِ تامین اجتماعی را نیز از منابع عمومی بی‌بهره نگذارد؛ به طور مثال وزارت بهداشت در پرداختِ سرانه‌ای درمانِ بیمه شدگانِ تامین اجتماعی کوتاهی می‌کند. هرچند که تا امروز دولت حتی در پرداختِ بدهیِ خود به این صندوق کوتاهی کرده است. 

رئیس هیأت مدیره کانون عالی کارمندان دولتی بازنشسته تأمین اجتماعی همچنین به ۲۵درصد باقیمانده‌ی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان ذی حق اشاره کرد و گفت: منابع پرداختِ ۲۵درصد باقیمانده‌ی متناسب‌سازی سال ۱۴۰۰ در قانون بودجه‌ی سال ۱۴۰۱ دیده و برای آن ۹۰هزار میلیارد تومان در نظر گرفته و پرداخت شد. همچنین در زمانِ واگذاری سهام شرکت شازند به تامین اجتماعی، قید شده که این بدهیِ سازمان برای تکمیل متناسب‌سازی است اما بازنشستگان تا امروز به حق خود نرسیده‌اند. 

وی گفت: همچنین ضریبی که برای بازنشستگان سال ۸۷ و ۸۶ در متناسب‌سازی ۱۴۰۰در نظر گرفتند درست نبود و احکام این بازنشستگان باید اصلاح شود. 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • علی
    0

    درود به آقای حسن صادقی رئیس جامعه اتحادیه کارگری ممنونم که از پيگيري جانانه حضرتعالی دست شما و همکارانت درد نکند

  • مراد
    0

    بسیار ممنون از اقای حسن صادقی دمت گرم شیر مرد

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه