خرید خودرو | ثبت نام خودرو | خرید خودرو وارداتی
خبر مهم برای خریداران خودرو قرعه کشی | جزئیات خرید خودروهای صفر کیلومتر با مدل 1402
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی جزئیات و نحوه شمارهگذاری وسائل نقلیه صفر کیلومتر که قرار است از ۲۲ بهمن ماه امسال به تاریخ ۱۴۰۲ ثبت پلاک شوند را تشریح کرد.
خرید خودرو به روش قدیمی انتقادهایی مکرر از رانت در پیشفروش و فروش فوری را به همراه داشت.تا اینکه برای خرید خودرو سازوکار جدیدی ایجاد شد.محسن علیزاده گفت، امروزه خرید خودرو در بورس کالا آغاز می شود. خودروی شاهین اولین خودروی عرضه شده در طرح خرید خودرو در بورس کالا است. در ادامه به آخرین جزییات از خرید خودرو در بورس می پردازیم.
بیستم بهمن ماه بود که سردار سید کمال هادیانفر رئیس پلیس راهور به تسنیم اعلام کرد از تاریخ 22 بهمن ماه امسال تمامی وسایل نقلیه تولید داخل با مدل 1402 به خریداران تحویل داده میشود.
بر اساس این خبر، تمام وسایط نقلیه اعم از خودرو و موتورسیکلت داخلی و هم خودروهای وارداتی از 22 بهمن امسال به تاریخ 1402 شمارهگذاری میشوند.
انتشار این خبر، باعث ایجاد این سؤال بین مخاطبان شد که آیا شماره vin خودروها و دیگر وسایط نقلیه هم به تاریخ 1402 ثبت میشود یا خیر؟ به همین منظور با سردار هادیانفر گفتوگو دیگری داشتیم تا جزئیاتی از شمارهگذاری خودروهای امسال به تاریخ 1402 را بیان کند.
سردار هادیانفردر این باره گفت: ما از بیستم بهمن ماه به خودروسازان ایرانی ابلاغ کردیم که حرف اول vin تمام خودروها را به حرف p تغییر دهند.
وی افزود: در واقع حرف اول vin خودروهای 1401 با حرف S آغاز میشد که با ابلاغ پلیس راهور از تاریخ 20 بهمن 1401 این حروف به حرف p تغییر پیدا میکند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی خاطرنشان کرد: بنابراین خودروسازان داخلی همگی شماره شاسیهای تمام خودروها را تغییر داده و موتورسیکلتها هم از این قاعده مستثنی نیستند.
هادیانفر در پاسخ به سؤال دیگرمبنی بر اینکه آیا این قاعده برای خودروهای وارداتی هم صدق میکند یا خیر گفت: بله خودروهای وارداتی هم شامل این موضوع میشوند البته شماره شاسی و موتور آنها قابل تغییر نیست و این تغییر در برگ سند کمپانی آنها انجام میشود.
وی تصریح کرد: به عبارتی مدل خودرهای وارداتی در برگ سند کمپانی از 1401 به تاریخ 1402 تغییر پیدا میکند.
رئیس پلیس راهور گفت: این اقدام برای موتورسیکلتهای تولید داخل که از تاریخ 22 بهمن قرار به شمارهگذاری داشتند هم انجام شدنی است و افراد میتوانند برگ سبز موتورشان را به تاریخ 1402 دریافت کنند.
نایب رییس شورای رقابت از ادامه فعالیت سامانه یکپارچه فروش خودرو خبر داد و گفت: در دوران گذار از وضعیت فعلی نیاز است سامانهای برای عرضه محصولات تولیدی خودروسازان وجود داشته باشد. این سامانه در چارچوب تصمیم شورای رقابت، سامانه فروش یکپارچه خودرو پیش بینی شده است اما به معنای تایید قرعه کشی نیست؛ این سامانه صرفا ابزاری است که خودروهای تولیدی به مصرف کننده واقعی عرضه شود.
محمود دودانگه در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه بازار خودرو قرار است در چارچوب مصوبه شورای رقابت تنظیم شود، اظهار کرد: با بررسیهای انجام شده شورای رقابت بازار خودرو را انحصاری تشخیص داده است؛ بنابراین طبق بند ۵ ماده ۵۸ قانون سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی باید دستورالعمل تنظیم بازار خودرو دراین مورد تدوین و اجرایی شود. این دستورالعمل چند محور دارد، یکی از این محورها واقعی شدن قیمت خودروها است. درواقع قیمت بسیاری از خودروهای تولیدی بنگاههای خودروساز واقعی نیست و پایینتر از قیمت تمام شده است، بنابراین قرار است قیمت خودروها واقعی شود که این مهم میتواند به خودروسازان کمک کند و زیان آنها را پوشش دهد.
وی افزود: یعنی شورای رقابت نه تنها معتقد است خودروسازها نباید زیان کنند بلکه بر این باور است که این شرکتها حتما باید سودده باشند. این پیام واضح از سوی شورای رقابت اعلام شده است و این شورا نمیخواهد قیمتگذاری دستوری که به زیان خودروسازان است تداوم داشته باشد. این موضوع میتواند به خودروسازان کمک کند که بتوانند تولید خود را افزایش دهند، سرمایهگذاری جدید داشته باشند و محصولات جدید ارائه کنند.
دودانگه با اشاره به عرضه خودرو در بورس کالا و معامله خودرو با قیمت پایینتر از بازار عنوان کرد: بازار خودرو دو طرف دارد. یک طرف عرضه یک طرف تقاضا؛ فروش خودرو در بورس کالا منافع طرف عرضه را بیشینه میکند، ولی آیا منافع مصرف کنندگان مورد توجه قرار میگیرد؟ فرض کنید قیمت تمام شده به اضافه سود برای یک خودرو ۱۰۰ واحد است، اگر خودروساز مجاز باشد در فرایندی حراجگونه خودرو را با قیمت ۲۰۰ واحد عرضه کند، منافع مصرف کننده چگونه تامین میشود؟
این عضو شورای رقابت با تاکید بر اینکه قیمت خودرو در بازار واقعی نیست، اظهار کرد: قیمتهایی که در بازار است به دلیل تقاضاهای سفتهگرایانه، واقعی نیست. اگر در بازار تقاضای واقعی باشد و عرضه به حد کافی رخ دهد، خودرویی با قیمت تمام شده ۱۰۰ واحد نباید ۲۰۰ واحد به دست مصرف کننده برسد. موضوع مهم برای شورای رقابت این است که یک فضای رقابتی در بازار شکل بگیرد و هم منافع تولید کننده حفظ شود و هم منافع مصرف کننده.
دودانگه در پاسخ به اینکه با توجه به اینکه وزارت صمت از حذف سامانه یکپارچه خبر داده بود چرا در دستورالمعل شورا باز هم به تداوم این سامانه اشاره شده است؟ گفت: پیش بینی شورا این است که با تداوم تولید و عرضه خودروسازان و همچنین انجام واردات و اعمال ضوابطی برای طرف تقاضا، میزان تقاضاها واقعی میشود و نیازی به قرعهکشی نخواهد بود اما در دوران گذار از وضعیت فعلی نیاز است سامانهای برای عرضه محصولات تولیدی خودروسازان وجود داشته باشد. این سامانه در چارچوب تصمیم شورای رقابت، سامانه فروش یکپارچه خودرو پیش بینی شده است اما به معنای تایید قرعه کشی نیست؛ صرفا ابزاری است که خودروهای تولیدی به مصرف کننده واقعی عرضه شود.