قرعه کشی خودرو | ثبت نام قرعه کشی خودرو
دور جدید قرعه کشی خودرو با قیمت های جدید | آغاز حراج آخر سالی قرعه کشی خودرو+لینک
جزئیات پیش فروش محصولات مدیران خودرو در سامانه یکپارچه اعلام شد
با توجه به آغاز گمانهزنیها درباره حذف قرعهکشی خودرو و طرحهای پیش فروش خودرو، وزارت صمت با صدور بیانیهای، موضوعات پیرامون راهاندازی سامانه یکپارچه فروش خودرو را تشریح کرد.قرعه کشی خودرو به روش قدیمی انتقادهایی مکرر از رانت در پیشفروش و فروش فوری را به همراه داشت.تا اینکه برای قرعه کشی خودرو سازوکار جدیدی ایجاد شد.منوچهر منطقی، معاون وزارت صمت، اغلب قرعهکشی خودرو برای عرضه خودرو تا اواخر سال ۱۴۰۲، از بین میرود و ما به سمت بالا رفتن کیفیت و عقلانی شدن قیمت و نیازهای خودرویی مردم پیش خواهیم رفت.در ادامه به آخرین جزییات از قرعه کشی خودرو می پردازیم.
بخشنامه پیش فروش محصولات مدیران خودرو در سامانه جامع خودرو با افزایش قیمت اعلام شد.
طرح مذکور پیش فروش با موعد تحویل تیر تا اسفند ۱۴۰۲ می باشد و در این پیش فروش محصولاتی همچون x22، x55، آریزو ۵، آریزو ۶، تیگو ۷ و تیگو ۸ به فروش میرسد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان جلسه علنی نوبت دوم مجلس، بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۲ را بررسی کرده و با پیشنهاد اصلاح کل محسن زنگنه در بند الحاقی ۱۳ تبصره ۶ موافقت کردند.
بر اساس این پیشنهاد اصلاحی در بند الحاقی ۱۳ تبصره ۶ لایحه بودجه؛ شرکت های خودروسازی داخلی و واردکنندگان خودروهای خارجی صرفا با رعایت شرایط زیر می توانند نسبت به عرضه خودرو در بورس اقدام نمایند:
۱- شورای رقابت موظف است وفق بند ۵ ماده ۵۸ قانون اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی تا پایان فروردین ۱۴۰۲ قیمت جدید خودروها را بر اساس آنالیز هزینه قیمت تمام شده و با در نظر گرفتن هزینه های تحقیق و توسعه و هزینه های مالی مرتبط با فعالیت تولیدی (مورد تأیید حسابرس) و بر اساس قیمت ارز خریداری شده توسط واردکننده و یا کارخانجات خودروساز محاسبه و در بازه های حداکثر سه ماهه مجدداً به روزرسانی نماید.
۲- شرکت های خودروساز داخل مکلفند همه تولیدات خود را یکجا با تاریخ های تحویل متفاوت عرضه نمایند و از عرضه قطره چکانی پرهیز کنند.
۳- امکان عرضه به قیمت بیش از یک دوم برابر قیمت پایه ممکن نیست، برای تاریخ های تحویل عقب تر نرخ تعدیل می گردد. شرکت های خودروساز داخلی و عرضه کنندگان خودروهای خارجی بایستی شرایطی برای خودروهای عرضه شده در بورس تعیین نمایند که عملا خرید خودرو توسط واسطه غیرممکن باشد، از جمله محرومیت در خدمات و پرداخت خسارت شرکت های بیمه به غیر خریدار عدم امکان ثبت اسناد، انتقال از جمله وکالت، انسداد و محدودیت در ارائه خدمات بانکی برای افراد واسطه و اخذ جرائم سنگین مالی برای ایشان. آئین نامه این بند توسط وزارت صمت و وزارت اقتصاد تنظیم و به تصویب هیات وزیران می رسد.
رئیس مجلس شورای اسلامی پس از تصویب این پیشنهاد اصلاح کل، تاکید کرد که بخش هزینه ای این پیشنهاد مجدد در زمان بررسی بخش هزینه ای لایحه بودجه ۱۴۰۲ مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
مدیرکل خودرویی وزارت صنعت، معدن و تجارت از آغاز طرح پیشفروش خودروهای داخلی خارج از فرآیند قرعهکشی برای همه خودروها (حتی محصولات ایرانخودرو) از روز چهارشنبه خبر داد و تاکید کرد که در این طرح همه متقاضیان خودرو دریافت میکنند.
عبدالله توکلی لاهیجانی ضمن اعلام این خبر اظهار کرد: در این طرح خودروسازان بزرگ (ایرانخودرو و سایپا) و همچنین خودروسازان بخش خصوصی محصولات خود را ارائه می کنند.
مدیر کل خودرویی وزارت صمت تصریح کرد: در این طرح قرعهکشی انجام نمیشود و همه ثبتنام کنندگان، خودرو دریافت خواهند کرد، اما زمان تحویل خودروها بین سه ماه تا یک سال متفاوت خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: در این طرح مشتریان در صورت عدم تمایل به دریافت خودرو با زمان انتظار بیشتر، میتوانند انصراف خود را اعلام و پول خود را از حساب وکالتی خارج کنند.
این مقام مسئول در وزارت صمت، اطلاع بیشتری از این طرح در اختیار قرار نداده است اما تا همین جای امر مشخص است که این طرح نه فروش فوقالعاده با موعد تحویل سه ماهه است و نه پیشفروش که یکساله است، تعریف حساب وکالتی و واریز و مسدود کردن مبلغی از وجه خودرو هم ضروری است. بر این اساس این پرسش پیش میآید که میتوان این طرح را نقطه پایان برای اتمام قرعهکشیها که به لاتاری ملی نیز معروف است، دانست؟ در صورت تحقق این امر، میتوان گفت وعده وزات صمت مبنی بر جمع شدن بساط قرعهکشیها تا پایان سال ۱۴۰۱ محقق شده است.
ضمن اینکه ایرانخودرو تاکنون طرح بدون قرعهکشی (با قیمت درب کارخانه) نداشته و این اولین بار است که محصولات ایرانخودرو بدون قرعهکشی عرضه میشوند.
همچنین قالیباف _ سخنگوی وزارت صمت_ اعلام کرده بود که ایرانخودرو، سایپا و سایر خودروسازان بایستی در هفته جاری، عرضههای بزرگ خود را از طریق سامانه یکپارچه تخصیص خودرو طبق شرایط ثابت گذشته و با قیمت کارخانهای اجرایی کنند. این فرصت بسیارخوبی خواهد بود. ثبتنام از طریق سامانه تخصیص یکپارچه خواهد بود و چنانچه تعداد تقاضا بیش از تعداد عرضه باشد، متقاضیان در فهرست انتظار قرار میگیرند و سپس تاریخی برای تحویل به آنها اعلام خواهد شد. به اعتقاد بنده کف عرضه بایستی ۵۰۰ هزار دستگاه باشد