همسان سازی حقوق بازنشستگان | اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان
آغاز واریز 25 درصد همسان سازی حقوق بازنشستگان در این ماه | واریزی 2 برابری حقوق برای این بازنشستگان
بازنشستگان از ابتدای امسال، برای اجرای ۲۵ باقیمانده متناسبسازی ۱۴۰۰ مطالبهگری کردند؛ در حالیکه در میانه سال، مزد بازنشستگان دولت ترمیم شد، هیچ اهتمامی برای اجرای تکلیف بر زمین مانده نداشتند.
دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین از وزیر کار و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی خواست زمان اجرای ۲۵ درصد باقیماندهی همسان سازی حقوق بازنشستگان کارگری را مشخص کنند.او با بیان اینکه چرا باید بازنشستگان کارگری باید برای وصول تک تک مطالباتشان مطالبهگری کنند، افزود: در حالی بازنشستگان کارگری از دو سال پیش در انتظار پرداخت ۲۵ درصد باقیمانده همسان سازی حقوق بازنشستگان خود هستند که همسان سازی حقوق بازنشستگان دولتی از ابتدای هر سال برای جبران تورم و گرانیها اجرایی میشود.
بازنشستگان از ابتدای امسال، برای اجرای ۲۵ باقیمانده متناسبسازی ۱۴۰۰ مطالبهگری کردند؛ در حالیکه در میانه سال، مزد بازنشستگان دولت ترمیم شد، هیچ اهتمامی برای اجرای تکلیف بر زمین مانده نداشتند.
بازنشستگان از اجرایی نشدن باقیمانده متناسبسازی سال قبل انتقاد کردند.
اجرای بیست و پنج درصد باقیمانده متناسبسازی ۱۴۰۰ در بهترین حالت به فروردین یا اردیبهشت ۱۴۰۲ موکول شده است.
مروتی (بازنشسته کارگری) در این رابطه میگوید: بازنشستگان از ابتدای امسال، برای اجرای ۲۵ باقیمانده متناسبسازی ۱۴۰۰ مطالبهگری کردند؛ در حالیکه در میانه سال، مزد بازنشستگان دولت ترمیم شد، هیچ اهتمامی برای اجرای تکلیف بر زمین مانده نداشتند.
به گفته وی، موکول کردن تکلیف سال قبل به سال آینده، کملطفی آشکار در حق بازنشستگان تامین اجتماعی است.
مروتی ادامه میدهد: بازنشستگان انتظار داشتند قبل از پایان سال جاری، احکام مشمولان صادر شود و مابهالتفاوت آن را برای تمام ماههای گذشته (از فروردین تا امروز) دریافت کنند اما متاسفانه حتی احکام هم صادر نشد.
این بازنشسته تاکید میکند: به نظر میرسد ارادهای برای بهبود وضعیت معیشت کارگران بازنشسته وجود ندارد؛ حتی تکالیف قانونی اجرا نمیشود؛ در آستانهی شب عید ما بازنشستگان نسبت به این مساله انتقاد جدی داریم./ایلنا
صادقی در ادامه به متناسبسازی حقوق بازنشستگان اشاره کرد و گفت: تورم امروز نتیجهی سیاستهای اقتصادی است و چوبِ آن بر سر کارگران و بازنشستگان خورده است. در ابتدای دولت فقر مطلق۲۵درصد بود و الان به ۳۰ تا ۳۲ درصد افزایش پیدا کرده است. این سیاستها فقرا را فقیرتر و اغنیاء را ثروتمندتر کرده است.
وی به ترمیم حقوق کارگران و بازنشستگان دولت اشاره کرد و گفت: برای افزایش حقوق بازنشستگان مدتها تعلل کردند اما حقوق بخش خود را دو روزه افزایش دادند. این عین تبعیض است.
صادقی به متناسبسازی حقوق بازنشستگان اشاره کرد و گفت: تکلیف متناسبسازی باید مشخص شود. اگر ندارید سهام بانک رفاه را به ما واگذار کنید. ۹ ماه از سال ۱۴۰۱ گذشته اما حاضر نیستید سر این موضوع با ما جلسه بگذارید.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری افزود: اگر وضع سازمان تأمین اجتماعی بحرانی است، وضع زندگی بازنشستگان از آن بحرانیتر است. اگر سازمان به دلیلِ به هم خوردن نسبت پشتیبانی و ورودی و خروجی و بدهیِ کلانِ دولت به آن دچار مشکل شده است، بازنشستگان هم به دلیلِ تورم دچار مشکل شدهاند.
صادقی به بیمه تکمیلی اشاره کرد و گفت: ما بیمه تکمیلی را از روی رضایت نپذیرفتیم. اگر مسئولان به تکلیف خود عمل میکردند و قانون الزام را رعایت میکردند، ما دیگر به بیمه تکمیلی نیازی نداشتیم.
وی گفت: به جایی رسیدیم که شرکتِ ورشکستهای به نام آتیهسازان حافظ برای ما ناز میکند! اسم آنچه به ما میدهند نه بیمه تکمیلی بلکه بیمهی مکمل است و ما آن را پذیرفتیم تا پرداخت از جیبِ بیمه شده کاهش پیدا کند اما برعکس شده است. بیمه شده پول بیشتری بابتِ درمان از جیب خود میپردازد.
صادقی گفت: بیمه تکمیلی یعنی گرفتنِ صد درصد هزینهی درمان، اما ما درصد کوچکی از هزینه را آن هم به سختی دریافت میکنیم. بسیاری از بیماران سرطانی و صعب العلاج ما امروز خانه و زندگی خود را میفروشند تا هزینهی درمان بدهند. این مغایر با قانون الزام است.
ما در ابتدا باید به دنبال اجرای قانون الزام باشیم و بعد به سراغ بیمه تکمیلی برویم. آنچه باعث شده امروز به سمت بیمه تکمیلی برویم، ناکارآمدی قانون الزام است. چرا سازمان میتواند ۵۰هزار میلیارد تومان برای بیمه تکمیلی بدهد اما نمیتواند این رقم را برای بیمارستانهای خود هزینه کند؟
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در ادامه به متناسبسازی اشاره کرد و گفت: سال ۱۴۰۰ برای بازنشستگان تامین اجتماعی متناسبسازی صورت گرفت. قرار بود اگر افزایش حقوق مبتنی بر ماده ۹۶ و ۱۱۱ نبود، با متناسبسازی این فاصله پر شود. اگرچه من نگران بودم این موضوع بدعت شود و دولت هرساله به جای مصوبهی شورایعالی کار و تامین اجتماعی برای ما تصمیم بگیرد که خوشبختانه این اتفاق نیفتاد.
نماینده کاشمر در مجلس شورای اسلامی بر لزوم اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان و کارکنان دولت تاکید کرد.
جواد نیک بین در جلسه علنی در تذکری با طرح این پرسش که چرا در کشور قانون رعایت نمیشود، گفت: دو سال است که قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان و کارمندان دولت تصویب شده اما دولت آن را اجرا نمیکند که با این وضعیت شأن قانون گذاری مجلس رعایت نمی شود.
سلام دررابطه به همسان سازی حقوق بازنشسته شاغلین برابر عدالت اجتماعی مد نظر قرار گیرد .