همسان سازی حقوق بازنشستگان | اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان
واریز 25 درصد باقی مانده همسان سازی حقوق بازنشستگان | خبر خوش برای اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان
بازنشستگان از ابتدای امسال، برای اجرای ۲۵ باقیمانده متناسبسازی ۱۴۰۰ مطالبهگری کردند؛ در حالیکه در میانه سال، مزد بازنشستگان دولت ترمیم شد، هیچ اهتمامی برای اجرای تکلیف بر زمین مانده نداشتند.
دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین از وزیر کار و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی خواست زمان اجرای ۲۵ درصد باقیماندهی همسان سازی حقوق بازنشستگان کارگری را مشخص کنند.او با بیان اینکه چرا باید بازنشستگان کارگری باید برای وصول تک تک مطالباتشان مطالبهگری کنند، افزود: در حالی بازنشستگان کارگری از دو سال پیش در انتظار پرداخت ۲۵ درصد باقیمانده همسان سازی حقوق بازنشستگان خود هستند که همسان سازی حقوق بازنشستگان دولتی از ابتدای هر سال برای جبران تورم و گرانیها اجرایی میشود.
دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین از وزیر کار و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی خواست زمان اجرای ۲۵ درصد باقیماندهی همسان سازی حقوق بازنشستگان کارگری را مشخص کنند.او با بیان اینکه چرا باید بازنشستگان کارگری باید برای وصول تک تک مطالباتشان مطالبهگری کنند، افزود: در حالی بازنشستگان کارگری از دو سال پیش در انتظار پرداخت ۲۵ درصد باقیمانده همسان سازی حقوق بازنشستگان خود هستند که همسان سازی حقوق بازنشستگان دولتی از ابتدای هر سال برای جبران تورم و گرانیها اجرایی میشود.
اجرای بیست و پنج درصد باقیمانده متناسبسازی ۱۴۰۰ در بهترین حالت به فروردین یا اردیبهشت ۱۴۰۲ موکول شده است.
مروتی (بازنشسته کارگری) در این رابطه میگوید: بازنشستگان از ابتدای امسال، برای اجرای ۲۵ باقیمانده متناسبسازی ۱۴۰۰ مطالبهگری کردند؛ در حالیکه در میانه سال، مزد بازنشستگان دولت ترمیم شد، هیچ اهتمامی برای اجرای تکلیف بر زمین مانده نداشتند.
به گفته وی، موکول کردن تکلیف سال قبل به سال آینده، کملطفی آشکار در حق بازنشستگان تامین اجتماعی است.
مروتی ادامه میدهد: بازنشستگان انتظار داشتند قبل از پایان سال جاری، احکام مشمولان صادر شود و مابهالتفاوت آن را برای تمام ماههای گذشته (از فروردین تا امروز) دریافت کنند اما متاسفانه حتی احکام هم صادر نشد.
این بازنشسته تاکید میکند: به نظر میرسد ارادهای برای بهبود وضعیت معیشت کارگران بازنشسته وجود ندارد؛ حتی تکالیف قانونی اجرا نمیشود؛ در آستانهی شب عید ما بازنشستگان نسبت به این مساله انتقاد جدی داریم.
با دستور رییس جمعیت هلال احمر، امروز ۵۰ درصد پاداش پایان خدمت بازنشستگان جمعیت در سال ۱۴۰۱ پرداخت شد.راضیه عالیشوندی رییس حوزه ریاست جمعیت هلال احمر گفت: تعداد ۵۶۰ نفر از همکاران هلالاحمر در سال جاری به افتخار بازنشستگی نائل شدهاند اما با وجود تکمیل فرآیند بازنشستگی و علیرغم پیگیریهای انجام شده از سازمان برنامه و بودجه کشور، تا کنون اعتباری برای پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان به جمعیت هلال احمر تخصیص نیافته است. عالیشوندی تاکید کرد: با توجه به عدم تأمین منابع لازم برای پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان جمعیت در سال جاری و در راستای احقاق حقوق و بهبود وضعیت بوجود آمده این عزیزان، با دستور رئیس جمعیت هلال احمر، مقرر شد تا امروز ۵۰ درصد از پاداش پایان خدمت بازنشستگان از سرجمع اعتبارات داخلی جمعیت به حساب استانها واریز شود.
علی اکبر عیوضی گفت: ماده ۱۱۱ قانون تامین از ماده ۴۱ قانون کار تبعیت میکند و ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی نیز تکلیف افزایش مستمری بازنشستگان را به صراحت روشن کرده است. طبق این ماده، مستمری سالیانه باید براساس افزایش هزینههای زندگی افزایش یابد. تعیین حداقل دستمزد در شورایعالی کار برای کارگران شاغل و بازنشستهی کشور اهمیت بسیار دارد. برای حقوق بگیرانِ وابسته به قانون کار و سازمان تامین اجتماعی، روز تعیین حداقل دستمزد در اتاقهای وزارت کار، روز سرنوشت است
علی اکبر عیوضی (دبیر کانون بازنشستگان تامین اجتماعی استان تهران) با اشاره به اینکه تعیین حداقل مزد کارگران شاغل برای ما بازنشستگان اهمیتی حیاتی داردT گفت: حقوق و دریافتی بازنشستگان مستمریبگیر از نظر قانونی از مصوبه تعیین حداقل دستمزد شورایعالی کار تبعیت میکند. ماده ۱۱۱ تاکید دارد که افزایش حداقل مستمری «نباید» از افزایش حداقل مزد مصوب شورایعالی کار کمتر باشد. وی افزود: در واقع ماده ۱۱۱ قانون تامین از ماده ۴۱ قانون کار تبعیت میکند و ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی نیز تکلیف افزایش مستمری بازنشستگان را به صراحت روشن کرده است.
طبق این ماده، مستمری سالیانه باید براساس افزایش هزینههای زندگی افزایش یابد. این فعال حقوق بازنشستگان تاکید کرد: بازنشستگان و مستمریبگیران سازمان تامین اجتماعی هیچ درآمدی جز همین مستمری حداقلی ندارند و به همین دلیل از مسئولانی که در پشت تریبونها مدعی رسیدگی و ارتقاء وضع معیشت محرومان جامعه هستند، میخواهند که به وعدههای خود عمل کنند. شعارها و وعدههایی که رئیس مجلس در روزهای اخیر داد و آنچه رئیسجمهوری در پشت تریبونها از معیشت مردم میگوید، در چه جایی قرار است به عمل برسد؟ مسئولان از کدام مردم صحبت میکنند؟
اگر درمورد ما افراد عادی صحبت میکنند، باید بگوییم که تدبیری درباره معیشت ما بازنشستگان اندیشیده نشده است. دبیر کانون بازنشستگان تامین اجتماعی استان تهران با بیان اینکه قانون هرچه بگوید ما تبعیت میکنیم و بازنشستگان چیزی بیش از قانون نمیخواهند» گفت: قانون به صراحت میگوید ما باید براساس نرخ تورمی که بانک مرکزی اعلام میکند و رشد هزینههای زندگی، میزان افزایش حقوق را مشخص کنیم.
بازنشستگان همین مطالبه مطابق مُّر قانون را خواستارند و بیشتر از آن نیز نمیخواهند. وی اضافه کرد: تورم در اقتصاد توسط تصمیمسازان بالا برده شده و همانها هم باید تاوان آن را بدهد. مردم عادی و فرودستان موظف به پرداخت هزینههای اشتباهات مسئولان و مدیران نیستند. پیام ما به مسئولان این است که اگر مردم فقیرتر شوند، انحرافات اجتماعی بسیار شدیدتر خواهد شد. اختلافات اجتماعی و خانوادگی باعث رشد مفاسد شده و درصورت عدم برخورداری مردم از نان شب، بهطور طبیعی بدبینی نسبت به آینده کشور به وجود خواهد آمد.
این فعال صنفی بازنشستگان در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است مانند سال گذشته دولت با تبعیت کامل مصوبه افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از مصوبه شورایعالی کار مخالفت کند، گفت: ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی در زمینه حداقل بگیران مستقیما از ماده ۴۱ قانون کار تبعیت میکند. اگر میگویند درباره سایر سطوح این تبعیت وجود ندارد، هیچ اشکالی ندارد و ما حرفی نداریم! اگر چنین میگویند، موظف هستند درباره سایر سطوح مستمریبگیران سازمان تامین اجتماعی نیز با استناد به نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی و هزینههای زندگی افزایش حقوق بدهند. اگر هزینههای زندگی ۱۰ درصد افزایش یافته است، ۱۰ درصد زیاد کنند و اگر بانک مرکزی میگوید که هزینههای زندگی ۱۰۰ درصد افزایش یافته است، باید ۱۰۰ درصد مستمریها را افزایش دهند.
دبیر کانون بازنشستگان تامین اجتماعی استان تهران افزود: خط فقر و سبد که دولت از طریق وزارت کار اعلام کرده است، نزدیک به ۱۵ میلیون تومان بود. این خیلی عجیب است که شما خط فقر را ۱۵ میلیون تومان اعلام کنید اما حقوق افراد را حدود ۶ میلیون تومان تعیین کنید؛ نتیجهی این نابربری این است که مردم فقیر و فقیرتر میشوند. عیوضی با اشاره به نتایج برخورد سال گذشته دولتیها با افزایش حقوق بازنشستگان گفت: در سالی که گذشت شاهد بودیم که دولت حدود پنج ماه بازنشستگان را سر افزایش مستمریها معطل نگه داشت و باعث اعتراض بازنشستگان شد. اگر اتفاقی از این دست سال ۱۴۰۲ هم رخ دهد، بازهم اعتراضات بازنشستگان صورت خواهد گرفت.
افزایش سالانه خودرو30تا70درصد، افزایش حقوق بازنشستگان برای سال 1400، 38درصد که تاکنون که سال1402 یکماه گذشته هنوز واریز نشده است، چرا؟ چون دولت کارفرمایان بهمراه کارفرمایان خصولتیها راضی به اجرای قوانین حاکم دراین امر نبوده و نیستند و همواره بدلخواه عمل کرده اند. محاسبه و واریزالباقی 25%سال1400، اصلاح احکام سال1401 بعداز 25%، همچنین محاسبه افزایش وواریز معوقات سال 1401بعداز اصلاح احکام 1401و واریز معوقات ، صدور احکام سال1402 برای بازنشستگان تأمین اجتماعی. افزایش خودرو در یک کلام اعلام، تصویب و اجرا میشود
کی قرار هست 25 در صد باقیمانده را به حساب بریزند؟