سهام عدالت | ثبت نام سهام عدالت
جیب سهام عدالتی ها پرپول شد | واریز سود 500 هزار تومانی سهام عدالت فردا؟
سید محمدرضا میرتاجالدینی تاکید کرد که الزام شرکتهای بورسی به واریز سود نقدی سهام طی مدت چهار ماه باعث پرداخت به موقع سود سهام عدالت میشود که این اتفاق به نفع مردم است.
درحالی که طبق آمار حدود ۴۹ میلیون نفر مشمول سهام عدالت هستند، همواره صدای اعتراض عدهای به گوش میرسید که چرا با وجود اینکه جزو دهکهای کم درآمد جامعه هستند، مشمول این سهام نمی شوند. از سویی دولت دوازدهم درحالی به کار خود پایان داد که اعلام شد پرونده ثبت نام سهام عدالت بسته شده است و امکان اینکه مشمول جدیدی پذیرفته شود وجود ندارد. با این حال برخی نماینده های مجلس همچنان قول تخصیص سهام عدالت به جاماندگان را می دادند و آمارهای مختلفی نیز از جاماندگان ارائه می شد و در نهایت نیز زمزمه های یک جامعه آماری ۲۰ میلیون نفری نیز به گوش رسید.
سید محمدرضا میرتاجالدینی به الزام سازمان بورس به شرکتها برای واریز سود سهام عدالت مجامع حداکثر تا چهار ماه اشاره کرد و افزود: اقدام سازمان بورس در الزام شرکتهای بورسی برای اصلاح اساسنامه قابل تحسین است؛ زیرا در این صورت شرکتهای بورسی ملزم میشوند تا حداکثر چهار ماه سود مجامع را واریز کنند که این اتفاق به نفع مردم خواهد بود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه بخشی از مردم از طریق بورس امرار معاش میکنند، واریز به هنگام سود مجامع برای سهامداران مفید بوده و همچنین باعث ترغیب مردم برای سرمایهگذاری در بورس میشود.
میرتاجالدینی همچنین گفت: فایده دیگر این اقدام آن است که سود سهامداران عدالت زودتر پرداخت میشود و این موضوع دیگر به پایان سال موکول نمیشود.
این نماینده مجلس با بیان اینکه در بسیاری از کشورهای دنیا سود مجامع کمتر از یک ماه پرداخت میشود، گفت: وقتی سود مجامع به موقع پرداخت شود دیگر پول در حساب شرکتها باقی نمیماند و ارزش پول سهامداران به میزان تورم نصف نمیشود؛ این اقدام رویکردی است که در نهایت به نفع مردم تمام خواهد شد.
لازم به ذکر است که سازمان بورس در روزهای پایانی فروردین ماه در ابلاغیهای اعلام کرد: با اصلاح اساسنامه ناشران ثبت شده نزد سازمان بورس، حداکثر زمان واریز سود نقدی شرکتهای بورسی پس از تصمیم مجمع عمومی به چهار ماه کاهش یافت.
تصویبنامه شورای عالی اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی درخصوص نحوه واگذاری سهام عدالت جدید طی نامه شماره 80/14552 مورخ 1402/02/04 توسط وزیر امور اقتصادی و دارایی و دبیر شورای عالی اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی ابلاغ شد.
شورای عالی اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی در بیست و چهارمین نشست خود که در تاریخ 1401/12/16 برگزار شد
در ابلاغیه احسان خاندوزی آمده است، به استناد ماده 42 قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی مواردی را به شرح زیر تصویب نمود: در اجرای بخش پایانی بند (الف) تبصره (2) ماده واحده قانون بودجه سال 1401 و به موجب تصویبنامه شماره 220573 ت 560791 مورخ 1401/11/30 هیأت وزیران نحوه واگذاری سهام عدالت جدید موضوع قانون مذکور به شرح ذیل تصویب گردید.
1 . سازمان خصوصی سازی مکلف است از محل باقیمانده سهام متعلق به دولت در شرکتهای قابل واگذاری نسبت به تخصیص سهام به افراد فاقد سهام عدالت که تا تاریخ ابلاغ این مصوبه تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) سازمان بهزیستی کل کشور و ایثارگران مشمول سه دهک اول قرار گرفته اند؛ اقدام نماید.
(2) میزان و سهام شرکتهای مورد واگذاری صرفاً از شرکتهای پذیرفته شده در بورس و فرابورس با پیشنهاد سازمان خصوصی سازی به تصویب هیأت واگذاری خواهد رسید قیمت سهام مورد واگذاری مطابق با آیین نامه جزء (3) بند (الف) ماده 40 قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 توسط هیأت مذکور تعیین میشود.
(3) افراد مشمول بند (11) این تصویبنامه توسط نهادهای ذیربط شناسایی و معرفی خواهند شد؛ احراز عدم تخصیص سهام عدالت به آنان در طرح توزیع سهام عدالت 1385 لغایت 1395 برعهده سازمان خصوصی سازی خواهد بود.
(4) مبلغ سهام مورد واگذاری به هریک از مشمولین تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) سازمان بهزیستی کل کشور و دو دهک اول درآمدی ایثارگران تحت پوشش بنیاد شهید با اعمال 50 درصد تخفیف و به مشمولین دهک سوم درآمدی ایثارگران تحت پوشش بنیاد شهید بدون اعمال تخفیف معادل حداکثر یک صد میلیون ریال به صورت اقساط سالانه و به مدت 10 سال میباشد که از محل سود سالانه شرکتهای سرمایه پذیر تسویه خواهد شد.
(5 )شرکتهای موضوع بند (1 (2) این تصویبنامه مکلفند در طول مدت قرارداد و به منظور تسویه اقساط سود سهام واگذار شده را به حساب سازمان خصوصی سازی نزد خزانه داری کل کشور واریز نمایند همچنین نحوه اعمال حقوق مالکانه سهام واگذار شده از تاریخ ابلاغ تصویبنامه تا پایان فرآیند آزادسازی توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی و پس از آن از طریق کانون شرکتهای سرمایه گذاری سهام عدالت و یا هر ساز و کار دیگری که با پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی به تصویب شورای عالی بورس خواهد رسید تعیین خواهد شد.
(6) مجموع سهام واگذار شده تا پایان مدت اقساط در کد واسط سازمان خصوصی سازی و به حالت وثیقه قرار خواهد گرفت آزادسازی سهام موصوف پس از تسویه کامل اقساط و به صورت مرحله ای طی سه مرحله انجام خواهد شد.
(٧) سازمان خصوصی سازی مکلف است پس از تصویب الگوی نهایی ساماندهی واگذاری سهام عدالت واگذاری سال 1385 نسبت به پیشنهاد ساز و کار لازم برای واگذاری نهایی سهام عدالت جدید به روش غیر مستقیم به این شورا اقدام نماید.