سبک زندگی | ترفند خانه داری

دیگه وقتی شیشه میشکنه غصه نخور | روش های جمع کردن خرده شیشه‌ از فرش

جمع کردن خرده شیشه‌ از فرش سخت و پرخطر است . مخصوصا اگر در خانه کودک یا حیوان خانگی دارید. ما بهترین و سریعترین روش را برای جمع کردن شیشه به شما آموزش دادیم.

دیگه وقتی شیشه میشکنه غصه نخور | روش های جمع کردن خرده شیشه‌ از فرش
کدخبر : 16863
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

هنگامی که شیشه پنجره اتاق شما یا یک شی شیشه‌ای می‌شکند و خرده‌ شیشه روی فرش ریخته می‌شود، هم جمع کردن آن ها سخت می‌شود و هم ممکن است افرادی که روش فرش راه می‌روند، آسیب ببینند. درست مثل جمع کردن مو از روی فرش که به خودی خود کار دشواری است و زمانی دشوارتر می شود که مجبور باشید مو ها را از سطح فرش و موکت تمیز کنید.

برای جمع کردن خرده شیشه از روی فرش باید بلافاصله پس از شکستن شیشه یا شی شیشه‌ای، بچه‌ها یا حیوانات خانگی را از محل دور کنید و به یک مکان بی‌خطر ببرید و پس از پوشیدن دمپایی یا کفش با کف ضخیم، تکه شیشه‌ های بزرگ را با جاروبرقی جمع کنید (البته اگر خرده شیشه‌ها، خیلی تیز و برنده هستند، این کار را نکنید زیرا ممکن است کیسه جاروبرقی آسیب ببیند) یا آن‌ها را با دست خود جمع کنید و سپس مراحلی را که در ادامه توضیح می‌دهیم، دنبال کنید.

البته اگر لامپ‌های کم مصرف یا مهتابی شکسته شده است، باید به شیوه دیگری عمل کنید که درباره این مورد نیز توضیح خواهیم داد؛ زیرا این لامپ‌ها حاوی مقداری جیوه هستند که برای انسان مضر است.

در وهله اول، از دیگران بخواهید اتاق را تخلیه نمایند و هر چیزی که ممکن است در اثر برخورد با خرده شیشه ها آسیب ببیند را از اتاق خارج نمایند. کفش جلوباز بپوشید و با عینک محافظ و دستکش ضخیم، کار پاک سازی را آغاز کنید. در فرایند پاک سازی خرده شیشه ها، از پرنورترین چراغ قوه ای که در اختیار دارید بهره ببرید.

چراغ قوه های LED برترین گزینه هستند، اما می توانید از چراغ قوه تلفن همراهتان هم بهره ببرید. هنگامی که در تاریکی، نور را به نقاط مختلف اتاق بتابانید، خرده شیشه ها می درخشند و به راحتی پیدا می شوند. پاک سازی را با دفع کردن تکه های بزرگ شیشه آغاز کنید.

اگر دستکش ضخیم ندارید، از انبرهای کوچک آشپزخانه ای برای برداشتن آن ها بهره ببرید. به خاطر داشته باشید که دفع شیشه با دست های برهنه، به هیچ عنوان عاقلانه نیست. تکه های بزرگ شیشه را در پاکت کاغذی یا کیسه زباله ضخیم قرار دهید. اگر کیسه زباله ضخیم در اختیار ندارید، می توانید از چندین کیسه برای ایجاد ضخامت کافی بهره ببرید یا تکه های شیشه را در روزنامه بپیچید.

نباید فراموش کنید که تکه های بزرگ شیشه یا خرده شیشه ها، هیچوقت نباید بدون محافظ در سطل زباله قرار داده شوند.

برای جمع کردن خرده شیشه ها، روی زمین زانو نزنید. اگر ضروری است خم شوید، از یک حوله یا چهارپایه کوچک یاری بگیرید.

ترفند های جمع کردن خرده شیشه‌ از فرش

۱. ابتدا یک دستکش بپوشید (می‌توانید از روزنامه یا کاغذ هم برای برداشتن تکه‌های بزرگ شیشه استفاده کنید) و تکه‌های بزرگ شیشه را در سطل آشغال یا یک ظرف دیگری که قبلا در آن کیسه زباله قرار داده‌اید، بگذارید.

استفاده از نوار چسب

۲. سپس یک تکه نوار چسب به طول ۳۰ سانتیمتر را جدا کنید و در حالی که دو طرف آن را گرفته‌اید، آن را محکم روی محلی که خرده شیشه ریخته است، بچسبانید.

جمع کردن خرده شیشه‌ از فرش - چسب نواری برای جمع کردن شیشه خورده

این کار را چند بار دیگه هم روی سایر نقاطی که ممکن است خرده شیشه باشد، تکرار کنید و پس از چند بار استفاده از نوار چسب آن را در سطل زباله بیندازید و از یک تکه جدید استفاده کنید. در ضمن باید ضخامت و عرض نوار چسب نیز مناسب باشد. بهتر است قبل از دور انداختن نوار چسب آن را تا کنید. همچنین کف دمپایی خود را نیز با یک حوله مرطوب یا دستمال کاغذی پاک کنید.

استفاده از تکه نان یا سیب‌زمینی

در ضمن می‌توانید از یک تکه نان یا سیب‌زمینی نیز برای جمع کردن خرده شیشه‌های ریز استفاده کنید؛ زیرا نان و سیب‌زمینی هم سطح نسبتا پهنی دارند و هم خرده شیشه‌ها به خوبی جذب آن‌ها می‌شوند.

حوله مرطوب برای جمع کرن شیشه

حوله مرطوب هم وسیله مناسبی برای جمع کردن خرده شیشه است؛ البته باید قبل از استفاده از حوله باید آن را خوب تا کنید تا خرده شیشه‌ها وارد بافت آن نشود.

۳. پس از جمع کردن خرده شیشه‌ از فرش با روش‌های مذکور، جاروبرقی را روشن کنید و لوله آن را در مسیرهای صاف و مورب در زوایای مختلف حرکت دهید تا تارهای فرش از یکدیگر باز شوند و اگر خرده شیشه‌ها در لابه‌لای آن‌ها پنهان شده و گیر کرده، به راحتی جمع شوند.

در ضمن می‌توانید از این برس کوچک نیز برای خارج کردن این خرده شیشه‌ها از بافت فرش و آوردن آن‌ها به سطح فرش استفاده کنید. کار شما زمانی که فرش گل برجسته دارید سخت تر می شود.

نکته مهم در جارو کردن خرده شیشه‌ از فرش

آن قدر به جارو زدن در جهات افقی، عمودی و مورب ادامه دهید تا دیگر صدای خرده شیشه‌ها را که وارد جاروبرقی می‌شوند، نشنوید.

۴. پس از جارو زدن خم شوید و محل مورد نظر را به دقت نگاه کنید، اگر باز هم خرده شیشه دیدید، دوباره از جاروبرقی استفاده کنید.

۵. پس از آنکه کیسه جاروی را در سطل زباله‌ای که قبلا تکه‌های شیشه و نوارچسب‌ها را در آن دور انداخته‌اید، خالی کردید، در کیسه زباله را محکم ببندید و آن را از سطل زباله بیرون بیاورید و در گوشه‌ای بگذارید. این کار را برای جلوگیری از بریده شدن دست‌های رفتگرها حتما انجام دهید.

۱. ابتدا درها و پنجره‌ها را باز کنید، محل مورد نظر را برای ۱۰ دقیقه ترک کنید . کودکان و حیوانات خانگی را نیز از محل دور کنید . آن‌ها را به مکان امنی ببرید. در ضمن اگر منزل شما مجهز به سیستم تهویه مرکزی است، آن را خاموش کنید.

۲. سپس مانند زمانی که می‌خواهید خرده شیشه‌ها را جمع کنید. یک دستکش پلاستیکی بپوشید و خرده‌های لامپ و پودر جیوه را با یک تخته چوبی یا کارتن سفت جمع کنید .و آن‌ها را در یک بطری شیشه‌ای در دار بریزید.

۳. در مرحله بعدی خرده شیشه لامپ‌ها را با روش‌های ذکر شده جمع کنید. اگر از نوار چسب برای جمع کردن خرده شیشه‌ها استفاده کردید، آن را تا کرده و در بطری شیشه‌ای در دار یا یک کیسه پلاستیکی زیپ‌دار یا کیسه پلاستیکی که در آن کاملا بسته می‌شود، قرار دهید.

۴. سپس فرش را با جاروبرقی جارو بزنید. توجه کنید حتما باید لوله جاروبرقی را نیز به آن متصل کنید. زیرا در غیر این صورت ممکن است بخار یا پودر جیوه در محل پخش شود که بسیار خطرناک است. پس از جارو زدن و تخلیه کیسه جاروبرقی، گرد و خاک کیسه را با دستمال کاغذی یا حوله مرطوب پاک کنید . دستمال یا حوله را در یک پلاستیک‌ زیپ‌دار یا پلاستیکی که در آن کاملا بسته می‌شود، قرار دهید. سپس کیسه حاوی خرده شیشه لامپ‌ را به همراه کیسه حاوی دستمال را حتما به بیرون از خانه منتقل کنید.زیرا بخار جیوه به راحتی از پلاستیک خارج می‌شود.

۵. در پایان دستان خود را با دقت با آب و صابون بشویید. در و پنجره اتاق را برای چند ساعت باز بگذارید تا هوای داخل آن خارج شود. یادتان باشد سیستم تهویه منزل خود را نیز برای چند ساعت خاموش کنید.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • ناشناس
    0

    چرا انقدر هیجان انگیز بود

  • ناشناس
    0

    خیلی عالی بود

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه