بیمه بازنشستگان | بیمه بازنشستگان تامین اجتماعی
دستور جدید رئیسی برای بازنشستگان | قانون جدید بیمه بازنشستگان ابلاغ شد
رئیس جمهور در نامههایی جداگانه قانون مصوب مجلس را برای اجرا به دستگاههای مربوطه ابلاغ کرد.
به منظور ارتقاء خدمات رفاهی در بخش درمان و کاهش هزینههای درمانی برای بازنشستگان امکان بهرهمندی از بیمه بازنشستگان وجود دارد. خدمات بیمه بازنشستگان به صورت جبران بخشی از هزینههای درمانی بیمه شدگان است.صندوق بازنشستگی برای جبران و پرداخت بیشتر هزینه های درمان به بازنشستگان طرح تکمیلی بیمه بازنشستگان را اجرایی کرده است.بسیاری از بازنشستگان از این طرح ناراضی هستند و معتقدند بیمه بازنشستگان از کارایی لازم برخوردار نیست. در ادامه به آخرین خبر از بیمه بازنشستگان می پردازیم.
سیدابراهیم رئیسی در اجرای اصل ۱۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران «قانون نقل و انتقال سوابق بیمه یا کسور بازنشستگی بین صندوقهای بازنشستگی و تجمیع سوابق بیمهای اشخاص» را که در جلسه علنی دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۱۳ اردیبهشت به تایید شورای نگهبان رسیده، برای اجرا به سازمان برنامه و بودجه کشور، سازمان اداری و استخدامی کشور و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابلاغ کرد.
مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: تمام بیمه شدگان تامین اجتماعی در مراکز تامین اجتماعی، درمانشان در سه سطح و هزینه داروهایشان رایگان است.
در باقی مراکز درمانی، ۱۰ درصد هزینه گرفته میشود.
برای بیماران بالای ۶۵ سال، چه در بیمارستان های تامین اجتماعی و چه در باقی مراکز درمانی، هزینه درمان رایگان است.
بسیاری از کارمندان برای انجام امور مربوط به بازنشستگی در صندوقهای مختلف بیمهگر دچار مشکل بودند زیرا قانونی که اجازه دهد سوابق بیمه در صندوقهای مختلف تجمیع شود وجود نداشت و این امر برای بیش از ۳میلیون نفر مشکل ایجاد کردهبود.
این قانون چندی پیش در مجلس اصلاح شد. نکته مهم در اصلاح این قانون این بود که بیمه شدگان دیگر نیاز ندارند برای به روزرسانی سوابق بیمه ای و یا انتقال بیمه مبالغ حق بیمه را به نرخ روز پرداخت کنند. این امر را میتوان یکی از قوانین موثر مجلس برای مردم دانست. صندوقهای دولتی و غیردولتی عمومی همگی مشمول این قانون میشوند. این قانون بیشترین گره را از کار کارمندانی باز میکند که ارتباطشان با سازمان متبوع قطع شده ، یا به هر دلیل انفصال دائم از خدمت خورده ، اخراج شده و یا بازخرید کرده و یا حتی تبدیل وضعیت داشتهاند.
دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین گفت: کمبود نیرو باعث شده برخی داروخانههای تامین اجتماعی قزوین مسئول فنی نداشته باشند و علوم پزشکی هم اخطار داده که چون داروخانههای تأمین اجتماعی مسئول فنی ندارند، سهمیهی دارو به آنها تعلق نگیرد. این چه کاری است؟ چرا همیشه مشکلات بر سر بیمهشدگان سازمان تأمین اجتماعی آوار میشود؟
عیدعلی کریمی (دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین) در اعتراض به سیاستهای سازمان تامین اجتماعی گفت: مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی دستور بستن داروخانههای شبانه روزی درمانگاههای تأمین اجتماعی را دادهاند. بستنِ داروخانههای شبانه روزی باعث میشود کارگران و بازنشستگانی که شب به دارو نیاز پیدا میکنند، مجبور شوند هزینهی دارو را آزاد پرداخت کنند.
وی افزود: ممکن است هزینهی این داروها به قدری بالا باشد که فرد نتواند آن دارو را تهیه کند. این اقدامات بازی با جان مردم است. ما از رئیس سازمان تامین اجتماعی و وزیر کار میخواهیم این دستور را لغو کنند.
وی در ادامه با اشاره به کمبود نیرو در داروخانهها گفت: کمبود نیرو باعث شده برخی داروخانههای تامین اجتماعی قزوین مسئول فنی نداشته باشند و علوم پزشکی هم اخطار داده که چون داروخانههای تأمین اجتماعی مسئول فنی ندارند، سهمیهی دارو به آنها تعلق نگیرد. این چه کاری است؟ چرا همیشه مشکلات بر سر بیمهشدگان سازمان تأمین اجتماعی آوار میشود؟
کریمی گفت: آیا جذب نیروی فنی خیلی سخت است که دستورِ قطع کردنِ سهمیهی دارو میدهند؟! ما به مدیرعامل تامین اجتماعی میگوییم هر چه سریعتر مسئول فنی برای داروخانههای تأمین اجتماعی قزوین جذب کند تا بیمهشدگان دچار مشکل نشوند.
دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین گفت: مشکل دارو بدونِ این دستورالعمل هم وجود دارد و با این دستورها مشکلات بیشتر میشود. این درحالیست که کارگران و بازنشستگان بارها هزینهی بیمه پرداخت میکنند اما جایی که باید نمیتوانند از آن استفاده کنند.
این فعال کارگری گفت: کارگران و بازنشستگان با وجود داشتنِ بیمه تأمین اجتماعی و بیمه تکمیلی بخش زیادی از هزینهی درمان را خود پرداخت میکنند.