بازنشستگان تامین اجتماعی | بیمه بازنشستگان تامین اجتماعی
خبر مهم برای بازنشستگان تامین اجتماعی | فرصت نهایی استفاده از تسهیلات ویژه برای بازنشستگان
براساس اعلام صندوق بازنشستگی کشوری، ثبتنام و حذف و اضافه «بیمه تکمیلی» بازنشستگان کشوری امروز به پایان میرسد.
شرایط بازنشستگان تامین اجتماعی، وابسته به میزان سخت بودن شغل و همینطور وابسته به جنسیت است. حداکثر سابقه برای پذیرش و محاسبه در تعیین مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی ۳۵ سال است. عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی مطابق قانون، تابع مقررات مربوط به عیدی و پاداش کارمندان دولت میباشد. بازنشستگان تامین اجتماعی برای دریافت بیمه تکمیلی در سال ۱۴۰۰ تا آخر بهمنماه فرصت ثبت نام داشتند. حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در خرداد سال ۱۴۰۱ افزایش ۵۷ درصدی پیدا کرد. بازنشستگان کمتر از ۳۰ سال سابقه، باتوجه به سنوات، کمتر از این مبلغ دریافت می کردند.
سامانه بیمه تکمیلی صندوق بازنشستگی جهت عضویت، افزایش و انصراف تا پایان ساعت ۱۲ امشب (۳۱ خردادماه) باز بوده و پس از آن امکان افزایش یا انصراف در این سامانه وجود ندارد.
از این رو کلیه بازنشستگان، از کارافتادگان و وظیفهبگیران میتوانند، تا پایان امروز با مراجعه به سایت صندوق بازنشستگی به آدرس sabasrm.ir نسبت به ثبت درخواست انصراف یا برقراری بیمه تکمیلی خود و افراد تحت تکفل اقدام کنند.
بازنشستگان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر با مرکز ارتباط با ذینفعان صندوق بازنشستگی کشوری با شماره ٢۵٠٠-٠٢١ تماس برقرار کنند.
مجید بهزاد پور، رئیس کل بیمه مرکزی ایران ضمن اشاره به نقش بیمه در اقتصاد ایران گفت: در بازار بیمه در سال ۱۴۰۱، حدود ۵۰ درصد رشد فروش به مبلغ ۱۷۵ هزار میلیارد تومان داشتیم که ۷۳ درصد از آن متعلق به بخش غیر دولتی است.همچنین در طول سال گذشته خسارت پرداختی نیز حدود ۵۵ درصد رشد داشت.
وی ادامه داد: در سال گذشته حدود ۲۶ میلیون وسیله نقلیه تحت پوشش بیمه شخص ثالث قرار گرفت که پوشش ریسک این موضوع بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد تومان است. این حجم از تعهد در صنعت بیمه قطعا مورد توجه است.
گفتنی است تعداد افراد تحت پوشش بیمه های مختلف، بیمه های درمان در سال گذشته حدود ۱۷ درصد رشد به ۲۰ میلیون نفر رسیده است، افراد تحت پوشش بیمه های حوادث با ۵ درصد رشد به حدود ۳۶ میلیون نفر رسیده و همچنی حدود ۲۶ میلیون واحد مسکونی نیز تحت بیمه آتش سوزی و حوادث ساختمانی قرار گرفتهاند. لازم به ذکر است این اعداد نشان دهنده ی این است که صنعت بیمه صنعت بسیار عمیقی است.
بهزاد پور ادامه داد: صنعت بیمه سرمایه گذاری خود را با دو اصل نقدشوندگی و ریسک کم انجام می دهد، یکی از برنامه های راهبردی بیمه معرفی بیمه ی تکمیلی بازنشستگی است که شامل گسترش پوشش های بیمه ای است. پس انداز های مردم توسط این بیمه جمع می شود و در تولید استفاده خواهد شد.
ارتباط صنعت بیمه با حوزه صنعت سرمایه گذاری است که برای اولین بار با کمک سازمان بورس مجوز انتشار اوراق بیمه ای گرفته شد. پوشش ریسک های سرمایه گذاری محور دوم فعالیت های صنعت بیمه است.
گلایه های کارگران از کم بودن میزان افزایش حقوق سال جدید، کار را به دیوان عدالت اداری کشانده است و کارشناسان دیوان در حال بررسی شکایت کارگران نسبت به قانونی نبودن مصوبه شورای عالی کار هستند؛ شکایتی که به گفته رئیس دیوان، خارج از نوبت در حال بررسی است و باید منتظر نتیجه آن بود.
شورای عالی کار، میزان افزایش حقوق کارگران در سال 1402 را 27 درصد برای حداقلبگیران و 21 درصد برای سایر سطوح تعیین کرد و به تبع آن، میزان افزایش حقوق بازنشستگان کارگری نیز همین اعداد تعیین شد. با این مصوبه حدود 15 میلیون بیمه شده اصلی تامین اجتماعی و بیش از چهارمیلیون مستمریبگیر تامین اجتماعی، با افزایش حقوق 21 یا 27 درصدی مواجه شدند. کارگران و بازنشستگانی که با احتساب افراد تبعی، بازماندگان و ازکارافتادگان، جمعیتی حدود 45 میلیون نفر را تشکیل می دهند.
مصوبه شورای عالی کار با انتقاد جامعه کارگری همراه بود و نماینده کارگران در شورای عالی هم در این باره گفت: «گروه کارگری به این افزایش رضایت داد ولی رضایت دادن به معنای راضی بودن قلبی نیست؛ ما در کنار کارگران هستیم و مشکلات آنان را در معیشت می دانیم. ضمن این که اعلام سیاست های دولت برای مهار تورم و بسته حمایتی از کارگران، ما را به این نقطه از دستمزد رساند». اما همزمان با 11 اردیبهشت و روز کارگر، گلایه تشکلها از این مصوبه علنیتر از یک ماه و نیم قبل از آن شد و «محمد اسدی» رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی در حضور رئیس جمهور اعلام کرد: «بهرغم این که مصوبه شورای عالی کار با اعتراضات زیادی از سوی بازنشستگان مواجه بوده ما با توجه به شعار سال که مهار تورم است، با دادن فرصتی به دولت برای چند ماه تحمل خواهیم کرد؛ اما چنانچه تغییر در روند تورم حاصل نشود، خواستار تجدیدنظر، بازنگری و اجرای درست قانون هستیم».
استناد تشکل های کارگری به ماده 96 قانون تامین اجتماعی و ماده 41 قانون کار است. طبق ماده 96 قانون تامین اجتماعی، این سازمان «مکلف است میزان کلیه مستمریهای بازنشستگی، ازکارافتادگی کلی و مجموع مستمری بازماندگان را در فواصل زمانی که حداکثر از سالی یک بار کمتر نباشد با توجه به افزایش هزینه زندگی با تصویب هیئت وزیران به همان نسبت افزایش دهد». درباره اجرایی شدن یا نشدن این قانون، جمعی از نمایندگان مجلس در بهمن ماه سال گذشته طرح استفساریهای را ارائه کردند که در آن تاکید شده بود «متاسفانه در سالهای اخیر حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران تامین اجتماعی بر اساس نرخ تورم سالانه اعلامی بانک مرکزی افزایش نیافته است». اگرچه در این طرح استفساریه تاکید شده که «منظور ماده 96، ملاک افزایش مستمری بازنشستگان به میزان افزایش هزینه زندگی و افزایش بر اساس نرخ تورم اعلامی سالانه بانک مرکزی است»، اما فعلا این طرح در مرحله اعلام وصول باقی مانده و در صحن علنی بررسی نشده است. البته طبق اظهارنظر کارشناسان، دعوای اصلی بر سر ماده 41 قانون کار است، چرا که حتی اگر استفساریه ماده 96 قانون تامین اجتماعی هم تایید و تصویب شود، قانون بالادستی آن همچنان دچار ابهام است.