حساب وکالتی | وکالتی کردن حساب
خبر خوش برای دارندگان حساب وکالتی | واریز سود 2.5 درصدی به خریداران خودرو ثبتنامی
معاون نظارت بر کالاهای سرمایهای سازمان حمایت گفت: سود جبران تحویل با تاخیر خودرو در قراردادهای فروش فوری ۲.۵ درصد ماهیانه است.
حساب وکالتی به منظور ثبت نام در طرح های فروش الزامی بوده و کسانی که قصد حضور در قرعه کشی و خرید خودرو از این مجموعه را دارند، باید ابتدا نسبت به ایجاد حساب وکالتی اقدام نمایند. حساب وکالتی، یک حساب بانکی است که صاحب حساب به بانک وکالت میدهد تا دسترسی به حساب برای انجام عملیات مسدودی، رفع مسدودی و برداشت وجه از حساب، در اختیار شرکت بورس کالا، شرکت های خودرو ساز و ... قرار گیرد.حساب وکالتی برای مشتریان بالای 18 سال در بانک میتوانند یکی از حسابهای خود (کوتاه مدت، قرضالحسنه یا جاری فراگیر) نزد بانک را از طریق «سامانه وکالتی کردن حسابهای بانک » به صورت غیرحضوری وکالتی کنند. در ادامه به جزییات جدید از حساب وکالتی می پردازیم.
موسوی، معاون نظارت بر کالاهای سرمایهای سازمان حمایت درباره سود مشارکت ثبت نام کنندگان خودرو و نحوه پرداخت آن گفت: فارغ از مصوباتی که شورای رقابت به عنوان متولی دنبال میکند ، بحث سود مشارکت بر میگردد به عنوان آیین نامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان خودرو مصوبه هیئت وزیران در سال ۹۵ مصوب شده است و این مصوبه کماکان ساری و جاری هست براساس نوع قراردادی که یک متقاضی با شرکت خودروساز منعقد میکند، موضوع قابل رصد و پیگیری هست.
موسوی افزود: قراردادی که بین خودروساز و متقاضی منعقد میشود باید مبانی تحویل، زمان تحویل، سودمشارکت و سود تاخیر در آن قید شده باشد و این قرارداد، قرارداد دوجانبهای باشد و اگر برای فروش به صورت تحویل فوری قراردادی منعقد شود حداکثر تحویل ۳۰ روزه است و قاعدتا سود مشارکتی لحاظ نشده است سود جبران تحویل تاخیر در قرارداد تحویل فوری دو و نیم درصد ماهیانه است.
معاون نظارت بر کالاهای سرمایهای سازمان حمایت در ادامه گفت: اگر زمان تحویل خودروی خریداری بیشتر شد و در فاکتور سود تاخیر قید نشده حتما میتواند با اسناد و مدارک از طریق تارنمای سازمان حمایت و هم از طریق سامانه ۱۲۴ و سازمانهای صنعت، معدن و تجارت ۳۱ استان به دبیرخانه مراجعه کنند و اسناد و مدارک را ارائه کنند اعداد و ارقام سود مشارکت و سود جبران تاخیر در تحویل خودرو حتما پیگیری میشود و به متقاضی آن مبلغ حتما برگردانده خواهد شد.
کلیه ثبت نام کنندگان نوبت دوم سامانه یکپارچه عرضه خودروهای داخلی که محصولات کرمان موتور را به عنوان اولویت اول و دوم انتخاب کرده اند، از ابتدای تیرماه امسال برای تکمیل مدارک و تحویل خودرو ثبت نام خواهند شد.
به دلیل تأخیر پیش آمده در ارائه اطلاعات نهایی مشتریان و تمهیدات اتخاذ شده جهت آماده سازی زیرساخت های فنی، فرآیند ثبت نام، تکمیل پروفایل شخصی، پرداخت وجه و تکمیل مدارک کلیه متقاضیان، از روز شنبه مورخ ۱۴۰۲/۰۴/۱۰ از ساعت ۸:۰۰ صبح، در وب سایت https://customer.kermanmotor.ir آغاز و به مدت یک هفته ادامه خواهد داشت.
سایر موارد مربوط به ثبت نام متقاضیان، از جمله مبالغ پیش پرداخت، متعاقباً اطلاع رسانی خواهد شد.
حسین فرهیدزاده، رئیس سازمان حمایت در نامهای به مدیران بانکها و موسسات اعتباری اعلام کرده که با توجه به انجام دومین مرحله فروش خودرو از طریق سامانه یکپارچه و اتمام اولویت بندی متقاضیان خرید خودروهای تولید داخل، حسب تصمیمات، مقرر شده کلیه بانک های عامل نسبت به رفع مسدودی حساب وکالتی به مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان به نام این سازمان، اقدام لازم را انجام دهند.
وی همچنین از بانکها خواسته که ضمن تسریع در رفع مسدودی حساب متقاضیان یاد شده از ۲۴ خرداد ماه، نسبت به ابلاغ و اطلاع رسانی موضوع به کلیه شعب مرتبط اقدام و نتایج به این سازمان منعکس شود.
البته بر اساس گفتههای این مقام مسئول برداشت مبالغ مذکور به منزله انصراف و حذف اولویت نیست و چنانچه متقاضیان در سایر طرح های فروش خودرو شرکت کنند، در مهلت مقرر و براساس اولویت بندی اعلامی و فرآیندهای مربوطه، میتوانند نسبت به خرید خودرو اقدام کنند.
مرحله دوم فروش خودرو در سامانه یکپارچه به پایان رسید. زمان تحویل خودرو در این مرحله از فروش برای بسیاری از خریداران در زمستان ۱۴۰۳ اعلام شده است.
حتی برخی از متقاضیان محصولات سایپا اعلام کردهاند که تخصیص محصولاتی نظیر شاهین تا زمستان ۱۴۰۳ به طول میانجامد. برخی نیز از درج «عدم تخصیص» برای هر پنج اولویت خبر دادهاند.
بنابراین بسیاری از افراد پس از انصراف از طرح دوم، منتظر شروع و ثبتنام در مرحله سوم فروش خودرو در سامانه یکپارچه هستند.
تقدسی مدیر سامانه جامع یکپارچه گفت: به ۹۷ درصد نفراتی که در مرحله دوم سامانه شرکت کرده بودند، طبق برنامه زمان بندی تا پایان سال ۱۴۰۳ براساس برنامه تولید خودروسازان داخلی خودرو تعلق گرفت.
وی افزود: با توجه به ظرفیت جذب نشده خودروسازان و نیز محصولات جدید در شهریور برای سه درصد باقیمانده، ضمن حفظ اولویت آنان امکان انتخاب خودروی جدید و جایگزین فراهم میشود.
تقدسی اعلام کرد: جزئیات طرح جایگزینی و مهلت انصراف از طرح دوم سامانه یکپارچه برای شرکت در طرح سوم سامانه هفته آینده پس از جلسه با وزارت صمت به مردم اعلام میشود.
دریافت و بلوکهسازی ۱۰۰ میلیون تومان پول به ازای هر مشتری و البته تأخیر در آزادسازی آن اعتراض بسیاری از ثبتنامکنندگان را به دنبال داشته است.
بهویژه اکنون با توجه به شرایط اعلامی تحویل محصولات، امکان انصراف و ریزش متقاضیان بالا رفته در حالی که سرمایه عدهای حداقل یک ماه در بانکها مسدوده بوده است.
در این مدت گفته میشد ۱۰۰ میلیون تومانی که مردم از ۲۰ تا ۲۹ اردیبهشت در حساب وکالتی خود بلوکه کردهاند در حساب آنها وجود دارد و حتی افراد امکان برداشت این پول را دارند. اما برداشت پیش از موعد این پول میتوانست به معنای انصراف افراد از شرکت در این مرحله خرید خودرو تلقی شود و آنها از صف انتظار دریافت خودرو خارج شوند.
اما از زمان اعلام نتایج افراد میتوانند ۱۰۰ میلیون پول حساب وکالتی خود را برداشت کنند و برای برداشت این منابع هم لازم نیست افراد به بانک مراجعه کنند. چون گفته میشود که همزمان با اعلام نتایج، منابع مسدود شده آزاد میشود و افراد امکان برداشت از حساب وکالتی خود را دارند.
براساس تصمیم شورای رقابت کسانی که دارای پلاک انتظامی فعال هستند و عمر خودروشان بیش از ۵ سال باشد از شرط نداشتن پلاک در خرید خودرو معاف شدند.
مرکز ملی رقابت اعلام کرد: تبصره الحاقی به بند 4 ماده 4 دستورالعمل 543 شورای رقابت، توسط رئیس شورا و مرکز ملی رقابت به وزارت صمت، خودروسازان و سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان ابلاغ شد.
تبصره ابلاغی بر اساس رأی شماره 127/02/ه ت هیأت تجدید نظر شورای رقابت، به شرح زیر است:
"کسانی که دارای پلاک انتظامی فعال هستند و عمر خودرو موضوع پلاک مذکور بیش از 5 سال باشد از ممنوعیت فوق مستثنی هستند"
بر اساس این تبصره کسانی که دارای پلاک انتظامی فعال هستند و بیش از 5 سال از عمر خودروشان می گذرد می توانند در مراحل بعدی فروش خودرو در سامانه یکپارچه شرکت کنند.