فوت کوزه گری برای اینکه بامیه لزج نشه | ترفند طلایی نگهداری و فریزری کردن بامیه بدون تغییر رنگ
فریزری کردن بامیه کار سختی به نظر نمی رسه ولی حتما باید فوت و فن نگهداری و فریز کردن آن را یاد بگیرید.
بامیه یکی از صیفی جات خوش طعم تابستانی است که ارزش غذایی فراوانی دارد و از آن برای طرز تهیه خورشت بامیه یا هر غذای دیگری استفاده می شود. بامیه نه تنها در تهیه غذاهای ایرانی کاربرد دارد بلکه در ترکیه، ژاپن و هند نیز از آن در طبخ غذاهای بسیاری استفاده می شود.
برای استفاده از خواص بسیار بامیه در تمام فصول سال، خانم های خانه دار با روش های مختلف فریزری کردن بامیه را انجام میدهند تا در زمستان هم بتوانند از فواید آن بهره مند شوند. فریزری کردن بامیه همچون فریز کردن نخود فرنگی با روش های متفاوتی چون سرخ کردن ، آب و نمک و جوشاندن انجام می شود. شما می توانید بلانچ یا فریزری کردن را با روش سرخ کردن یا نگهداری خام بامیه انجام دهید.
چه بامیه ای بخریم؟
بامیه هایی با پوسته سبز رنگ بخرید.
کهنه و آبکی نخرید.
بامیه های ترد و کوچک را خریداری کنید.
بو کنید، پوسته تازه بامیه باید دارای بوی خوب و طبیعی باشد.
از خرید بامیه های بیش از حد رسیده و لکه دار و بسیار نرم خودداری کنید.
فریزری کردن بامیه با سرخ کردن
بامیه ها را در سرکه سفید و آب سرد ۱۰ دقیقه خیس کرده و سپس آبکشی کنید.سرکه باکتریها را میکشد و بقایای به جا مانده از آفت کشها و یا سموم شیمیایی را از بین میبرد.کمی ساقه آنها را بگیرید.
داخل تابه ریخته و مقدار کمی روغن بریزید. در تابه را بسته و بگذارید با شعله ملایم بخارپز شوند.حدود ده دقیقه تا یک ربع زمان کافیست تا بامیه ها کمی نرم شوند.طی این مدت چند بار بامیه ها را هم بزنید تا یکدست حرارت ببینند.
پس از خنک شدن در زیپ لاک یا کیسه فریزری بسته بندی کرده و در فریزر بگذارید.بهتر است روی تمامی بسته هایی که در فریزر می گذارید، برچسب تاریخ بزنید.
آب نمک مانع لیز شدن بامیه ها می شود.
روش فریزری کردن بامیه با جوشاندن
بامیه های تازه، ترد و شاداب را انتخاب کنید.کلاهک سرشون را مخروطی بگیرید.دقت کنید اگر دانههای داخل بامیه قابلرؤیت بود، یعنی شما ساقه را بیش از اندازه کوتاه کردهاید.
داخل آب سرد خیس کرده و خوب بشویید تا سیاهی های روی ان برود.بامیه ها را داخل آب نمک در حال جوش بریزید و بگذارید ۳ تا ۴ دقیقه بجوشد.
این کار باعث میشود فعالیت آنزیمها متوقف شده و بامیهها رنگ، طعم و عطر خود را برای مدت طولانیتری حفظ کنند.ظرف را مرتب تکان دهید تا مطمئن شوید حرارت به همه بامیه ها یکسان رسیده.
فریز کردن بامیه به روش آب و نمک
ابتدا بامیه ها را بشویید.کمی از ساقه آن کوتاه کنید.
بامیه ها را یکی دو ساعت داخل آب سرد و نمک قرار بدهید.سپس بامیه ها را بشویید و پس از رفتن آب آنها داخل کیسه فریز کنید.حالا می توانید بامیه ها را درون فریزر قرار دهید.
فریزری کردن بامیه به صورت خام
بامیه ها را بشویید.
ساقه آن کوتاه کنید.
آن ها را داخل کیسه بریزید و فریز کنید. در این روش ماندگاری بامیه از روش بلانچ کردن کوتاه تر بوده و باید سریعتر مصرف شود.
ممکن است با این روش رنگ و ظاهر بامیه بعد از مدتی تغییر نماید.
سایر روش های نگهداری بامیه
۱ – می توانید بامیه ها را یکی دو ساعت داخل آب سرد و نمک قرار دهید. سپس آبکشی کرده و وقتی آبشان رفت بسته بندی و فریز کنید.
۲ – برخی بامیه ها را خشک می کنند. سر بامیه ها را از سوزن نخ رد کنید و به نخ بکشید. در فضای اتاق آویزان کنید تا خشک شوند.
قبل از استفاده ، بامیه خشک را یک شب خیس کنید تا از حالت خشکی در آید.
۳- می توانید بامیه ها را به قطعات کوچک برش داده و در آرد نشاسته یا آرد معمولی یا مخلوط آنها بغلطانید و سپس فریز کنید.
ترد و تازه ماندن بامیه بعد از فریز شدن
این نکات بسیار مهم هستند و در کیفیت بامیه فریز شده تأثیر دارند.
جدا کردن ساقه بامیه
قبل از فریز کردن بامیه حتماً ساقه آن را بهحالت مخروطی شکل ببرید. البته این مسئله را در نظر داشته باشید که در بریدن ساقه افراط نکنید و به هیچعنوان پس از بریدن ساقه، محتوای داخلی بامیه دیده نشود.
هوای کیسهفریزر را خارج کنید
هنگام بستهبندی بامیه در کیسهفریزر و یا حتی زیپ لاک هوای داخل کیسه را خارج کنید بعد داخل فریزر قرار دهید.
بستهبندی بامیه خام
میتوانید بامیه را خام فریز کنید، اما ماندگاری بامیهای که خام فریز شده باشد خیلی کمتر از بامیه جوشیده یا سرخ شده است و باید خیلی سریع مصرف شود.
تاریخ را یادداشت کنید
بعد از بستهبندی کردن و فریز کردن بامیه، بهکمک یک برچسب تاریخ روز را روی بسته بندی بامیه بزنید. در این صورت تاریخ را گم نمیکنید و بامیه را تازهتر مصرف خواهید کرد.
نکات مهم برای لیز نشدن بامیه ها در زمان پخت
کلاهک بامیه ها را از ته نگیرید. اگر بامیه صدمه بخورد و سوراخ شود، بعد از پخت لیز خواهد شد.
آب نمک و جوشاندن بامیه تا حدودی مانع لیز شدن آن می شود.
تفت دادن و سرخ کردن بامیه در روغن قبل از پخت، با ایجاد بافت محکم بیرونی از لزج شدن جلوگیری می کند.
زدن رب گوجه در انتهای تفت دادن بامیه به سخت تر شدن بافت و دیرپز شدنش کمک می کند.
هنگامی که برای پخت آب داخل بامیه میریزیم مقدار ترشی لازم و یا چاشنی ترش را هم بیفزاییم که از له شدن جلوگیری می کند.