کارکنان دولت | حقوق کارمندان
سورپرایز ویژه دولت برای کارکنان | واریزی فوق العاده ویژه برای کارکنان دولت
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس از رفع ایرادات شورای نگهبان بر طرح ساماندهی کارکنان دولت در این کمیسیون خبر داد.
به طور کلی به افرادی که توسط ارگانهای دولتی استخدام میشوند کارکنان دولت گفته می شوند.پر واضح است که کارکنان دولت از امنیت شغلی و مزایای بیشتری نسبت به باقی شاغلین در کشور برخوردار هستند.کارکنان دولت ، مطابق « قانون مدیریت خدمات کشوری » مصوب 1386 از حقوق و مزایای متعددی برخوردار می باشند.طرح ساماندهی کارکنان دولت به زودی در مجلس به اتمام می رسد.در ادمه به آخرین خبر از کارکنان دولت می پردازیم.
حسین رجایی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در تشریح جلسه امروز یکشنبه این کمیسیون، اظهار داشت: تمام ایرادات شورای نگهبان بر طرح ساماندهی کارکنان دولت در کمیسیون اجتماعی با حضور اعضای شورای نگهبان رفع شد.
وی افزود: از این رو قرار است برای بررسی و رای گیری مجدد در صحن علنی، به هیات رئیسه ارجاع داده شده است. همچنین در صورت تصویب در صحن و عدم ایراد شورای نگهبان بر پیشنهادات صحن علنی این قانون ابلاغ خواهد شد.
به گزارش تسنیم، «طرح ساماندهی کارکنان دستگاههای موضوع ماده 29 قانون برنامه ششم توسعه»، پس از بررسی در شورای نگهبان واجد ابهامات و ایراداتی شناخته شد. عمده اشکالات شورا در خصوص مصوبه مذکور ناظر به ابهاماتی بود که برای اظهارنظر نهایی توسط شورای نگهبان، نیاز به رفع آنها از سوی مجلس است.
از جمله ابهامات مذکور، مشخص نبودن مقصود مصوبه از عنوان «بهکارگیری» بود؛ با این توضیح که مشخص نیست عبارت مذکور شامل استخدامهای رسمی و پیمانی و بکارگیری مستقیم و غیرمستقیم نیروی انسانی نیز میشود یا خیر. همچنین عنوان «نیروهای شاغل» نیز از این جهت که شامل تمام نیروهایی که در استخدام دستگاهها هستند، میشود یا منظور صرفاً نیروهایی است که به شکل غیرمستقیم در دستگاه مشغول هستند؛ ابهام داشت که برای رفع ابهام مورد ایراد واقع شد.
حکم تبصره «4» نیز به جهت روشن نبودن مقصود تبصره مبهم تشخیص داده شد؛ توضیح آنکه مشخص نبود صرفاً کسانی که به صورت تمام وقت اشتغال داشتهاند مشمول تبصره هستند یا اینکه سوابق پارهوقت نیز به معیار تمام وقت محاسبه میشود و تمام شاغلان اعم از تمام وقت و پاره وقت مشمول حکم تبصره قرار دارند. به علاوه قید «مستمر» در ماده واحده و عبارت «خدمت مستمر» در تبصره «2» نیز به علت عدم وجود تعریف قانونی و فقدان معیار مشخص برای آنها، واجد ابهام تشخیص داده شد.
در این مصوبه الزام دستگاههای اجرایی به انعقاد قرارداد کار معین با نیروهای شاغل خود، به داشتن حداقل دوسال سابقه بیمهپردازی مشروط شده است. با این حال مصوبه در خصوص حالتی که عدم بیمهپردازی به علت قصور پیمانکار باشد، تعیین تکلیف نکرده است؛ لذا برای جلوگیری از تضییع حقوق کارگران این مورد نیز نیازمند رفع ابهام شناخته شد.
همچنین شورا رعایت یا عدم رعایت ضوابط مذکور در ماده 24 قانون مدیریت خدمات کشوری در خصوص انعقاد قرارداد کار معین با نیروهای شاغل را نیز نیازمند تصریح دانسته و تبصره «3» را از این جهت نیز مبهم تشخیص داد.
در کنار ابهامات پیشگفته شورای نگهبان، ممنوعیت مطلق انعقاد قراردادهای مذکور را مغایر بند «10» اصل 3 قانون اساسی تشخیص داد. همچنین به جهت اینکه برخی از ابهامات مصوبه، تعداد مشمولین و دامنه شمول طرح را نیز با ابهام مواجه کرده بود، اظهارنظر در خصوص افزایش هزینههای عمومی توسط مصوبه، به پس از رفع ابهامهای مذکور موکول شد.
هیات عالی نظارت بر حسن اجرای سیاستهای کلی نظام نیز مغایرتهایی از جهت سیاستهای کلی نسبت به مصوبه داشت که همه این موارد به مجلس اعلام و مصوبه جهت اصلاح برگردانده شد.
دولت، مصوبه حذف سقف افزایش حقوق کارمندان در سال جاری را اصلاح و مجددا برای حقوق کارمندان و بر رعایت سقف مندرج برای حقوق کارمندان در تبصره ۱۲ قانون بودجه یعنی ۲.۵ میلیون تومان تاکید کرد. هیئت دولت در جلسه مورخ ۱۱ اسفند ماه ۱۴۰۱، به منظور تأمین نظر هیئت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین و افزایش حقوق کارمندان، با اصلاح مصوبه مربوط به تعیین ضریب حقوق کارمندان و افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۲ موافقت کرد.
میثم لطیفی معاون رئیسجمهور در نخستین جلسه شورای حقوق و دستمزد در سال جاری خاطرنشان کرد: «پس از بررسیهایی که در این نشست صورت گرفت، به نوعی نقشه راه چگونگی انجام ساماندهی نظام پرداخت دستگاههای مستثنی شده از قانون مدیریت خدمات کشوری تعیین شد.»
وی افزود: «سناریوهای مختلفی مطرح شد و کلیاتی از آن به دست آمد و در جلسه بعدی تصمیمگیری نهایی انجام میشود و پس از آن به دستگاههای مربوطه ابلاغ خواهد شد.»
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در خصوص پرداختهای کارکنان شرکتهای دولتی گفت: «ضوابط در این خصوص تعیین شده که چگونگی انجام آن نیز پس از تکمیل سناریو اعلام میشود.»
سازمان اداری و استخدامی کشور، اسفندماه گذشته فوقالعاده ویژههای مشاغل عمومی و اختصاصی دستگاهها را به تصویب هیئت وزیران رساند و به دستگاهها ابلاغ کرد.
بنا براین گزارش، میزان فوقالعاده ویژه مشاغل عمومی ۳۵ درصد و میزان فوقالعاده ویژه مشاغل اختصاصی ۵۰ درصد تعیین شد و این نخستین بار بود که مشاغل اختصاصی دستگاههای اجرایی کشور ۱۵ درصد افزایش فوقالعاده ویژه داشتند.
بر اساس این گزارش، دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، ۲۷ درصد افزایش یافت، بهگونهای که حداقل دستمزد ماهانه از چهار میلیون و ۱۷۹ هزار و ۷۵۰ تومان به پنج میلیون و ۳۰۸ هزار ۲۸۴ تومان و حداقل دستمزد روزانه از ۱۳۹ هزار به ۱۷۶ هزار و ۹۴۲ تومان رسید.