حقوق بازنشستگان | واریز حقوق بازنشستگان

خبر مهم درباره حقوق بازنشستگان | تسویه معوقات عقب افتاده حقوق بازنشستگان از این تاریخ

ماجرا به بند «ب» ماده 12 برنامه ششم توسعه، سازمان تامین اجتماعی را مکلف کرده است که متناسب‌سازی حقوق را درباره بازنشستگان اجرا کند. در حال حاضر همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در چه مرحله‌ای قرار دارد؟

خبر مهم درباره حقوق بازنشستگان | تسویه معوقات عقب افتاده حقوق بازنشستگان از این تاریخ
کدخبر : 18467
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

حقوق بازنشستگان همواره از تبصره‌های پرچالش در جریان بررسی لوایح بودجه بوده است.حقوق بازنشستگان برای سال 1401 ، با افزایش 10 درصدی 5 میلیون تومان تعیین شده است. بازنشستگان جدیدا خواستار رسیدگی بشتر به مسئله افزایش حقوق در لایحه بودجه هستند و برای همسان سازی حقوق بازنشستگان در چند ماه اخیر دست به اعتراض های متعددی زده اند.حال با افزایش حقوق بحث دریافت مالیات از حقوق بازنشستگان بر سر زبان ها افتاده است.در ادامه آخرین خبر از حقوق بازنشستگان را میخوانید.

در شرایطی که حال بازنشستگان خوب نیست و مرثیه صندوق‌های بازنشستگی سال‌هاست که خوانده شده، هزاران بازنشسته خواهان اجرای همسان‌سازی حقوق خود هستند و هزاران امضا را پای نامه‌های ارسالی خود خطاب به دولتی‌ها می‌زنند. با وجود این درخواست‌ها، همسان‌سازی حقوق بازنشستگان به کجا رسیده و در چه مرحله‌ای قرار دارد؟

حالا رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس می‌گوید که همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری، لشکری و تامین اجتماعی در کمیسیونی که او در آن عضو است، به تصویب رسیده و منتظر است که روانه صحن علنی شود. هرچند حالا این نگرانی برای بازنشستگان بخش کارگری ایجاد شده که آیا همسان‌سازی شامل حال آنها خواهد شد و رفاه از دست رفته خود را تا حدودی به دست می‌آورند یا خیر.

در شرایطی که تورم سرسام‌آور و گرانی‌ها امید بازنشستگان را به یاس تبدیل کرده، سال‌هاست که صدایشان بلند شده و حالا دیگر امان آنها را بریده است. البته رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با تایید این ماجرای تلخ که حال بازنشستگان خوب نیست، می‌گوید همسان‌سازی حقوق آنها را در کمیسیون متبوعه به تصویب رسانده‌اند. البته پله بعدی، همان صحن مجلس است که سرانجام مصوبه را معلوم خواهد کرد.

اما صحبت از همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری، سروصدایی را نیز در بین کارگران بلند کرده. بررسی‌ها نشان می‌دهد که همسان‌سازی در دور قبل که به سال 99 برمی‌گردد، با اختصاص اعتبار جداگانه‌ای برای صندوق‌های کشوری و لشکری آغاز شد. این اعتبار موجب افزایش قابل توجه حقوق بازنشستگان هم شد اما در این بین، از خزانه دولت بودجه‌ای به بازنشستگان کارگری اختصاص داده نشد. در همین زمینه یک بازنشسته کارگری به ایلنا گفت که «آنچه با منابع تامین اجتماعی اجرا شد، نه همسان‌سازی که یک متناسب‌سازیِ بی یال و دم و اشکم بود که بازنشستگان انتقادات بسیار به آن داشتند.»

حالا بازنشستگان کارگری نگران این هستند که بار دیگر از شمول این طرح خط بخورند و اگر این اتفاق بیفتد، به اعتقاد این قشر زحمتکش که رفاه‌شان پیشکش فقر شده، بی‌عدالتی گسترده‌ای در جامعه اتفاق خواهد افتاد. البته هنوز مصوبه همسان‌سازی حقوق سایر بازنشستگان هم بلاتکلیف است و باید دید چه سرانجامی در صصحن علنی در انتظار آن است.

حقوق بازنشستگان

حقوق تیرماه بازنشستگان کارگری در حالی در حالِ واریز شدن است که اشکالات باقیمانده‌ی متناسب‌سازی برطرف نشده؛ در چنین شرایطی، نمایندگان مجلس دوباره از تصویب همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در کمیسیون‌ها خبر داده‌اند اما این خبر هیچ جزئیاتی ندارد! بودجه چقدر است، چگونه قرار است اجرا شود، سهم تامین اجتماعی چه اندازه است و از همه مهم‌تر، این همسان‌سازی چه زمانی قرار است به تصویب نهایی برسد؟

علی اکبر عیوضی (عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان تهران) با بیان اینکه به اجرای باقیمانده متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان انتقاداتی وارد بود اما اشکالات رفع نشد؛ می‌گوید: افزایش ۱۴۰۱ در اجرای باقیمانده‌ی متناسب‌سازی لحاظ نشد، اما مشکل اساسی در جای دیگر است، در مهار نشدن تورم و بحران معیشتی بازنشستگان.

او به برجسته شدن موضوعِ همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در روزهای اخیر ورود می‌کند و می‌گوید: حالا در روزهای پایانی کار مجلس، نمایندگان از تصویب همسان‌سازی در کمیسیون‌ها (نه در صحن) خبر می‌دهند، این درحالیست که در چهار سال گذشته اقدامی برای پرداخت بدهی سازمان تامین اجتماعی و بهبود معیشت بازنشستگان کارگری صورت ندادند؛ لایحه‌ی دائمی شدن همسان‌سازی سال‌هاست در مجلس معطل مانده است، چرا در این سال‌ها تصویب نشد، چرا در روزهای آخر به فکر افتادند دوباره یک همسان‌سازیِ تازه را مطرح کنند؟

عیوضی با بیان اینکه «به نظر می‌رسد مطرح شدن همسان‌سازی بیشتر شعار انتخاباتی‌ست» می‌گوید: بعد از پانزده سال انتظار در سال ۹۹ یک همسان‌سازی نصفه نیمه اجرا شد؛ سهم بازنشستگان کارگری چقدر بود؟ وقتی بعد از پانزده سال پیگیری، اعتبار مناسب برای همسان‌سازی به سازمان تامین اجتماعی ندادند، حالا در آستانه‌ی انتخابات از کدام همسان‌سازی سخن می‌گویند؟

او ادامه می‌دهد: دولت به سازمان بیش از ۴۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارد، همین بدهی را بپردازد کافی‌ست ما همسان‌سازیِ اضافه نمی‌خواهیم. از همه‌ی اینها گذشته، قانون افزایش حقوق اجرا شود هیچ نیازی به اجرای همسان‌سازی نیست؛ هیچ یک از مواد قانونی دستمزد از ماده ۴۱ قانون کار تا مواد ۹۶ و ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی، اجرا نشده است، چرا وزیر کار را استیضاح نکردند، چرا به دنبال همسان‌سازی هستند؟ بازنشسته اگر دستمزدش مطابق قانون زیاد شود، نیازی به همسان‌سازی و متناسب‌سازی ندارد!

عیوضی با بیان اینکه «نمایندگان خیری برای بازنشستگان نداشتند» می‌افزاید: وقتی آقای حاج بابایی در مجلس از همسان‌سازی سخن می‌گوید باید پرسید کدام همسان‌سازی؟ دولت بدهی خود به سازمان را چرا نمی‌پردازد؟ مجلس چه نظارتی بر اجرای قانون صورت داده؟ مگر قرار نبود امسال تورم مهار شود، شما یک قلم جنس را پیدا کنید که از سال گذشته تا امروز قیمتش ۵۰ درصد زیاد نشده باشد!

این فعال صنفی بازنشستگان با تاکید براینکه امسال شعار سال، مهار تورم و رونق تولید بود اما مسئولان در دولت و نمایندگان در مجلس به شعار سال پایبند نماندند؛ می‌گوید: همان ابتدای سال با حُکم رسمی شورای شهر، حمل و نقل ۴۰ درصد گران شد؛ مگر چه امکاناتی به حمل و نقل شهری افزوده شده که حالا بلیت مترو و اتوبوس را ۴۰ درصد گران کرده‌اند؟

عیوضی در پایان می‌گوید: ما امیدی به همسان‌سازیِ رونمایی شده نداریم؛ اگر در حمایت از کارگران و بازنشستگان صادقند و راست می‌گویند، چرا در این چندماه که اینهمه انتقاد کردیم به موضوع دستمزد ورود نکردند؟ چرا وقتی تورم حدود ۵۰ درصد بود اما مزد و مستمری ۲۷ درصد زیاد شد، اقدامی صورت ندادند؛ بازهم تاکید می‌کند بازنشسته «همسان‌سازی» نمی‌خواهد، بازنشسته «مستمری شایسته و قانونی» می‌خواهد.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه