یارانه جدید | اخبار یارانه جدید
یارانه جدید کدام افراد دهک بندی شده است؟ | یارانه جدید چقدر است؟
همزمان با انتشار خبر تغییر شیوه دهکبندی خانوار، گمانهزنیهایی مبنی بر افزایش مبلغ یارانه نقدی هم مطرح شد. اما حالا سخنگوی دولت تمام این احتمالات را رد کرده.
طبق پیش بینی ها قرار است رقم یارانه جدید در سال آینده افزایش داشته باشد.یارانه جدید قرار است هم به صورت نقدی هم به صورت کالابرگ توزیع شود.افزایش یارانه جدید در سال آینده 10 درصد است.یارانه جدید به11 کالا اختصاص داده خواهد شد. در ادامه به آخرین اخبار از یارانه جدید می پردازیم.
به نقل از تجارتنیوز، در حالی که پیشتر موضوع تغییر شیوه دهکبندی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در صدر اخبار قرار گرفت، همزمان این احتمال تقویت شد که مبلغ یارانه هم بیشتر میشود اما حالا سخنگوی دولت به این موضوع واکنش نشان داده و دست رد به اجرایی شدن این گمانه زده است.
آنگونه که معاون وزیر رفاه بیست و دوم مهرماه خبر داده بود قرار است تغییراتی در دهکبندی خانوارها آن هم بهزودی اتفاق بیفتد؛ بدین ترتیب صدک جایگزین دهک خواهد شد. اما زمانی که صحبت از اعمال تغییرات شد، برخی گمان کردند که ممکن است تغییراتی هم در میزان مبلغ یارانه نقدی ایجاد شود. حالا بهادری جهرمی- سخنگوی دولت- میگوید که یارانه نه افزایش مییابد نه شیوه پرداخت آن تغییر میکند و تنها روش دهکبندی به صدکبندی ارتقا مییابد.
وی همچنین اضافه کرده که هر دهک به 10 دهک تقسیم میشود و اینگونه به صورت دقیق و به شکل صدک تقسیم میشود.
افزایش مبلغ یارانه در قالب یارانه جدید تشویقی
افزون بر اینکه تصمیم گرفته شده تا شیوه دهکبندی خانوار تغییر کند، پیشتر اخباری منتشر شد که حاکی از آن بود که قرار است به تعداد افرادی که یارانه تشویقی میگیرند، اضافه شود. تا کنون دهکهای اول تا پنجم مشمول یارانه تشویقی بودند اما حالا دهکهای ششم و هفتم هم به این فهرست اضافه شدهاند و بدین ترتیب در مجموع این یارانه به دست 61 میلیون نفر از یارانهبگیران میرسد.
هماکنون دهکهای اول تا سوم که از درآمد کمتری برخوردارند، 400 هزار تومان بهازای هر نفر بهعنوان یارانه دریافت میکنند و اگر قرار باشد 200 هزار تومان را برای خرید کالا در قالب طرح کالابرگ صرف کنند، 120 هزار تومان به آنها اختصاص مییابد که در مجموع میشود 520 هزار تومان.
دهکهای چهارم تا هفتم اما یارانه 300 هزار تومانی به دستشان میرسد، با احتساب 120 هزار تومانی که قرار است بهعنوان یارانه تشویقی به آنها اختصاص پیدا کند، 420 هزار تومان بهازای هر یک نفر عضو خانواده به حساب سرپرست خانوار واریز خواهد شد.
البته در حالی دولت به دنبال تشویق مردم به استفاده از کالابرگ است که کارشناسان میگویند دلیل آن کسری بودجه هنگفت بوده و نظرسنجیها هم نشان میدهند که مردم بیشتر راغب به استفاده از یارانه نقدی هستند نه گرفتن اعتبار برای خرید کالا.
به هر حال، دولت استفاده از کالابرگ را اختیاری اعلام کرده و 11 قلم را نیز در سبد کالا قرار داده است. این کالاها شامل برنج ایرانی، حبوبات، شیر کمچرب، پنیر، ماست کمچرب، مرغ، تخممرغ، روغن مایع، ماکارونی و قندوشکر میشوند. مشمولان این طرح هم میتوانند اعتباری که در اختیارشان قرار میگیرد صرف خرید یک کالا یا چند کالا کنند.
یارانه نقدی چه کسانی قطع خواهد شد؟
دهکبندی خانوارها در حال تغییر به صدک بندی افراد است؛ کلیت این کار برای تحلیل دقیقتر و معقولتر کردن عدالت انجام میشود و ربطی به قطع یارانهها ندارد؛ اما کسانی که با ازمون وسع جدید به صدک های بالا و غیرمشمول وارد میشوند، یارانه آنها قطع می شود.
با تغییر ساختار دستهبندی خانوارها، جامعه بهجای تقسیم شدن به ۱۰ دهک ۱۰ درصدی، افراد جامعه به ۱۰۰ صدک یکدرصدی تبدیل خواهند شد. با این کار، جایگاه اقتصادی افراد و بهتبع آنها خانوارها بهطور دقیقتر و عادلانهتر مشخص خواهد شد و سیاستگذار میتواند عادلانهتر برای اجرای سیاستهای حمایتی وارد عمل شود.
به گزارش همشهری، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی میخواهد ظرف یک ماه، صدکبندی افراد را جایگزین دهکبندی خانوارها کند. معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، میگوید: این کار برای تحلیل دقیقتر، اطلاعرسانی مؤثرتر و عدالت معقولتر انجام میشود و به الزامی که قانون برای حذف یارانه پردرآمدها ایجاد کرده است، ارتباطی ندارد.
در شرایط فعلی، کل خانوارهای ایرانی به ۱۰ دهک تقسیم شدهاند و بهواسطه متغیر بودن اندازه (بُعد) خانوارها، هر دهک تقریباً ۱۰ درصد جمعیت کشور را در برمیگیرد؛ اما در صدک بندی، دیگر خانوار ملاک نیست و افراد دستهبندی میشوند و کل جمعیت کشور به ۱۰۰ صدک که هر یک دقیقاً یک درصد جمعیت کشور را دربرمیگیرد، تقسیم خواهند شد.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با بیان اینکه صدک بندی، یک روش دقیقتر برای تحلیل و اطلاعرسانی مؤثر است، گفت: ما مبنای دستهبندی جمعیت را تغییر میدهیم تا عدالت معقولتری اعمال شود؛ اما صدکبندی جای تحلیل و داده را نمیگیرد و همچنان دستهبندی افراد بر مبنای اطلاعات و آزمون وسع انجام خواهد شد.
علیرضا عسگریان افزود: نکته اصلی برای دستهبندیهای اجتماعی بر اساس آزمون وسع، اطلاعات دقیق، جامع و مانع است و در هیچ جای جهان این تقسیمبندیها با دقت ۱۰۰ درصدی انجام نمیشود؛ چراکه اطلاعات کاملاً دقیق، جامع و مانع نیست.
سالهاست که پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان راهاندازی و تجهیز شده و اکنون بخش قابلتوجهی از اطلاعات افراد در این بانک وجود دارد که به سیاستگذار اجازه میدهد برای اجرای سیاستهای حمایتی، دستهبندی خاص و موردنظر خود را به بهترین وجه ممکن ایجاد کند.