سهام عدالت | سود سهام عدالت

فوری | سهام عدالت 3 میلیون جامانده واریز می گردد | سود سهام عدالت جاماندگان چقدر است؟

عضو فراکسیون سهام عدالت مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر ۴۹ میلیون نفر سهام‌دار سهام عدالت در کشور داریم، از تعیین تکلیف سهام عدالت حدود ۳ میلیون متوفی خبر داد.

فوری | سهام عدالت 3 میلیون جامانده واریز می گردد | سود سهام عدالت جاماندگان چقدر است؟
کدخبر : 21110
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

واریز سهام عدالت به زودی انجام می شود. سهام عدالت مبلغ چندانی نیست. سهام عدالت برای سهامداران حائز اهمیت است. سهام عدالت بنا به ارزش معاملات مربوطه تعیین می شود. جزئیات جدید سود سهام عدالت را بخوانید.

به گزارش خبرگزاری فارس از بابل، مهدی سعادتی نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی در حاشیه بازدید رئیس سازمان بورس از یک کارخانه‌ شالیکوبی در بخش لاله‌آباد شهرستان با اشاره به قرار دادن سه کالای اصلی استان شامل برنج، کیوی و مرکبات در لیست بورس کالا اظهار کرد: اجرای این کار مراحلی دارد، موافقت اولیه آن گرفته شده و میزان سرمایه‌گذاری آن پذیرفته شده است.

وی با بیان اینکه هدف‌مان حذف دست دلالان و ارائه مستقیم کالاها به بورس است، با اشاره به برگزاری جلسه با معاون اول و وزیر اقتصاد، تصریح کرد: خرید برنج به میزان ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تن در صحن مجلس شورای اسلامی مطرح و کار آن آغاز شده است. 

عضو فراکسیون سهام عدالت مجلس شورای اسلامی درباره آخرین وضعیت سود پرداخت سهام عدالت اظهار کرد: در حال حاضر ۴۹ میلیون نفر سهام‌دار  سهام عدالت در کشور داریم.

وی با بیان اینکه ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از جاماندگان به این‌ جمع اضافه خواهند شد، گفت:  به‌صورت نمادین از فرزندان چند شهید مدافع حرم به‌عنوان اعضای جدید رونمایی خواهد شد.

نماینده بابل در مجلس شورای اسلامی از تعیین تکلیف سهام عدالت حدود ۳ میلیون متوفی خبر داد.

رئیس سازمان بورس نیز در این بازدید گفت: تمام تلاش مان تامین مالی و حمایت افرادی است که در انبارها قصد خرید برنج دارند تا شاهد اصلاح قیمت و کمک به کشاورزان باشیم.

مجید عشقی اظهار کرد: در بورس کالا این آمادگی را داریم که فروش مستقیم داشته باشیم تا دست دلالان کوتاه شود.

وی افزود: تمام تلاش مان تامین مالی و حمایت افرادی است که در انبارها قصد خرید برنج دارند تا شاهد اصلاح قیمت و کمک به کشاورزان باشیم.

محمود حسنلو در ارتباط تصویری با بخش خبری بورس شبکه خبر در خصوص سامانه میراث گفت: سامانه میراث به منظور تقسیم هوشمند و انتقال دارایی متوفیان سهام عدالت به وراث تهیه شده و هم اکنون ۸ شرکت کارگزاری به صورت برخط به این سامانه دسترسی دارند و سایر کارگزاری‌های بورسی نیز در حال اضافه شدن به سامانه هستند.

وی ادامه داد: طی چند روز آینده نیز همه‌ی کارگزاری‌های بورسی به این سامانه دسترسی کامل خواهند داشت.

معاون شرکت سپرده گذاری مرکزی افزود: پس از اتصال کارگزاری ها، در هفته آینده ۲ بانک بزرگ کشور به سامانه میراث اضافه خواهند شد و سپس دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و دفاتر پیشخوان که بازوی اجرایی هستند، به این سامانه متصل خواهند شد.

حسنلو در خصوص تعداد متوفیان سهام عدالت گفت: از زمان واگذاری سهام عدالت تاکنون، بیش از ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از مشمولین سهام عدالت فوت کردند. پیش بینی ما این است که بیش از ۱۵ میلیون نفر، ورثه این متوفیان باشند.

معاون شرکت سپرده گذاری مرکزی در خصوص مراحل تقسیم سهام عدالت میان وراث هم بیان کرد: برای تقسیم ارث بین وراث کافی است، یکی از ورثه با همراه داشتن اصل گواهی حصر وراثت و یکسری مدارک هویتی خود و سایر وراث می‌بایست به یکی از شعب کارگزاری مراجعه کرده و بعد احراز هویت وراث، اطلاعاتشان در سامانه میراث ثبت و پرونده برای آن‌ها تشکیل خواهد شد.

حسنلو افزود: پرونده در میز کار (کارتابل) تمامی وراث در سامانه درگاه یکپارچه ذی نفعان بازار سرمایه قابل مشاهده خواهد بود و وراث می‌توانند در این سامانه، آخرین وضعیت پرونده خود را مشاهده کنند.

مبلغ سود سهام عدالت امسال

به‌گفته سعادتی، سود سهام عدالت امسال برای برخی از سهامداران تحت پوشش، از یک تا دو میلیون تومان است. برای برخی دیگر از سهامداران هم مبلغ ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزارتومان برآورد شده است.

سال ۱۴۰۱ سود سهام عدالت مربوط به سال ۱۴۰۰ طی دو مرحله واریز شد. روند پرداخت مرحله اول از روز ۳۰ آذرماه ۱۴۰۱ آغاز و تا سوم دی ماه ادامه یافت. در مرحله نخست سهامدارانی که در پرتفوی سهام خود ۴۵۲، ۴۹۲ و ۵۳۲ هزار تومان داشتند. به ترتیب ۵۱۰، ۵۵۵ و ۶۰۰ هزار تومان و افرادی که پرتفوی یک میلیون تومانی در اختیار داشتند. مبلغ یک میلیون و ۱۲۸ هزار تومان سود علی‌الحساب دریافت کردند.

فرآیند پرداخت مرحله دوم نیز روز ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ انجام گرفت. در اسفندماه نیز سهامدارانی که در پرتفوی سهام خود ۴۵۲، ۴۹۲ و ۵۳۲ هزار تومان دارایی داشتند. به ترتیب ۶۱۳، ۶۶۷ و ۷۲۱ هزار تومان سود دریافت کردند. همچنین افرادی که پرتفوی یک میلیون تومانی در اختیار داشتند. مبلغ یک میلیون و ۳۵۶ هزار تومان سود به ایشان تعلق گرفت.

پرداخت سود سهام عدالت همچون سال گذشته

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به سوال دیگری درباره نحوه و جزییات پرداخت سود سهام عدالت نیز اظهار کرد. سود سهام عدالت با توجه به اینکه شرکت‌ها به صورت تدریجی این کار را انجام می‌دهند. اختلاف چند ماهه را شاهد هستیم. هنوز نهایی نشده است، اما احتمالا در تاریخ‌های مشابه سال گذشته، سود سهام عدالت پرداخت خواهد شد.

وی همچنین درباره افرادی که تا کنون سود سهام عدالت دریافت نکردند. آیا سود آنها برای سال‌های گذشته باطل و سوخت شده. گفت: قطعا کسانی که در سامانه سهام عدالت و سجام ثبت نام کردند. شماره حساب کردند سود سنوات گذشته برای افراد واریز شده. اگر فردی در این دو سامانه ثبت نام نکرده و سود سهام عدالت را دریافت نکرده و بخواهد امروز ثبت نام کند. سود آن از سال ٩٨ و به صورت یکجا واریز خواهد شد و سود افراد سوخت نشده. محفوظ است و به محض ثبت نام واریز می‌شود.

درباره سهام عدالت جاماندگان نیز سال گذشته حدود ۳.۵ میلون نفر به عنوان جاماندگان سهام عدالت شناسایی شدند. قرار بود به هرکدام از این افراد مبلغ ۱۰ میلیون تومان سهام عدالت اختصاص پیدا کند. اما رئیس سابق سازمان خصوصی‌سازی اعلام کرد. تحقق این موضوع به ۳۵ هزار میلیارد تومان منابع نیاز دارد. چنین منابعی فعلا موجود نیست. اواسط شهریور امسال هم احسان خاندوزی ـ وزیر اقتصاد – اظهار کرد. مراحل تصویب و تخصیص سهام عدالت به جاماندگان باید از طریق هیات دولت طی شود.

چندی پیش احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در خصوص زمان و چگونگی واریز سود سهام عدالت گفت. صورت‌های مالی سال ۱۴۰۱ شرکت‌های سهام عدالت به تازگی رسیده. اگر همزمان سودها پرداخت شود عدد آن افزایش می‌یابد.

وی افزود: اما اگر مانند سال گذشته سود برخی شرکت‌ها مانند پتروشیمی خلیج‌فارس با تاخیر مواجه شود. پرداخت سود سهام عدالت دو مرحله‌ای خواهد شد.

مهدی حاجی وند، دستیار و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت، اعلام کرد که پرداخت سود سهام عدالت به برگزاری کامل مجامع شرکت‌های سرمایه پذیر و یا به اصلاح شرکت‌هایی که برخی از سهام آن‌ها به صورت سهام عدالت واگذار شده است، وابسته است.

وی افزود: بعد از برگزاری مجامع شرکت‌ها، یک مهلت قانونی وجود دارد که در طول آن باید سود به سهامداران پرداخت شود. به همین دلیل، تا زمانی که این مهلت قانونی به پایان نرسیده است، دریافت سود همچنان ادامه خواهد داشت و نمی‌توان زمان و مقدار سود سهام عدالت را مشخص کرد. اطلاعات دقیق درباره زمان و مقدار پرداخت سود سهام عدالت، به محض تعیین آن‌ها، به صورت رسمی ارائه خواهد شد.

حاجی وند در ادامه توصیه کرد که سهامداران خبر‌های مربوط به سهام عدالت را از مراجع رسمی پیگیری کنند و توجه داشته باشند که برای دریافت سود سهام عدالت نیازی به حضور حضوری ندارند. همچنین، سهامداران نباید هیچ مبلغی را واریز کنند و هیچ لینک یا نرم‌افزاری را باز نکنند.

فرآیند انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث

بر اساس فرآیند طراحی شده، احدی از ورثه که الزاماً پیشتر باید در سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) ثبت نام کرده باشد می‌تواند با مراجعه به ” قسمت امور سهام عدالت متوفیان” در درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه به آدرس ddn.csdiran.ir اطلاعات لازم شامل کدملی متوفی، تاریخ تولد متوفی و تاریخ فوت متوفی، را وارد و استعلام زمان تشکیل پرونده متوفی را مشاهده نماید. در این بخش اطلاعاتی از قبیل وضعیت دارایی سهام و امکان یا عدم امکان تقسیم سود نمایش داده می شود.

مدارک مورد نیازدر صورت مشاهده زمان تقسیم سود دارایی متوفی، سپس متقاضی، می تواند با در دست داشتن تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی، اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه تمام وراث تعیینی در گواهی حصر وراثت و کپی برابر اصل حصر وراثت (ممهور به مهر همان مرجع صادر کننده گواهی) و احیاناً وصیت نامه شخص فوت شده به یکی از شعب بانک پارسیان و یا کارگزاری این بانک مراجعه نماید. پس از بررسی مدارک و احراز هویت، در صورتی که پرونده بدون نقص باشد، به شرکت سمات جهت تقسیم دارایی ارسال می شود.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه