کف دستتان در مورد بیماریهای کبدی صحبت می کند!!
طبق مطالعات انجام گرفته التهاب و قرمزی کف دست می تواند دلیل بر اختلال جدی عملکرد کبد باشد. این علامت به نام اریتم (التهاب) ثانویه کف دست شناخته شده است و در واقع نخستین علامتی است که نشان می دهد اختلالی در بدن رخ داده است.
بیماری های کبد علائم مختلفی دارند. یکی از علائم اولیه که می توانید سریع آن را تشخیص دهید، ایجاد مشکلاتی بر روی پوست کف دست می باشد.
وقتی دست های شما نشانه های بیماری کبد دارند
در یک بدن سالم، کبد دائما در حال انجام فعالیت است. این عضو در مراحلی چون پردازش مواد غذایی ، کنترل مواد سمی ، بالا بردن میزان ایمنی بدن و بسیاری موارد دیگر نقش موثری دارد. اگر چه بسیاری از ما نسبت به موضوعاتی که به شدت تهدید کننده سلامت کبد هستند، اطلاعی نداریم اما این عضو یکی از حساس ترین و حیاتی ترین اعضای بدن هر انسانی است.
در صورتیکه برخی افراد تصور می کنند بروز بیماری های کبدی شان مربوط به مسائل ژنتیکی است، باید گفت بعضی عوامل زیست محیطی نیز گاهی در این خصوص دخیل اند، از جمله قرار گرفتن در معرض ویروس های خاصی چون هپاتیت، مصرف الکل و چاقی.
به تدریج این عوامل موجب بروز بیماری سیروز کبدی و زخم ناحیه کبد می شود، به نوعی که نهایتا کبد از کار می افتد. لذا باید به علائم بارز بیماری کبد توجه کافی داشت و یکی از این راهکار ها تشخیص از طریق دست ها است. چنان چه دست ها به حالتی ملتهب و قرمز درآمده ، ممکن است نشان دهنده بروز بیماری کبد باشد.
تغییری در کف دست ها که نشانه بیماری کبدی است
طبق مطالعات انجام گرفته التهاب و قرمزی کف دست می تواند دلیل بر اختلال جدی عملکرد کبد باشد. این علامت به نام اریتم (التهاب) ثانویه کف دست شناخته شده است و در واقع نخستین علامتی است که نشان می دهد اختلالی در بدن رخ داده است.
بنا به مطالعات صورت گرفته، حدود 23 درصد افراد مبتلا به بیماری سیروز کبدی، التهاب و قرمزی کف دست را تجربه کرده اند. اگر چه همچنین در حالت مشابه این علامت تحت عواملی چون اختلالات ژنتیکی نادر که بدن میزان مس زیادی تولید می کند و نیز در مواردی که اختلال عملکرد متابولیسم آهن بدن وجود دارد، با بالا رفتن میزان آهن بدن نیز بروز می یابد.
هنگامی که فرد دچار حالت اریتم و التهاب پوست دست شده، در واقع کف هر دو دست بیمار و به ویژه در قسمت زیر انگشتان، به حالت التهاب و قرمزی در می آید، البته در برخی موارد خود انگشت ها دچار التهاب می شوند و فرد احساس داغی و تا حدی سوزش در این قسمت ها می کند و در عین حال احساس درد وجود ندارد.
در واقع میزان شدت این التهاب و قرمزی منوط است به شدت میزان علائم بیماری.
میزان اهمیت توجه به سلامت دست ها و کبد
کارشناسان بر این باورند که دقت به سلامت دست ها یکی از بهترین مشخصه های ظاهری در تشخیص بیماری های تهدید کننده کبدی است. در واقع این التهاب و قرمزی مربوط است به اتساع و گشادی مویرگ های خونی و هر چقدر این میزان درجه التهاب بیشتر باشد، ( البته در صورت وجود بیماری) دلیل شدت هر گونه بیماری پایه است.
طی انجام تحقیقاتی، برخی افراد که دچار حالت شدید التهاب و قرمزی کف دست بودند، اظهار داشتند که این التهاب و قرمزی دستهای شان منوط است به عواملی چون میزان دما، قرار گرفتن در شرایط احساسی، فشار دادن دست ها و یا قرار گرفتن بازو ها در جهت بالا که البته باید گفت این گونه عوامل موجب بروز التهاب خیلی شدید نمی شوند.
دلایل دیگر التهاب کف دست
التهاب کف دست می تواند علامت ابتلا به دیگر بیماری های تهدیدکننده نیز باشد. علاوه بر اینکه التهاب کف دست می تواند نشانه وجود بیماری های کبدی باشد ، باید گفت این علامت می تواند نشانه ابتلا به دیگر بیماری های تهدیدکننده نیز باشد.
به عنوان مثال در حدود 60 درصد افراد مبتلا به روماتیسم و التهابات مفصلی و در حدود 18 درصد افراد مبتلا به بیماری های تیروئید، چنین علامتی را تجربه کرده اند. همچنین بنا به گفته تحقیقات پزشکی التهاب کف دست در مورد 30 درصد خانم های باردار به دلیل تغییرات عروقی و هورمونی بدن بروز یافته بود.
کبد یکی از مهمترین اندامهای درونی بدن و تقریبا به اندازه توپ فوتبال است که درست زیر قفسهسینه سمت راست شکم قرار گرفته است. کبد وظیفه هضم غذا و دفع مواد سمی و زاید از بدن را برعهده دارد.
بیماری های کبدی میتوانند ارثی و ژنتیکی باشند، به این معنا که فرد با آنها متولد شده است. البته عوامل مختلف دیگری هم مثل ویروس، مصرف الکل و چاقی میتوانند در بروز انواع بیماریهای کبدی و آسیب کبدی نقش داشته باشند.
بعد از ابتلا به بیماری بهمرور زمان، شرایطی که به کبد آسیب میزنند وخیمتر شده و موجب زخم کبد و سیروز کبدی میگردند. در نتیجه کبد از کار میافتد و ممکن است خطر مرگ را برای بیمار بهدنبال داشته باشد. اما با تشخیص و درمان زودهنگام میتوان روند از کار افتادن کبد را متوقف نمود.
برای تشخیص و درمان بیماریهای کبد باید به متخصص گوارش و فوق تخصص کبد مراجعه کنید. در دکترتو میتوانید با بهترین دکتر گوارش و کبد در شهر خود آشنا شوید و بهصورت اینترنتی برای دریافت نوبت اقدام کنید. علاوهبراین میتوانید از خدمات مشاوره آنلاین و تلفنی دکترتو استفاده کنید.
وظیفه کبد چیست؟
کبد سنگینترین عضو بدن با وزن بین ۱.۷ تا ۳ کیلوگرم است که در سمت راست بدن قرار گرفته و رنگی صورتی تا قهوهای دارد. این عضو رتبه دوم بزرگترین عضو بدن را پس از پوست به خود اختصاص داده و بزرگترین اندام داخلی بدن بهشمار میآید.
اگر برایتان سؤال است که کبد در کجا قرار دارد باید بگوییم این اندام بومرنگشکل در سمت راست معده، سمت راست و فوقانی شکم و زیر دیافراگم قرار گرفته است.
نحوه کارکرد کبد چیست؟
این اندام مواد سمی را از خون دفع کرده، میزان قند خون سالم را حفظ و انعقاد خون را تنظیم میکند. کبد یکی از اندامهای اصلی و ضروری بدن به شمار میرود که علاوهبر موارد گفتهشده، بیش از ۵۰۰ وظیفه حیاتی در بدن دارد. در ادامه برخی از مهمترین وظایف و کارکردهای مهم کبد را آوردهایم:
تولید آلبومین: آلبومین پروتئینی است که مانع از نفوذ مایعات موجود در جریان خون به بافتهای اطراف میشود. علاوه بر آن هورمونها، ویتامینها و آنزیمهای کل بدن را جابهجا میکند.
تولید صفرا: صفرا مایعی حیاتی برای گوارش و جذب چربیها در روده کوچک محسوب میشود.
تصفیه خون: همه جریان خونی که از شکم و رودهها خارج میشوند، از کبد عبور میکنند. به این ترتیب مواد سمی، فراوردههای جانبی و سایر مواد مضر را از بدن دفع میکند.
تنظیم آمینواسیدها: تولید پروتئینها به اسیدآمینهها بستگی دارد. وظیفه کبد این است که مطمئن شود میزان آمینواسید خون به اندازه کافی باشد.
تنظیم انعقاد خون: عوامل انعقاد خون از طریق ویتامین K تولید میشوند و صرفا با کمک مایع صفرایی جذب میشود که کبد تولید میکند.
مقاومت در برابر عفونتها: کبد بهعنوان بخشی از فرایند فیلترینگ و تصفیه، باکتریها را از جریان خون دفع میکند.
ذخیرهسازی ویتامین و مواد معدنی: کبد مقادیر زیادی ویتامین آ، دی، ای، کا و ب ۱۲، آهن و مس را ذخیره میکند.
فراوری گلوکز: کبد، گلوکز اضافی (قند) را از جریان خون دفع کرده و آن را بهعنوان گلیکوژن ذخیره میکند. در صورت نیاز کبد میتواند دوباره گلیکوژن را به گلوکز تبدیل کند./بهداشت نیوز