آب برنج چه خواصی دارد که به خوردن آن تاکید می کنند!!
فیبر موجود در آب برنج از بروز یبوست جلوگیری میکند؛ نشاسته برنج نیز موجب رشد باکتریهای مفیده معده شده و احتمال بروز یبوست را به حداقل میرساند.
وقتی دانههای برنج را پس از پختن آن در آب زیاد در دست فشار دهید، به کانجی یا همان آب برنج دست خواهید یافت. این آب خواص دارویی و بهداشتی متعددی دارد. بسیاری از افراد برای درمان اختلالات پوستی خود از آب برنج استفاده میکنند. در ادامه چند نمونه از مزایای درمانی آب برنج معرفی شدهاند.
فیبر موجود در آب برنج از بروز یبوست جلوگیری میکند؛ نشاسته برنج نیز موجب رشد باکتریهای مفیده معده شده و احتمال بروز یبوست را به حداقل میرساند.
اسهال:
آب برنج یکی از بهترین داروهای موجود برای درمان اسهال در نوزادان است. آب برنج به تنظیم حرکات روده در نوزادان کمک میکند. اسهال باعث میشود که بخش زیادی از آب بدن هدر برود؛ آب برنج به بازیابی آب از دست رفته کمک میکند.
عفونتهای ویروسی:
استفراغ و از دست رفتن آب بدن از علائم رایج عفونتهای ویروسی هستند. آب برنج نه تنها از هدررفت آب بدن جلوگیری میکند، بلکه مواد مغذی مورد نیاز بدن را در این شرایط تامین میکند تا بیمار سریعتر بهبود یابد.
سفت شدن پوست:
آب برنج با کاهش منافذ پوستی باعث درخشندگی و شفافیت بیشتر پوست شما میشود. آب برنج خواص پاککنندگی قابل توجهی دارد؛ از این رو، به عنوان یک تونر یا شوینده صورت مورد استفاده قرار میگیرد. مصرف منظم آب برنج باعث سفت شدن پوست میشود و شما را جوانتر جلوه میدهد.
اگزما:
نشاسته موجود در آب برنج شناخته موجب کاهش علائم اگزما میشود. یک پارچه تمیز بردارید و آن را به آب برنجی که از قبل در یخچال گذاشته بودید آغشته کنید. سپس پارچه را به مدت چند دقیقه بر روی صورت بگذارید. خواهید دید که احساس خارش و ناراحتیهای پوستی سریعا برطرف میشوند.
انتظار میرود هند، بزرگترین صادرکننده برنج جهان، محدودیتهای صادرات خود را تا سال آینده میلادی حفظ کند، اقدامی که احتمالاً غلات را در بالاترین سطح قیمت خود از زمان بحران غذایی در سال ۲۰۰۸ نگه میدارد.
قیمتهای پایینتر و ذخایر فراوان به این کشور کمک کرده است که در دهه گذشته به یکی از برترین صادرکنندگان جهانی تبدیل شود که به تازگی تقریباً ۴۰ درصد از کل کالا را به خود اختصاص داده است. کشورهای آفریقایی مانند بنین و سنگال در میان خریداران بزرگ برنج قرار دارند.
دولت هند بارها محدودیتهای محمولههای صادراتی را تشدید کرده است تا از افزایش قیمتهای داخلی جلوگیری و از مصرفکنندگان محافظت کند.
این کشور عوارض صادراتی و حداقل قیمت ها را اعمال کرده است، در حالی که انواع برنج سفید شکسته و غیر باسماتی قابل صادرات نیست. قیمت ها در ماه اوت (مرداد) به بالاترین حد خود در ۱۵ سال اخیر رسید و خریداران که از آسیبپذیرترین کشورهای واردکننده بودند از خرید جدید خودداری کردند و برخی به دنبال معافیت از این محدودیت بودند.
بر اساس گزارش سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد، در ماه اکتبر (مهر/ آبان)، بهای برنج همچنان ۲۴ درصد از سال گذشته بیشتر بود.
ورود پدیده آب وهوایی ال نینو، که معمولاً محصولات زراعی در سراسر آسیا را نابود می کند، ممکن است بازار جهانی برنج را بیشتر محدود کند، به ویژه اکنون که ذخایر جهانی به سمت سومین کاهش متوالی سالانه پیش می رود.
دولت تایلند گفته است که تولید برنج در دومین صادرکنندهاین دانه به دلیل آب و هوای خشک احتمالاً ۶ درصد در سال ۲۰۲۳-۲۰۲۴ کاهش خواهد یافت.
اطمینان از در دسترس بودن منابع برای حمایت از برنامه غذای رایگان هند که بیش از ۸۰۰ میلیون نفر از آن سود می برند، اولویت اصلی دولت این کشور است.
از آنجایی که هزینه های مواد غذایی همچنان در حال افزایش است، کمک ها اهمیت بیشتری پیدا می کنند. بر اساس داده های جمع آوری شده توسط وزارت غذای هند، قیمت خرده فروشی برنج در دهلی نو ۱۸ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است، در حالی که گندم ۱۱ درصد گران تر است.
سیاست این کشور ممکن است در نهایت به نفع مصرفکنندگانی باشد که در پرجمعیتترین کشور جهان با کمبود نقدینگی مواجه هستند اما این موضوع برای جمعیتهای آسیبپذیر در سایر نقاط آفریقا و آسیا خطر آفرین است.
برنج (به انگلیسی: Rice) یکی از مهمترین غلات و اقلام غذایی جهان است. نیمی از جمعیت جهان، به برنج بهعنوان یک غذای اصلی وابسته هستند. هماکنون رقمهای مختلف برنج در جهان وجود دارد، اما اینها در دو گونه زیستی کلی جای میگیرند.[۱] گونههای اصلی برنج، شامل برنج آسیایی (نام علمی: Oryza sativa) و برنج آفریقایی (نام علمی: Oryza glaberrima) هستند. گونههای برنج وحشی نیز عموماً در سردههای Zizania و Porteresia، طبقهبندی شدهاند.[۲] برنج، پس از نیشکر و ذرت، سومین محصول کشاورزی از نظر میزان تولید در جهان است.[۳]
در فارسی، برنج پخته اگر با حبوبات و سبزیجات و مخلفات آمیخته شده باشد پلو نامیده میشود؛ ولی اگر به صورت تنها یا در کنار خورشِت یا کباب یا گوشت به کار رود چلو خوانده میشود.[۴]
پیشینه
شواهد پیدایشی نشان میدهد که برنج در ۸۰۰۰–۱۳۰۰۰ سال پیش در دره رودخانه پرل چین سرچشمه گرفتهاست. پیشتر، استادان باستانشناسی حدس میزدند که برنج در دره رودخانه یانگتسه در چین اهلی شده باشد. برنج از آسیای شرقی، به مناطق جنوبیتر و جنوب آسیا گسترش یافت. برنج توسط استعمارگران اروپایی از آسیای غربی به اروپا و قاره آمریکا معرفی شد./صدآنلاین