قیمت دلار | قیمت دلار امروز در بازار

قیمت دلار امروز همه را غافلگیر کرد | قیمت دلار به چند رسید؟

قیمت دلار، یورو، پوند و سایر ارز‌ها امروز سه‌شنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۲ را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. لازم به ذکر است که این نرخ‌ها قیمت بازار آزاد است (بجز دلار که نرخ بازار مبادله ارزی است) و با نرخ ارز سهمیه‌ای متفاوت است.

قیمت دلار امروز همه را غافلگیر کرد | قیمت دلار به چند رسید؟
کدخبر : 21925
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

قیمت دلار با پیش بینی های وحشتناکی مواجه شده است. متوسط هفتگی  قیمت دلار که در حال افزایش است با این مساله مواجه شده که در آینده نزدیک ممکن است قیمت بالاتری به خود بگیرد.طبیعتا افزایش قیمت دلار تاثیرمستقیم بر بازار  خواهد داشت.مسئولان مربوطه حتما باید مقابل افزایش قیمت دلار بایستند. در ادامه قیمت دلار در بازار امروز را مشاهده می کنید.

قیمت دلار

بروزرسانی قیمت ارزها: سه‌شنبه 21 آذر - 10:05

ارز

قیمت (ریال)

دلار 505,260

یورو 545,770

درهم امارات 138,290

پوند انگلیس 636,130

لیر ترکیه 17,500

فرانک سوئیس 578,000

یوان چین 71,400

ین ژاپن 351,380

وون کره جنوبی 380

دلار کانادا 371,800

دلار استرالیا 333,100

دلار نیوزیلند 311,600

دلار سنگاپور 378,300

روپیه هند 6,070

روپیه پاکستان 1,782

دینار عراق 386

لیر سوریه 201

افغانی 7,260

کرون دانمارک 73,200

کرون سوئد 48,600

کرون نروژ 46,500

ریال عربستان 135,060

ریال قطر 139,100

ریال عمان 1,319,000

دینار کویت 1,643,800

دینار بحرین 1,352,100

رینگیت مالزی 108,400

بات تایلند 14,420

دلار هنگ کنگ 64,800

روبل روسیه 5,490

منات آذربایجان 297,600

درام ارمنستان 1,260

لاری گرجستان 191,400

سوم قرقیزستان 5,660

سامانی تاجیکستان 46,800

منات ترکمنستان 151,000

پیش بینی قیمت دلار 21 آذر 1402

قیمت دلار دیروز بدون تغییر باقی ماند. در حالی که اسکناس دلار در انتهای کانال ۵۰ هزار تومانی منجمد شده است، قیمت دلار و سایر ارزهای اصلی در مرکز مبادلات طلا و ارز در حال افزایش است. به نظر می رسد سیاست گذاران قصد دارند با فریز کردن ارز بازار آزاد و افزایش قیمت ها در مرکز مبادلات ارزی، دلار را تک نرخی کنند.

به گزارش ایران تحلیل، روز گذشته قیمت دلار ۵۰ هزار و ۴۰۰ تومان معامله می شد. این اسکناس در روندی خنثی با اقدامات و فشارهای سیاست گذار حرکت می کند. اگرچه در روزهای اخیر تقاضا از عرضه بیشتر شده است، اما معامله گران بازار دلار و طلا را جذاب نمی دانند و سایر بازارها برای آنها جذابیت بیشتری دارد. آنها به بی حرکتی بازار ارز و کاهش مداوم قیمت طلا و سکه اشاره می کنند و معتقدند مردم زمانی برای خرید وارد بازارهای مالی می شوند که بازار روند صعودی داشته باشد. به گفته کارشناسان، ریتم های ثابت و تخفیف های محدود باعث تشویق خرید و فروش نمی شود.

اقتصاددانان فریز ارز را پیشروی روند شارپ در قیمت دلار می دانند. آنها می گویند بازارساز با تزریق دلار و اخبار همزمان سعی در شکستن قیمت دارد. این در حالی است که سیاست تثبیت ارز در شرایط تحریم و در نظر گرفتن شرایطی که مفروضات کلان اقتصادی را پیش فرض می گیرد، به هیچ وجه عقلانی و منطقی نیست.

دیروز قیمت دلار در بازارهای همسایه روند ثابتی را نشان نداد. قیمت دلار هرات با ۶۰ تومان کاهش ۵۰ هزار و ۱۷۰ تومان معامله شد. دلار سلیمانیه ۷۰ تومان کاهش یافت و با قیمت ۵۰ هزار و ۳۷۰ تومان معامله شد.

قیمتش متفاوته

دیروز بیستم آذر در مرکز مبادلات ارز و طلای ایران، اسکناس دلار با قیمت ۴۲ هزار و ۶۱۵ تومان و ۱۰۲ تومان افزایش عرضه شد. حواله های دلاری نیز ۹۳ تومان افزایش یافت و ۳۸ هزار و ۷۴۱ تومان فروخته شد. قیمت نیم دلار نیز مانند هفته های گذشته روی ۲۸۵۰۰ تومان ثابت ماند.

قیمت ارز موثر

دیروز قیمت اسکناس یورو با قیمت ۵۴ هزار و ۵۷۷ تومان معامله شد. در مرکز مبادلات طلا و ارز اسکناس یورو با ۱۱۲ تومان افزایش به ۴۵ هزار و ۸۸۵ تومان رسید. حواله های یورو نیز با ۱۰۳ تومان افزایش به ۴۱ هزار و ۷۱۴ تومان رسید.

حرکات ثابت دلار در نیمه اول کانال ۵۰ هزارتومان حالا دیگر تقریبا این اطمینان را حاصل کرده که قرار است تا پایان سال افزایشی در قیمت آن نداشته باشیم. این بازار از ابتدای پاییز سیگنال‌های منفی بسیاری را از سر گذرانده از جمله باقی ماندن ایران در لیست سیاه اف‌ ای تی اف، جنگ غزه و اسرائیل و بحث‌های پیرامون غروب برجام.

اما واکنش دلار به هر کدام از این اخبار از ۵۳ هزار تومان فراتر نرفت. حالا تنها نیروی محرک این بازار در ۳ ماه باقیمانده سال افزایش تقاضای ارز برای واردات است. از همین رو طبق پیش‌بینی بسیاری از فعالان بازار، قیمت دلار در این مدت افزایش خواهد یافت. در مقابل گروهی نیز باور دارند که دولت با افزایش درآمد‌های نفتی از این پیک نیز عبور خواهد کرد.

از همه این‌ها گذشته، با داغ شدن بحث‌های فساد ارزی ناشی از چند نرخی بودن ارز در کشور باز هم صحبت‌هایی مبنی بر حرکت به سمت نظام تک نرخی بالا گرفته است؛ تصمیمی که اگرچه خوب است، اما به باور «کامران ندری» اقتصاددان بعید است که دولت این ظرفیت را در شرایط فعلی داشته باشد تا بتواند همه ابعاد این موضوع را در نظر بگیرد.

نظام ارزی ایران ۷ نرخی است

به گزارش اقتصاد ۲۴ رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس از ۷ نرخی بودن نظام از ایران خبر داده که در بازار رسمی ارز حواله و اسکناس از ۴۲۰۰ تومان تا ۴۲ هزار و ۵۰۰ تومان تنوع دارد.

در روز‌های اخیرعلی روحانی، معاون سیاست گذاری اقتصادی وزیر امور اقتصاد و دارایی نیز ناترازی‌های ارزی و وقوع فساد‌های ارزی را ناشی از چندگانگی نرخ‌ها دانسته و درباره تک نرخی شدن ارز گفته است سیاست اعلام شده دولت این است که مرجعیت در نظام ارزی باید به مبادله ارز و طلای بانک مرکزی انتقال یابد. او البته یادآور شده که این تصمیم نیازمند دوره گذار است.

کامران ندری در گفتگو با اقتصاد ۲۴ به واکاوی زمینه‌های لازم برای این هدف پرداخته و می‌گوید: حرکت از نظام چند نرخی به سمت نظام تک نرخی شدنی است، ولی تبعات سیاسی و خاص خودش را هم دارد و مهم است که نهاد سیاست‌گذار بداند این تبعات را بر می‌تابد یا خیر. از منظر اصول علم اقتصاد درست این است که به سمت نظام تک نرخی حرکت کنیم که در آن نرخ ارز به صورت رقابتی و مکانیزم عرضه و تقاضا در اقتصاد تعیین می‌شود. دلیلی ندارد که ما نتوانیم به این سمت برویم. منتها فشار‌های سیاسی در اقتصاد وجود دارد و می‌توان گفت این در اصل یک تصمیم سیاسی است تا یک تصمیم اقتصادی.

به گفته او این تصمیم از آن جهت سیاسی قلمداد می‌شود که با وجود دستمزد‌های اسمی پایین و سرکوب شده، برای واردات کالا‌های اساسی از ارز ۵۰ هزار تومانی استفاده کنیم و با جهش قیمت با ناآرامی‌های اجتماعی روبه‌رو شویم.

چقدر تا تک نرخی شدن ارز فاصله داریم؟

کامران ندری در پاسخ به این سوال که دولت چقدر آماده حرکت به سمت تک نرخی شدن ارز است؟ می‌گوید: همه چیز به توان حرفه‌ای، تخصصی، کارشناسی و اجرایی دولت بازمی‌گردد. ما به لحاظ اقتصادی و سیاسی خیلی با این هدف فاصله داریم. فکر نمی‌کنم به همین راحتی بتوان نگاه کرد. به طور مثال برای چنین هدفی نمی‌توان این را جدای از حقوق و دستمزد‌ها دید یا جدای از سیاست‌های تجاری و... این یک پکیج است. با در نظر گرفتن همه جوانب این تصمیم باید گرفته شود؛ لذا گمان نمی‌رود در حال حاضر امکان پذیر باشد.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه