قیمت مرغ | قیمت مرغ امروز در بازار

قیمت مرغ امروز همه را نا امید کرد | قیمت مرغ امروز به چند رسید؟

بر اساس اخبار مختلف قیمت مرغ گرم کامل این روزها در مغازه‌ها افزایش یافته است.

قیمت مرغ امروز همه را نا امید کرد | قیمت مرغ امروز به چند رسید؟
کدخبر : 21927
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

 قیمت مرغ طی چند ماه گذشته افزایشی بود. قیمت مرغ در بازار با نوسان همراه است. قیمت مرغ پس از بین بردن جوجه های یک روزه روند صعودی به خود گرفت. قیمت مرغ به دلیل نبود نظارت موثر گران شد. قیمت مرغ امروز را در ادامه می خوانیم.

قیمت مرغ

 به نقل از آرمان ملی آنلاین، معاون بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران با اشاره به تلاش دست اندرکاران برای کنترل قیمت مرغ در بازار عنوان کرد که قیمت نهاده‌های تامین شده از بازار آزاد تاثیرات خود را بر روی محصول نهایی گذاشته و تا ۲ هفته نمی‌توان قیمت‌ها را کاهش داد.به گزارش ایسنا، قیمت مرغ گرم کامل این روزها در مغازه‌ها افزایش یافته است. افزایش قیمتی که کارشناسان و دست‌اندرکاران صنعت طیور علت آن را افزایش هزینه‌های تولید و عدم تامین به موقع نهاده‌های مورد نیاز مرغداری‌ها عنوان می‌کنند.

چرا مرغ گران شد

در این راستا بهنام نیک منش – معاون بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران – نیز علت افزایش قیمت مرغ را عدم توزیع به‌موقع نهاده‌های دامی با قیمت مصوب توسط وزارت صمت عنوان کرد و افزود که مرغداران برای تامین نهاده‌های دامی به بازار آزاد روی آوردند که این امر منجر به تاثیر زیادی در افزایش قیمت‌ها از زنجیره تولید تا توزیع شد.معاون بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران که در یک برنامه رادیویی صحبت می‌کرد با اشاره به تلاش دست اندرکاران برای کنترل قیمت مرغ در بازار عنوان کرد که قیمت نهاده‌های تامین شده از بازار آزاد تاثیرات خود را بر روی محصول نهایی گذاشته است و تا دو هفته نمی‌توان قیمت‌ها را کاهش داد.وی همچنین اعلام کرد که همه دست اندرکاران در تلاش هستند با تامین و توزیع به‌هنگام نهاده‌های دامی با قیمت مصوب و تعیین شده برای مصرف‌کننده، افزایش قیمت‌ها را مهار کرده و روند کاهشی را نیز اعمال کنند.بنا بر گفته نیک منش نظارت در سطح بازار و خرده فروشی توسط اتاق اصناف انجام می‌شود، اما با توجه به روند افزایشی قیمت نهاده‌ها و همه زنجیره این محصول نمی‌توان قیمت ها را کاهش داد.

قیمت مرغ در چند روز گذشته به کیلویی 96 هزار تومان رسیده این در حالی است که نرخ مصوب دولت 75 هزار تومان است و فروشندگان 20 کیلوگرم در هر کیلو گرانتر می‌فروشند.

حبیب اسدالله نژاد ،کارشناس صنعت طیور، «مشکلات توزیع و گرانی نهاده» را عامل گران شدن مرغ در چند روز اخیر عنوان کرده و می‌گوید که قیمت مصوب هر کیلو سویا از ۱۶ هزار و ۳۰۰ تومان سه ماه پیش به ۲۰ هزار و ۹۰۰ تومان رسیده با این حال به همین قیمت هم تامین به موقع انجام نمی شود و مرغداران مجبورند از بازار آزاد با قیمت‌ هر کیلو ۳۵ هزار تومان خریداری کنند.

وی با بیان اینکه قیمت مصوب جوجه یکروزه ۱۵ هزار و ۹۰۰ تومان است بیان کرد تولیدکنندگان آن را با قیمت‌های ۲۷ هزار تومان خریداری می‌کنند.

 نوسان قیمت مرغ در ماه‌ها و سالهای گذشته وجود داشته و معمولا رفت و برگشت دارد، آخرین بار قیمت مرغ به همین قیمت فعلی رسید و دوباره به نرخ مصوب برگشت.

سالانه حدود 15 میلیون خوراک دام، 70 درصد نیاز دام و طیور کشور، از واردات تامین می شود، نوسان در واردات، قیمت نهاده که 70 درصد هزینه مرغ را شامل می شود، بالا می‌برد.

یک مقام آگاه با اشاره به اینکه در آبان ماه 130 میلیون قطعه جوجه ریزی انجام شده بیان کرد که مرغ کامل در دو سه هفته آینده وارد بازار خواهد شد و این میزان جوجه ریزی نیاز کشور را تامین می‌کند.

عباس عبدی در یادداشتی با عنوان«ریشه درخت زقُّوم» نوشت:

درخت زقوم در قعر جهنم، در ادبیات قرآنی مشهور است و زقُّوم میوه بسیار تلخ و سوزان آن، خوراک اهل جهنم است. شاید بتوان گفت که شباهت فساد به درخت زقوم برای اهل این دنیا معقول باشد و باید از چیزی به نام درخت فساد نام ببریم. درختی که میوه آن «فاسد» است، میوه‌ای که بدون درخت وجود ندارد. درختی که ریشه، تنه، ساقه و شاخ و برگ دارد. مبارزه با این درخت از طریق نابودی برخی از میوه‌های تلخ آن یا همان افراد مفسد، یا قطع برخی از شاخه‌های کوچک نتیجه‌بخش نیست و شاید هرس کردن موجب پربارتر شدنش شود.

باید ریشه، تنه و شاخه‌های اصلی را نشانه رفت. قطع کردن سرهای اژدهای فساد، مستلزم زدن ریشه و تنه است و نچیدن میوه آن. می‌کوشم تا در چند یادداشت توضیح دهم که کم‌اهمیت‌ترین بخش مبارزه با فساد تاکید بر حذف عوامل فردی و فاسد، یا میوه‌های این درخت است. علل اصلی فساد را باید در سیاست‌های اقتصادی و اداری جست‌وجو کرد که امکان ارتکاب فساد را فراهم می‌کند. مهم‌ترین آنها قیمت‌گذاری است. قیمت‌گذاری یعنی اینکه برخی کالاها را به قیمتی می‌دهند که از قیمت بازار کمتر است، چون اگر مساوی با قیمت بازار باشد که قیمت‌گذاری نیست، به ویژه که قیمت بازار شناور است و لزوما ثابت نیست و اگر هم بیشتر از بازار باشد که کسی متقاضی خرید آن نیست. به محض اینکه کالایی را قیمت‌گذاری کردیم، افراد زیادی دنبال خریدن آن می‌روند و چون به اندازه همه متقاضیان وجود ندارد، بدون تردید عامل فساد وارد ماجرا می‌شود. این فساد از چند طریق اثر مخرب دارد؛ اول از طریق زد و بند و تخریب نظام اداری و کسب پول‌های بادآورده.

دوم از طریق تغییر ارزش واقعی عوامل تولید که سبب گران شدن هزینه کالای تولیدی یا وارداتی می‌شود. سوم هم از طریق ورود افراد فاسد به چرخه اقتصاد و مدیریت، که موجب حذف نسبی کارشناسان و اتلاف منابع و ناکارآمدی اقتصاد می‌شود.

قیمت‌گذاری قاعده فراگیر اقتصاد ایران است که متاسفانه در این دولت تشدید شده است. قیمت ارز، قیمت پول، قیمت انرژی و قیمت خودرو، حتی قیمت نان، همگی فسادآفرین است. درباره قیمت پول که همان نرخ وام و تسهیلات باشد جداگانه مطلبی را نوشته‌ام که منتشر خواهم کرد. چند روز پیش رفتم مرغ بخرم دیدم نوشته کیلویی ۷۷ هزار تومان، ولی ۹۸ هزار تومان می‌فروخت. گفت ما خودمان گران‌تر از ۷۷ می‌خریم، ولی مجبوریم روی تابلو همین را بنویسم. این نتیجه قیمت‌گذاری در سطح خرده‌فروشی. فساد چای دبش هم شیوه قیمت‌گذاری ارزی در سطح واردکننده است. هنگامی که ارز ۲۸۵۰۰ می‌گیرید، برای شما صرف می‌کند که جنس را گران‌تر بیاورید، البته با زد و بند. جنسی را که هزار دلار می‌توان وارد کرد، ۱۵۰۰ دلار وارد می‌کنید و ۵۰۰ دلار آن را در خارج نگهداری می‌کنید و برای فرار سرمایه به کسی که در داخل است می‌فروشید البته به قیمت آزاد و سود کلان و مفتی می‌برید. بعد هم کالای وارداتی را براساس رقم اعلام شده به گمرک گران‌تر می‌فروشید و چندجانبه سود می‌برید. همه اینها از جیب مردم می‌رود. خب در این ساختار کسی که فاسد نباشد، بازنده است. مسوول اصلی فساد مقررات و نیز سیاست‌گذاران است.

از سوی دیگر قیمت‌گذاری سوخت موجب می‌شود که خودروی بی‌کیفیت تولید شود، مصرف سوخت بالا رود، قاچاق هم می‌شود، پالایشگاه بنزین بی‌کیفیت تولید می‌کند. چاره‌ای جز خرید آن ندارید. می‌خواهی بخر، نمی‌خواهی نخر. سپس ناترازی انرژی به وجود می‌آید. با سیاست منع واردات خودرو به نام دفاع از تولید ملی، صنعت خودرو را نابود می‌کنیم، خودروی داخلی کم‌کیفیت را بسیار گران‌تر از نرخ‌های جهانی به مردم می‌فروشیم، تصادفات و مرگ و میر بالاتر می‌روند. آلودگی هوا سر به فلک می‌زند. فروشنده را بر مشتری حاکم می‌کنیم، درحالی که در یک جامعه سالم، خریدار دست بالا را دارد. عزت نفس مردم را از میان می‌بریم. اینها نتایج فرعی سیاست‌های فسادزا است که وجودشان برای جامعه ما عادی شده است.

در این ساختار فساد از پنجره کارهای خیریه و سیاست وارد می‌شود. بخش مهمی از کمک‌های مثلا مردمی به برخی از ستادهای سیاسی از طریق همین افراد رانت‌خوار است. در مناقصات دستکاری می‌کنیم، قیمت پروژه‌ها بعضا تا چند برابر رقم واقعی تمام می‌شود. پیمانکاران شهری و غیرشهری باید به حساب‌های انتخاباتی پول واریز کنند. امور خیریه پوششی برای پولشویی و فساد می‌شوند. در همه جای دنیا بانک‌ها دنبال وام‌گیرنده هستند تا وام به او بدهند، در ایران نمایندگان نامه می‌نویسند تا به افراد وام دهند و وام‌گیرنده طرفدار آقای نماینده شود. فساد حتی در وام ازدواج دیده می‌شود. پس از گرفتن وام، طلاق می‌گیرند. ابعاد فساد فقط مالی نیست، ابعاد اجتماعی و فرهنگی و اخلاقی آن خیلی بیشتر است. در قسمت بعد به تنه درخت فساد اشاره می‌کنم.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه