حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
حقوق بازنشستگان این افراد همسان سازی می شود | حقوق بازنشستگان کدام افراد افزایش می یابد؟
حقوق بازنشستگان این افراد همسان سازی می شود | حقوق بازنشستگان کدام افراد افزایش می یابد؟
با توجه به روال هر سال حقوق بازنشستگان اوایل سال جدید کمی افزایش می یابد. حقوق بازنشستگان همانند سایر حقوق به صورت ماهانه پرداخت می شود. مجلس با افزایش حقوق بازنشستگان در سال 1402 موافقت کرده است و طبق خبر های اخیر به دست آمده درباره حقوق بازنشستگان و میزان افزایش آن مشخص شده است. اخبار منتشر شده از کمیسیون تلفیق حاکی از آن است که حقوق بازنشستگان بالاخره امسال افزایش و همسانسازی اجرایی خواهد شد.
به نقل از روزنو، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در خصوص موضوع متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی ن گفت: در پیشنهادات دولت موضوعاتی مطرح شده و باید سهم مجلس نیز در این خصوص دیده شود تا بتوان تصمیم گیری کرد.
چندی پیش نمایندگان مجلس با متناسبسازی حقوق بازنشستگان در طول اجرای برنامه هفتم موافقت کردند. قرار است حقوق بازنشستگان به ۹۰درصد حقوق و فوقالعادههای مستمر مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز برسد. برای عدالت در پرداخت حقوق بازنشستگان و نیز متناسبسازی حقوق آنها طبق هدف عنوان شده دولت مکلف است تا پایان سال سوم برنامه هفتم اقدام لازم را بهعمل آورد. این افزایش در سال اول معادل ۴۰درصد و در سالهای بعد هرکدام ۳۰درصد خواهد بود.
آییننامه اجرایی این بند به تصویب هیات وزیران میرسد. پیش از تصویب متناسبسازی حقوق بازنشستگان، داوود منظور، رئیس سازمان برنامهوبودجه اگرچه با افزایش حقوق بازنشستگان موافقت کرد، اما درعین حال از اختلاف میان دولت و مجلس برسر اجرا و ابهامات آن سخن گفت. او گفت: بهبود معیشت و متناسبسازی پرداختی بازنشستگان و شاغلان اتفاق نظر بین دولت و مجلس شورای اسلامی است، بنابراین دولت برهمین اساس در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ ضریب افزایش حقوق بازنشستگان را بالاتر از شاغلان تعیین کرده است. به گزارش «ایسنا»، وی با اشاره به مذاکرات کارشناسی در تلفیق برسر این موضوع گفت: اصل موضوع بر این است که مجلس و دولت در موضوع بهبود معیشت و متناسبسازی پرداختی بازنشستگان و شاغلان اتفاق نظر دارد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: از زمانی که موضوع همسانسازی و متناسب سازی حقوق بازنشستگان به میان آمده هر تعهدی که به موجب قانون بر دوش ما گذشته است انجام داده ایم و معتقدیم منابع متناسب سازی باید خارج از صندوق تأمین شود اما به تعهدات خود در قبال بازنشستگان عمل خواهیم کرد.
قیمت جدید گوشیهای سامسونگ، شیائومی و آیفون /قیمت ارزانترین و گرانترین گوشیهای محبوب بازار
میرهاشم موسوی شامگاه شنبه دوم دیماه ۱۴۰۲ در جریان بازدید از بیمارستان تامیناجتماعی شهید چمران ساوه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه تادیه بدهی به سازمان تامین اجتماعی یکی از رویکردهای دولت سیزدهم است اظهار کرد: در دو سال گذشته بالغ بر ۱۷۰ هزار میلیارد تومان از بدهی های دولت به سازمان تامین اجتماعی پرداخت شده و امسال نیز برای پرداخت ۷۰ هزار میلیارد تومان بدهی دولت در قالب واگذاری سهام به این سازمان هدفگذاری شده است. بر این اساس طی ۲.۵ سال گذشته مبلغ تادیه بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی مجموعا بالغ بر ۲۴۰ تا ۲۵۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود.
وی در ادامه با اشاره به دریافت سهام های خوب در این مدت گفت: واگذاری سهام پتروشیمی شازند در قالب تصفیه بدهی یکی از اقدامات بوده است که موجب ایجاد ارزش افزوده و تعهدات بین النسلی خواهد شد و در حوزه سرمایهگذاری ها بازدهی خوبی برای سازمان خواهد داشت.
وی بیان کرد: احکامی هم در برنامه هفتم برای تادیه بدهی دولت پیش بینی شده است که امیدواریم در پنج ساله برنامه هفتم مسیر واگذاری ها و تادیه بدهی دولت بیش از پیش ادامه داشته باشد.
وی با اشاره به سفر خود به ساوه نیز گفت: توسعه خدمات از برنامه های خدمت محور سازمان تامین اجتماعی است. خدمات مهم این سازمان شامل درمان رایگان که با حمایت دولت توسعه یافته است و در ساوه نیز در بخش های ویژه بیمارستان چمران با هزینه ای بالغ بر ۳۵ میلیارد تومان خدمات توسعه ای انجام شده است. همچنین هزار متر مربع زمین با اعتباری بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان برای احداث انبار دارویی واگذار شده که مراحل احداث پایانی را طی میکند و با تجهیز انبار دارویی این ظرفیت به بیمارستان افزوده خواهد شد.
موسوی افزود: احداث درمانگاه تخصصی و فوق تخصصی در مجاورت بیمارستان در زمینی به وسعت سه هزار و ۵۰۰ متر مربع در دستور کار است و با صرف اعتباری بالغ بر ۱۱۰ میلیارد تومان به یک مرکز درمانی فوق تخصصی تبدیل خواهد شد که هماکنون عملیات اجرایی آن پیشرفت ۳۰ درصدی دارد و قرار است تا آبانماه سال آینده به بهره برداری برسد.
وی همچنین گفت: تجهیز بیمارستان تأمین اجتماعی شهید چمران ساوه در قالب برنامه سطح بندی انجام خواهد شد و هم اکنون بروزترین دستگاه رادیولوژی و سی تی اسکن دیجیتال در این مرکز درمانی مستقر شده و با بکارگیری نیروی متخصص کیفی ترین خدمات به مردم ارائه خواهد شد. تلاش خواهیم کرد تا این مرکز درمانی در قالب برنامه سطح بندی و آمایش سرزمینی از دستگاه MRI هم برخوردار شود.
به نقل از اندیشه قرن، رضا فیضینژاد، با اشاره به اینکه نظام رتبهبندی معلمان به عنوان نظامی مستقل و ویژه معلمان نظام آموزش و پرورش در جز دو بند الف ماده ۶۳ قانون برنامه ششم توسعه لحاظ شده است، گفت: بنا بر تصویب ماده یک مصوبه مذکور و با هدف ارتقای فرآیند تعلیم و تربیت و توسعه طرح نظام شایستگی از ۳۱ شهریورماه سال ۱۴۰۰، این مصوبه تعیین و اجرایی شد.
وی با بیان اینکه با اجرای این قانون، معلمان براساس شاخصهای تعیین شده در رتبههای پنجگانه آموزشیار- معلم، مربی- معلم، استادیار- معلم، دانشیار-معلم و استاد-معلم در رتبه یک تا پنج قرار گرفتهاند، افزود: هرچند که قانون نظام رتبهبندی معلمان در سال ۱۴۰۰ مصوب شد، اما عملا احکام کارگزینی ذینفعان در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ توسط آموزش و پرورش صادر شد و به عبارتی در این مدت آموزش و پرورش هیچ حکمی برای معلمان صادر نکرد و پرداختی صورت نگرفت. حتی افرادی که بین شهریورماه سال ۱۴۰۰ تا پایان سال ۱۴۰۱ بازنشسته شدند، به دلیل اینکه حکم کارگزینی با اعمال رتبهبندی در زمان اشتغال برایشان از طرف آموزش و پرورش صادر نشده بود، پروندههایی که برای برقراری حقوق بازنشستگی برای آنها به مدیریتهای استانی صندوق ارسال شده بود، بدون لحاظ رتبهبندی بود اما درنهایت در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ احکام رتبهبندی معلمان اصلاح شد.
به گفته معاون فنی و امور بیمهای صندوق بازنشستگی کشوری و براساس اعلام رسمی آموزش و پرورش، ۶۲ هزار نفر در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بازنشسته شدند و از آنجایی که این قانون ویژه معلمان است و افرادی که در رسته اداری، مالی خدماتی یا اجتماعی فعالیت میکنند مشمول این قانون نیستند، در نهایت طی جمعبندی صورت گرفته ۵۰ هزار و ۵۰۰ نفر مشمول نظام رتبهبندی معلمان شدند.
فیضینژاد تاکید کرد: به طور کلی ۲۰۰۰ میلیارد تومان بار مالی ناشی از اجرای رتبهبندی معلمان است و به طور میانگین باید برای هر فرد ۳۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان معوقه پرداخت شود.
وی اعلام کرد که صندوق بازنشستگی کشوری قصد دارد با همکاری سازمان و برنامه بودجه و در صورت تامین اعتبار، تا پایان سال کلیه معوقات ناشی از رتبهبندی معلمان را پرداخت کند و طلب معلمان بابت رتبهبندی تسویه شود.
معاون فنی و امور بیمهای صندوق بازنشستگی کشوری با اشاره به اینکه صندوق بازنشستگی کشوری تا این مرحله ۳۴۵ میلیاردتومان به حساب معلمان واریز کرده است، گفت: به طور میانگین بابت معوقه سه ماهه مهر، آبان و آذرماه سال ۱۴۰۲ مبلغی معادل ۶ میلیون و ۶۴۵ هزار تومان به حساب مشمولان واریز شده است. پرداخت این مرحله از معوقات، ساعاتی پس از واریز حقوق آذرماه صورت گرفت و به معلمان نیز از طریق پیامک اعلام شد.
بنابر اظهارات فیضینژاد، همچنان برای تعدادی از معلمان حکم اصلاحی وجود دارد که آموزش و پرورش پس از بررسی اعتراضات مجدد، باید احکام آنها را اصلاح کند. صندوق بازنشستگی کشوری نیز مجددا برای این افراد احکام را اصلاح و مابهالتفاوت آن را براساس سه آیتم حق شغل، شاغل و فوقالعاده شغل محاسبه میکند که کف مبلغ آن از ۴۵ درصد حق شغل و شاغل و فوقالعاده شغل تا سقف ۹۰ درصد برای رتبه پنجم متفاوت است.
وی درخصوص پرداخت حقوق معلمان در سال ۱۴۰۳ با اعمال رتبهبندی نیز بیان کرد: بودجه سال ۱۴۰۳ با اعمال رتبهبندی دیده شده است و سال آینده با احکام جدید پرداختیها صورت میگیرد.