حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
حقوق بازنشستگان این افراد 37 میلیون است! | برای افزایش حقوق بازنشستگان چه باید کرد؟
بر اساس اعلام صندوق بازنشستگی کشوری، رتبه بندی جدید در حقوق بازنشستگی 50 هزار و 500 نفر از معلمان اعمال شده است.
با توجه به روال هر سال حقوق بازنشستگان اوایل سال جدید کمی افزایش می یابد. حقوق بازنشستگان همانند سایر حقوق به صورت ماهانه پرداخت می شود. مجلس با افزایش حقوق بازنشستگان در سال 1402 موافقت کرده است و طبق خبر های اخیر به دست آمده درباره حقوق بازنشستگان و میزان افزایش آن مشخص شده است. اخبار منتشر شده از کمیسیون تلفیق حاکی از آن است که حقوق بازنشستگان بالاخره امسال افزایش و همسانسازی اجرایی خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه قرن، صندوق بازنشستگی کشوری به تازگی اعلام کرد که ۵۰ هزار و ۵۰۰ نفر از بازنشستگان سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ مشمول نظام رتبهبندی معلمان شدند.
به طور کلی ۲۰۰۰ میلیارد تومان بار مالی ناشی از اجرای رتبهبندی معلمان است و به طور میانگین باید برای هر فرد ۳۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان معوقه پرداخت شود./ برنا
حقوق بازنشستگان متناسبسازی خواهد شد؟
به گزارش آرمان ملی آنلاین به نقل از ایلنا، آصفری، نماینده مجلس نوشت: دولت منابع دیگری مثل افزایش فروش نفت و همچنین درآمد دولت از محل مولدسازی اموال شرکتها و نهادها در چهارچوب طرح مولدسازی، منابع لازم برای متناسبسازی حقوق بازنشستگان را تامین کند.
افزایش حقوق بازنشستگان از محل اجرای متناسبسازی یکی از بحثهای بودجه سال ۱۴۰۳ است که نمایندگان مجلس نسبت به درنظر گرفته نشدن منابع آن در بودجه انتقاد داشتند. اما دولت در واکنش به این انتقاد، بحث افزایش ۱ درصدی مالیات بر ارزش افزوده را مطرح کرد تا منابع اجرای این طرح تامین شود، اما بخش قابل ملاحظهای از نمایندگان با این شیوه نیز مخالفت کردند.
محمدحسن آصفری (نماینده مردم اراک و عضو فراکسیون کارگری مجلس) در رابطه با این بحث دولت در بودجه ۱۴۰۳ اظهار کرد: ما به طور جدی با افزایش حقوق بازنشستگان از طریق اجرای متناسبسازی با افزایش مالیات بر ارزش افزوده مخالف هستیم زیرا این روش به افزایش تورم خواهد انجامید.
وی با بیان اینکه «این درست نیست که ما با افزایش مالیات بر ارزش افزوده مثلا ۱۰۰ هزار تومان به هزینههای زندگی کارگر و بازنشسته اضافه کنیم تا مثلا ۲۰ هزار تومان به دریافتی آنان اضافه کنیم» تصریح کرد: افزایش حقوق بازنشستگان و اجرای متناسبسازی نباید بهانهای برای افزایش فشار تورمی به معیشت مردم شود و بخش عمده نمایندگان مجلس با آن مخالف هستند زیرا نوعی نقض غرض در آن وجود میآید. دولت باید منابع دیگری به جز مالیات را که از سفره مردم است، برای اجرای طرح متناسبسازی حقوق بازنشستگان در نظر بگیرد.
عضو فراکسیون کارگری ادامه داد: ما معتقدیم دولت میتواند به جای فشار مالیاتی به مردم، و به ویژه اقشار فرودست، از منابع دیگر غیرمالیاتی مثل افزایش فروش نفت و همچنین درآمد دولت از محل مولدسازی اموال شرکتها و نهادها در چهارچوب طرح مولدسازی، منابع لازم برای متناسبسازی حقوق بازنشستگان را تامین کند.
در راستای ارائه خدمات رفاهی به بازنشستگان دولت اقدام به واریز هدیه نقدی ۳ میلیونی در حساب حقوق بازنشستگان کرده است.یکی از عوامل مهم در تعیین حقوق بازنشستگان، سابقه کاری آنهاست. سالهای کاری فرد در سازمان یا شرکتی که در آن کار میکرده است، به عنوان یک شاخص مهم برای محاسبه حقوق بازنشستگی استفاده میشود. در ایران، برای محاسبه حقوق بازنشستگان از یک فرمول استاندارد استفاده میشود که نرخی از حقوق ماهانه و سابقه کار را در نظر میگیرد.
عاون فنی و امور بیمهای صندوق بازنشستگی کشوری اعلام کرد در صورت تصویب برنامه هفتم برای اجرای متناسبسازی حقوق بازنشستگان با شاغلان، در سال اول به ۴۸ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است.
رضا فیضینژاد در این باره اظهار کرد: باتوجه به پیگیرهای انجام شده در برنامه هفتم توسعه، اگر موضوع متناسبسازی اجرا شود، حقوق بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری باید به صورت ۹۰ درصد شاغل همتراز پرداخت شود که ۴۰ درصد آن باید در سال اول اعمال شود.
وی ادامه داد: میزان ۹۰ درصد حقوق شاغل همتراز به گونهای است که در سال اول ۴۰ درصد، در سال دوم ۷۰ درصد و در سال سوم برنامه ۱۰۰ درصد این ۹۰ درصد پرداخت خواهد شد.
معاون فنی و امور بیمهای صندوق بازنشستگی کشوری افزود: با تصویب برنامه هفتم توسعه و اجرای آن در سال ۱۴۰۳، برای اعمال متناسبسازی حقوق بازنشستگان و اعمال ۴۰ درصد شاغل همتراز در حقوق بازنشستگان طی سال اول به ۴۸ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است. به عبارتی در سال ۱۴۰۳ علاوه بر بودجه جاری، فقط برای اجرای متناسبسازی به ۴۸ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است که در مجموع پنج سال (برنامه هفتم توسعه)، مبلغی معادل بیش از ۷۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار را شامل میشود.
شیوا قاسمیپور، عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با پانا درباره میزان موفقیت طرح رتبهبندی معلمان در یک سال اخیر اظهار کرد: «قانون رتبهبندی یکی از مترقیترین قانونهای مجلس یازدهم بود که کمیسیون آموزش این کار را انجام داد و نزدیک به یک میلیون معلم رتبهبندی شدند. مهمترین اتفاقی که برای جامعه فرهگیان افتاد این بود که معلم جایگاه و شخصیت و شان مناسب خود را پیدا کرد.»
قاسمیپور خاطرنشان کرد: «نزدیک به یک میلیون معلم در این طرح رتبهبندی شدند. با اجرای طرح رتبهبندی، معلم جایگاه، شخصیت و شان مناسب خود را پیدا کرد. اکنون با اجرای این طرح معلمان جایگاه ویژهتری پیدا کردهاند. همچنین این طرح کمک شایانی به معیشت معلمان کرده است.»
وی ادامه داد: «در صد سال گذشته معلم با کارمند فرقی نداشت اما اکنون با اجرای این طرح معلم جایگاه ویژه دارد. استاد معلم، دانشیار معلم و آموزشیارمعلم همه نشان دهنده جایگاه ویژه معلمان هستند.»
قاسمیپور افزود: « نزدیک به یک میلیون معلم شاغل و بازنشسته در کشور وجود دارد که به حساب آنها پول واریز شده است. علاوه بر این حداقل حقوق معلمان قبل از اجرای طرح رتبهبندی 4.5 میلیون تومان بود در صورتی که بعد از اجرای طرح، حداقل حقوق معلمان به 10 تا 11 میلیون تومان رسید که این روند کمک شایانی به معیشت معلمان کرد.»
عضو کمیسیون آموزش مجلس یادآور شد: «این طرح یک سال است که در کشور درحال اجراشدن است اما هنوز برای برخی از افراد اجرا نشده است. بازنشستگان در کشور در حال رتبهبندیشدن هستند. مقرر بود در سال 1400 برای بازنشستگان نزدیک به 37 میلیون و چهارصد هزار تومان معوقات به حسابشان واریز شود. به طور کلی این طرح، طرحی موفق بود که توانست شان و جایگاهی که لایق معلمان است را به آنها ارائه دهد.»