حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی

خبر مهم دولت برای بازنشستگان سراسر کشور | حقوق بازنشستگان این افراد 40 درصد افزایش می یابد

در کمیسیون اجتماعی برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی هم اختصاص ۱۷۰ همت از محل دیون دولت به سازمان‌ تأمین اجتماعی پیشنهاد و تصویب شد.

خبر مهم دولت برای بازنشستگان سراسر کشور | حقوق بازنشستگان این افراد 40 درصد افزایش می یابد
کدخبر : 22431
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

 با توجه به روال هر سال حقوق بازنشستگان اوایل سال جدید کمی افزایش می یابد. حقوق بازنشستگان همانند سایر حقوق به صورت ماهانه پرداخت می شود. مجلس با افزایش حقوق بازنشستگان در سال 1402 موافقت کرده است و طبق خبر های اخیر به دست آمده درباره حقوق بازنشستگان و میزان افزایش آن مشخص شده است. اخبار منتشر شده از کمیسیون تلفیق حاکی از آن است که حقوق بازنشستگان بالاخره امسال افزایش و همسان‌سازی اجرایی خواهد شد.

به گزارش آرمان ملی آنلاین به نقل از همشهری آنلاین، ولی اسماعیلی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به مصوبات کمیسیون اجتماعی در بررسی مواد و تبصره‌های لایحه بودجه ۱۴۰۳ در هفته‌ گذشته که به کمیسیون تلفیق برنامه بودجه راه پیدا کرده، تصویب تأمین ۷۰ همت برای افزایش و متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری از سایر منابع دولت را یکی از مصوبات مهم این کمیسیون خواند و افزود: در همین راستا و در موضوع بازنشستگان تأمین اجتماعی هم که از کم‌توجهی به آن‌ها انتقاد شده بود، در کمیسیون اجتماعی برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی هم اختصاص ۱۷۰ همت از محل دیون دولت به سازمان‌ تأمین اجتماعی پیشنهاد و تصویب شد که سازمان تأمین اجتماعی بتواند یا به صورت اوراق یا اجازه برای استفاده از میادین نفتی و گازی یا به هر نحوی دولت تشخیص می‌دهد، دریافت و برای متناسب‌سازی مستمری‌بگیران سازمان خود از آن استفاده کند.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به اینکه در حال حاضر سازمان تأمین اجتماعی ۴ میلیون مستمری‌بگیر دارد که باید بتوانیم متناسب‌سازی حقوق بازنشستگی آنان طبق برنامه هفتم توسعه را انجام دهیم، تأکید کرد: در همین راستا در کمیسیون اجتماعی با تصویب تأمین این ۱۷۰ همت و ارسال آن به کمیسیون تلفیق برنامه بودجه، گام اول برای انجام و اجرای آن را برداشتیم.

اسماعیلی با اشاره به پیش‌بینی منبع تأمین مالی این مصوبه کمیسیون اجتماعی، عنوان کرد: در حال حاضر سازمان تأمین اجتماعی حدود ۴۰۰ همت دیون دارد و طبق مصوبه کمیسیون اجتماعی مجلس باید ۱۷۰ همت از این دیون به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت شود تا در بازه زمانی سال اول برنامه هفتم توسعه، ۴۰ درصد افزایش حقوقی که برای بازنشستگان تأمین اجتماعی پیش‌بینی و تصویب شده، تأمین و اجرا شود.

 به نقل از دنیای معدن، دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۳ رقم افزایش حقوق بازنشستگان خود را ۲۰ درصد تعیین کرده است. اسدزاده بازنشسته فرهنگی با انتقاد از این رقم ناچیز می‌گوید: وقتی تورم اقلام اساسی زندگی مردم در عرض یکسال بیش از ۱۰۰ درصد است، چطور افزایش حقوق‌ها را ۲۰ درصد در نظر گرفته‌اند؟

او با بیان اینکه «گزارش‌های رسمی مرکز آمار نشان می‌دهد که در یکسال اخیر بسیاری از کالاهای خوراکی ۱۰۰ درصد یا حتی بیشتر گران شده اند» اضافه می‌کند: قانون مدیریت خدمات کشوری می‌گوید افزایش سالانه حقوق‌ها باید به نسبت تورم و افزایش هزینه‌های زندگی باشد؛ آیا حساب کرده‌اند در ماه‌های اخیر چقدر هزینه‌های زندگی ما بالاتر رفته است؟

این بازنشسته می‌افزاید: حتی به نرخ تورم رسمی در افزایش مزد و حقوق توجه ندارند؛ آن وقت می‌گویند قرار است متناسب‌سازی کنیم و منابع این متناسب‌سازی هم باید از محل پرداخت مالیات مردم تامین شود؛ مگر دولت مسئول اجرای قانون نیست؛ وقتی قوانین مزدی زیر پا گذاشته می‌شود، چه امیدی به متناسب‌سازی داشته باشیم، آنهم وقتی اعتبار آن قرار است از جیب خود ما تامین شود.

اسدزاده تاکید کرد: برای حفظ قدرت خرید بازنشستگان در سطح فعلی، حقوق بازنشستگان باید لااقل به اندازه نرخ تورم رسمی افزایش یابد؛ چندین سال است که این اتفاق نمی‌افتد و نتیجه آن فقیرتر شدن بازنشستگان است؛ امروز بازنشسته‌ای که زمانی می‌توانست یک زندگی متوسط داشته باشد، به زیر خط فقر رانده شده و متاسفانه تلاشی برای تغییر این اوضاع نمی‌شود.

 در راستای ارائه ‌خدمات رفاهی به بازنشستگان دولت اقدام به واریز هدیه نقدی ۳ میلیونی در حساب حقوق بازنشستگانکرده است.یکی از عوامل مهم در تعیین حقوق بازنشستگان، سابقه کاری آنهاست. سال‌های کاری فرد در سازمان یا شرکتی که در آن کار می‌کرده است، به عنوان یک شاخص مهم برای محاسبه حقوق بازنشستگی استفاده می‌شود. در ایران، برای محاسبه حقوق بازنشستگان از یک فرمول استاندارد استفاده می‌شود که نرخی از حقوق ماهانه و سابقه کار را در نظر می‌گیرد.

معاون فنی و امور بیمه‌ای صندوق بازنشستگی کشوری اعلام کرد در صورت تصویب برنامه هفتم برای اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان با شاغلان، در سال اول به ۴۸ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است.

رضا فیضی‌نژاد در این باره اظهار کرد: باتوجه به پیگیرهای انجام شده در برنامه هفتم توسعه، اگر موضوع متناسب‌سازی اجرا شود، حقوق بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری باید به صورت ۹۰ درصد شاغل همتراز پرداخت شود که ۴۰ درصد آن باید در سال اول اعمال شود.

وی ادامه داد: میزان ۹۰ درصد حقوق شاغل همتراز به گونه‌ای است که در سال اول ۴۰ درصد، در سال دوم ۷۰ درصد و در سال سوم برنامه ۱۰۰ درصد این ۹۰ درصد پرداخت خواهد شد.

معاون فنی و امور بیمه‌ای صندوق بازنشستگی کشوری افزود: با تصویب برنامه هفتم توسعه و اجرای آن در سال ۱۴۰۳، برای اعمال متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و اعمال ۴۰ درصد شاغل همتراز در حقوق بازنشستگان طی سال اول به ۴۸ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است. به عبارتی در سال ۱۴۰۳ علاوه بر بودجه جاری، فقط برای اجرای متناسب‌سازی به ۴۸ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است که در مجموع پنج سال (برنامه هفتم توسعه)، مبلغی معادل بیش از ۷۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار را شامل می‌شود.

حساب حقوق بازنشستگان از امروز پر پول می شود

مدیرعامل صندوق بازنشستگی فولاد گفت: صندوق فولاد همسان سازی و متناسب سازی را با اتکا به منابع داخلی خود اجرا نمود و حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان را برای این منظور هزینه کرد.

سید حجت کاظمی در نشست خبری با حضور اصحاب رسانه با ارائه تحلیل جامعی از وضعیت صندوق های بازنشستگی در کشور گفت: ما باید به سمت نظام لایه بندی رفاه اجتماعی حرکت کنیم و بر اساس اطلاعات دقیق و به روز شده بانک اطلاعاتی رفاه ایرانیان از طریق آزمون وسع و پنجره واحد افراد را در لایه ها قرار دهیم.

وی عدم رشد سن و سابقه بازنشستگی همگام با دنیا در حالی که سن امید به زندگی به ۷۷ سال رسیده یک چالش عمده نظام بازنشستگی کشور دانست و گفت: صندوق های بازنشستگی در کشورما نیازمند نظام تنظیم بخشی هستند تا در این نظام تنظیم بخشی کار کارشناسی توسط خبرگان انجام شده و بر اساس آن تصمیمات مدبرانه ای اتخاذ شود.

کاظمی با تشریح وضعیت صندوق بازنشستگی فولاد گفت: این صندوق حدود ۴ هزار بیمه پرداز با سابقه حدود ۲۷ الی ۳۰ سال و حدود ۸۶ هزار بازنشسته دارد و چون ورودی و بیمه پرداز جدید ندارد عملا صندوق بسته ای است و ضریب پشتیبان برای آن معنا ندارد که این موضوع یکی از اصلی ترین چالش های صندوق است.

وی افزود: با توجه به اجرای اصل ۴۴ با خصوصی سازی صنایع فولادی نظیر ذوب آهن و فولاد خوزستان تعدیل هایی صورت گرفت که این نیروهای تعدیل شده مستمری بگیران صندوق شدند. ضمن اینکه با توجه به ماهیت سخت و زیان آور مشاغل بسیاری از بازنشستگان صندوق آنها با سنوات خدمتی کمتری بازنشسته شدند.

وی با اشاره به انتقال صندوق فولاد از وزارت صمت به وزارت کار در سال ۹۱ طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی گفت: متاسفانه در آن زمان دارایی های صندوق را به گونه ای نسنجیدند که بار تعهدات صندوق را پوشش دهد.

کاظمی گفت: بر اساس گزارش سازمان حسابرسی در سال ۹۷ صندوق فولاد ۵۴ هزار میلیارد تومان طلب دولت دارد که ارزش کنونی آن بر اساس محاسبات اکچوئری بالای ۷۰ هزار میلیارد تومان است.

تا کنون دولت سه هزار میلیارد تومان بدهی خود را پرداخت کرده در حالی که اگر در سال ۹۹ که اوج رونق بورس بود طلب صندوق فولاد پرداخت می شد صندوق می توانست با سرمایه گذاری های مولد و پربازده مشکلات خود را برطرف کند.

کاظمی سه عامل پایداری صندوق ها را ورودی، خروجی و سرمایه گذاری دانست و گفت صندوق فولاد چون ورودی ندارد تنها اتکایش باید به مدیریت دارایی ها باشد و خوشبختانه در این خصوص گام های اساسی برداشته ایم.

مدیرعامل صندوق بازنشستگی فولاد گفت: در سال جاری برای اولین بار بودجه صندوق فولاد از جدول ۹ متفرقه بودجه کلان به جدول ۷ ذیل اعتبارات وزارت کار انتقال یافت. ضمن اینکه بودجه امسال با رشد ۷۱ درصدی از ۵۶۰۰ میلیارد تومان به ۹۸۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت.

وی با اشاره به وجود ۶ هزار بازنشسته صعب العلاج در صندوق فولاد که به دلیل مشاغل سخت در اعماق معادن دچار بیماری هستند گفت در سال جاری سرانه درمان بازنشستگان فولاد دو برابر و فرانشیز صفر شده و تعداد مراکز درمان طرف قرارداد گسترش یافته است.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
روی خط رسانه