مرگ دختری جوان در مقابل بیمارستان | دختر جوان نیمه جان بود تا اینکه به کام مرگ کشیده شد!

تحقیقات در مورد مرگ زن جوانی که پیکر نیمه جان او جلوی اورژانس بیمارستانی در تهران رها شده بود، فرضیه قتل این دختر را کمرنگ کرد.

مرگ دختری جوان در مقابل بیمارستان | دختر جوان نیمه جان بود تا اینکه به کام مرگ کشیده شد!
کدخبر : 22883
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

ماموران پلیس پایتخت مرداد ماه امسال از وجود جسد دختر جوانی در یکی از بیمارستان‌های تهران مطلع شدند. بررسی‌های اولیه حکایت از آن داشت که فردی پیکر نیمه جان دختر را تا نزدیک اورژانس برده، رها کرده و بعد گریخته است.

پرستاران در جریان تحقیقات پلیسی گفتند پس از دیدن پیکر نیمه جان زن جوان فوری او را به یکی از تخت‌های اورژانس منتقل کردند و عملیات احیا را برایش انجام دادند اما موفق نشدند جان او را نجات بدهند‌.

در ادامه تحقیقات مشخصات هویتی زن جوان به نام مهناز کشف شد و ماموران پلیس موفق به شناسایی خانواده‌اش شدند. در تحقیق از خانواده مهناز  معلوم شد او معتاد به شیشه بود و از شوهرش طلاق گرفته بود. در بخش دیگری از تحقیقات معلوم شد این زن آخرین بار در خانه پسری به نام حمید که هم محلی اش است، دیده شده بود. با بدست آمدن این نتایج ماموران برای تحقیق به آنجا رفتند و کسی که در را به روی ماموران باز کرد برادر حمید بود. برادر و دیگر اعضای خانواده‌اش از اینکه او کجا رفته است اظهار بی‌اطلاعی کردند.

با این وجود تحقیقات برای یافتن تنها مظنون پرونده ادامه داشت تا اینکه بعد از چند ماه چند تحقیق،‌ کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی چند روز پیش ردی از حمید در یکی از کمپ‌های ترک اعتیاد بدست آوردند و او را بازداشت کردند.

مرگ

مظنون دستگیر شده در پاسخ به سوالات کارآگاهان اداره دهم گفت: من سرقت خانه و کیف قاپی انجام می‌دادم، برای همین دستگیر شدم و حبس کشیدم. در مجموع باید 900 میلیون تومان برای سرقت‌ها پرداخت می کردم. برای همین سهم ارثیه‌ام را از خانواده ام گرفتم. البته همه این پول را به مهناز دادم تا برایم نگه دارد.آن دختر بچه محل ما بود و او هم معتاد بود، به همین خاطر برای  مصرف مواد به خانه برادرم می‌آمد، بعد هم دوست شدیم و به او اعتماد کردم. او شب آخر در خانه ما مواد مصرف کرد و چهار  قرص خواب هم خورد و رفت خوابید.  من نصفه شب بلند شدم که دستشویی بروم، به طور اتفاقی متوجه شدم نفس نمی‌کشد. بعد از آن او را پشت وانت گذاشتم و جلوی بیمارستان بردم.

در ادامه تحقیقات کارشناسان پزشکی قانونی پس از معاینات دقیق‌تر اعلام کردند مرگ دختر فوت شده به دلیل مسمومیت ناشی از مصرف آمفتامین و عوارضی آن  جان خود را از دست داده است. به این ترتیب به نظر می‌رسد که فرضیه قتل کمرنگ شده است با این وجود تا کشف حقیقت تحقیقات از متهمان ادامه دارد.

قتل غیر عمد و مجازات آن

“قتل غیر عمد و مجازات آن” از جمله مسائل حقوقی است که پرسش های زیادی در مورد آن در سطح جامعه مطرح می شود. در حالت کلی قتل از جمله جنایاتی محسوب می شود که در جامعه بازتاب های وسیعی نشان می دهد و می تواند بر احساسات مردم و اخبار رسانه های تلویزیونی، مجازی و … تاثیرگذار باشد.

اما قتل هم به صورت عمدی و هم غیر عمد انجام می شود که در اینجا به بررسی موضوع قتل غیر عمد و مجازات آن مطابق با قانون مجازات اسلامی و قواعد حاکم بر جامعه ما در کشور جمهوری اسلامی ایران می پردازیم.

مرگ

قتل غیر عمد دو نوع است

اگر یک بررسی کلی در مورد جنایات انجام شده از نظر فقه اسلامی داشته باشیم متوجه خواهیم شد که جنایات به سه دسته قتل عمد، قتل شبه عمد و قتل از روی خطای محض تقسیم می شوند. به جز قتل عمد، دو مورد دیگر که همان قتل شبه عمد و قتل از روی خطای محض هستند جزو قتل غیر عمد محسوب می شوند. پس برای بررسی و تعیین تکلیف قتل غیر عمد و مجازات آن بایستی بر روی این دو دسته متمرکز شد. تقسیم قتل غیر عمد به دو نوع مذکور، در ماده ۱۴۵ قانون مجازات اسلامی آورده شده است؛ عین این ماده قانونی به شرح زیر می باشد.

عین ماده ۱۴۵ قانون مجازات اسلامی:

” تحقق جرائم غیر عمدی، منوط به احراز تقصیر مرتکب است. در جنایات غیرعمدی اعم از شبه عمدی و خطای محض مقررات کتاب قصاص و دیات اعمال می شود.

تبصره- تقصیر اعم از بی احتیاطی و بی مبالاتی است. مسامحه، غفلت، عدم مهارت و عدم رعایت نظامات دولتی و مانند آنها، حسب مورد، از مصادیق بی احتیاطی یا بی مبالاتی محسوب می شود.”

تعیین تکلیف انواع قتل غیر عمد و مجازات آن در قانون مجازات اسلامی

در تعیین تکلیف انواع قتل غیر عمد و مجازات آن مطابق با قانون مجازات اسلامی، بهتر است شرایط قتل شبه عمد و قتل از روی خطای محض را که به عنوان انواع قتل غیرعمد معرفی شدند به طور مجزا مورد بررسی قرار دهیم.

قتل غیر عمد و مجازات آن– شرایط قتل شبه عمد

قتل شبه عمد می تواند به سه حالت زیر انجام شود که در هر سه حالت قتل غیر عمد محسوب می شود:

مرگ

حالت اول- وقتی فرد قصد و نیت قتل کسی را ندارد و کاری انجام نمی دهد که از نظر عرف و شرع کشنده باشد اما در نهایت موجب مرگ می شود. به عنوان مثال وقتی پدری برای تنبیه فرزند خود را کتک می زند، این کتک زدن از نظر عرف نمی تواند باعث قتل باشد اما کودک جان خود را از دست می دهد.

حالت دوم- وقتی قتل از روی جهالت انجام شده باشد. به عنوان مثال وقتی فردی رفتاری را به نیت انجام بر روی حیوان یا شی ای انجام می داده اما بعدا متوجه می شود که آن کار بر روی انسان انجام شده است.

حالت سوم- وقتی فرد از روی قصد و نیت اقدام به قتل شخصی نکرده اما مقصر انجام حادثه است. به عبارت دیگر در این حالت، قتل به سبب غفلت یا عدم داشتن مهارت کافی انجام می شود. به عنوان مثال تصادفات رانندگی منجر به مرگ یا مرگ بیمار بر اثر قصور پزشکی از جمله این نوع قتل های غیر عمد محسوب می شوند.

مجازات قتل شبه عمد مطابق با قانون مجازات اسلامی

برای درک بهتر مجازات قتل شبه عمد مطابق با قانون مجازات اسلامی بهتر است به ماده ۶۱۶ قانون مجازات اسلامی که در این باره وضع شده است توجه نمایید.

عین ماده ۶۱۶ قانون مجازات اسلامی:

“در صورتی که قتل غیر عمد به واسطه بی احتیاطی یا بی مبالاتی یا اقدام به امری که مرتکب در آن مهارت نداشته است یا به سبب عدم رعایت نظامات واقع شود، مسبب به حبس از یک تا سه سال و نیز به پرداخت دیه در صورت مطالبه از ناحیه اولیای دم محکوم خواهد شد مگر اینکه‌ خطای محض باشد.

تبصره- مقررات این ماده شامل قتل غیر عمد در اثر تصادف رانندگی نمی‌گردد.”

همانطور که می بینید مجازات قتل شبه عمد از آنجایی قتل به صورت غیرعمدی انجام شده است شامل قصاص نمی شود اما قاتل موظف به پرداخت دیه و تحمل حبس به مدت ۱ تا ۳ می گردد. اما در تبصره این ماده قانونی مجازات قتل شبه عمد در حالتی که قتل بر اثر تصادفات رانندگی صورت گرفته باشد از باقی حالات مذکور جدا شده است؛ در این مورد در قانون مجازات اسلامی، ماده قانونی دیگری که ماده ۷۱۴ این قانون است آورده شده و عین آن به صورت زیر می باشد.

مرگ

عین ماده ۷۱۴ قانون مجازات اسلامی:

“هرگاه بی احتیاطی یا بی مبالاتی یا عدم رعایت نظامات دولتی یا عدم مهارت راننده (‌اعم از وسائط نقلیه زمینی یا آبی یا هوایی) یا‌ متصدی وسیله موتوری منتهی به قتل غیر عمدی شود مرتکب به شش ماه تا سه سال حبس و نیز به پرداخت دیه در صورت مطالبه از ناحیه اولیای دم محکوم می‌شود.”

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه